www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 8. 21 febr.- 27 febr. 2022.

Maandag:

Op vele plaatsen in de wijken komt hoog water voor van de vele regen de laatste tijd. Zo ook in de kwelbeek waar de vlonder bijna niet te zien is en de ijsvogel bijna verdrinkt.
 

Zelfs de eenden moeten het met een onderwater woning doen.

Ook de kwelplas staat het water te hoog.
Komt bij, dat voor de tweede keer van het bestaan van de wadi, deze keer helemaal vol staat.
 

Dinsdag:

We hebben weer een storm controle in het Windbos en Vogelbos gedaan met Arjen, Martin en Hans. Verschrikkelijk om te zien, wat een ravage. Bij de laatste storm weer enkele bomen erbij omgevallen. Zelfs de oudste boom, 45 jaar oud, met zijn mooie Tonderzwammen moest er aan geloven.
 

Iemand wilde zijn zand kwijt. Gooi het maar tegen de haksel snippers hoop, zal hij gedacht hebben. Hier ruimt Nicolette het maar op.

De laatste twee karren vol wordt weggebracht naar het bosje bij Levien en wordt uitgevoerd door Martin, Anneke, Nicolette en Hans.

 

De laatste kruimeltjes worden opgeschept en het gras is weer schoon.

 

 

 

Hans en Martin hadden nog tijd over om een afval bakken ronde te doen inclusief veel zwerfafval door de harde wind verspreidt.

 

 


Mike heeft langs het natuurpad richting AH kapotte struiken en boompjes door de storm opgeruimd.

Woensdag:

Vandaag woensdag 23 februari, naar aanleiding van de afgelopen stormen, is Martin met Harm Slagter (Gemeente) door het Vogelbos gelopen om de schade te bekijken. Daarbij is het volgende besproken.

  1. We mogen zelf de omgevallen bomen deels opruimen. Voorstel het deel van de boom tot aan het pad gewoon te laten liggen.
  2. De afgebroken tak van de omgevallen boom, die in de naast gelegen boom terecht is gekomen, wordt door de gemeente verwijderd .
  3. De gevallen takken kunnen uit het bos gehaald worden en op een hoop langs de weg worden gelegd (hierover nog contacten met Levien).
    Deze worden na een berichtje van Levien, door de gemeente verhakseld.
  4. Voorgesteld wordt om de twee schuine blauw gestipte abelen er niet uit te halen maar in te korten en als spechten boom te laten staan.
  5. De ingekuilde boompjes en struiken kunnen nog wel een tijdje blijven staan. Als we ons best doen met het verwijderen van de omgevallen boom, kunnen de nieuwe boompjes en struiken best nog op tijd worden gepland.
  6. Er werd aanbevolen om de ingangen van vogelbos met rood/wit lint af te sluiten.

Donderdag:

 

We waren met vele deze zaagdag t.w.: Arjen, Johan, Mark, Levien, Hans, Jos Winter, Jos Wieleman, Greet, Marlies, Chris, Bram, Mike, Regien, Alfred, Corinne, twee poesen en Thom. We verzamelden ons bij de Magere Brug om eerst het werk door te nemen.

 

 

We begonnen met de dubbele boom die om lag nabij de open plek van de vogelhut. Er is veel gezaagd eraan maar is nog niet klaar dus volgende keer verder.

 

 

Veel sjouw werk van stammetjes en takken wat neer gelegd werd aan het fietspad bij de magere brug zodat de hakselaar er makkelijk bij kan.

   

Er was nog een gevecht in een boom door twee poesen. Even kijken wie de sterkste uit het gevecht komt.

Hé, waar is Lappie nou. Het lijkt of die rooie gewonnen heeft.
Kijk hoe triomfantelijk hij staat.

Intussen gingen de opruimers gewoon door met zagen en slepen.

Greet verzamelt een hoop paaltjes voor het afwerken van de “dijdoorbraak”.

Even rust na de noeste arbeid. Met een bakkie koffie en een koek.

 

 

 

 

 

 

Ook aan de achterkant van het volleybalveld is een boom gesneuveld.
Daar waren Arjen, Mark, Levien en Thom hard bezig.
 

 

Het zit er bijna op vandaag. Op donderdag 3 maart is er een extra zaagdag, want er is nog veel te doen.

 

 

 

Vrijdag:

Om het bosje ligt verspreid 4 bergen snippers wat over de paden uitgeharkt moet worden. En zo ziet het lange modderig pad er uit van het laatste stuk bos tegenover Levien.
 

Er waren veel kruiwagens nodig om deze bergen snippers uit te strooien op de wandelpaden door Henk en Levien.
 
Ook Rudy deed gestaag mee met kruien.

Aan de kant van de dijk lag ook een flinke berg snippers waarbij Corinne ook mee hielp. Intussen hadden de honden deze berg ook al gevonden vanwege de vele drollen.

En daar hebben we onze fotografe van deze foto’s en snippers rijdster Yvonne.

Het eind resultaat mag er zijn. Op een klein stukje na zijn de paden perfect afgewerkt en kun je nu lopen zonder uit te glijden. We hebben met plezier hieraan gewerkt tijdens mooi weer had de groep gezegd.

Zaterdag:

WWO dag, wat het meeste bestond uit het opruimen van takken en boompjes vanwege de drie stormen. Het verslag komt nog want daar wordt nog aan gewerkt.

Zondag:

Vandaag geen werk uitgevoerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén