www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Vogelbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 1. 03 jan.- 09 jan. 2022.

Maandag:

Hans heeft vandaag alle binnenbakken teruggeplaatst in de afvalbakken in en om de wijk. Ook zwerfafval, maar het viel reuze mee, vooral van vuurwerk afval.

Van de 21 afvalbakken is het gelukkig maar bij één opgeblazen afvalbak gebleven. Op de kruising Dunloppad met de kwelbeek. Ik heb er maar een plastic zak in gefrummeld tot de gemeente er een nieuwe afvalbak gaat plaatsen.

 

Dinsdag:

 

 

Rudy zaagt de laatste stammetjes in kleine stukken in het vogelbos voor de vrijwilligers die het kunnen gebruiken.

 

 

En nog twee paddenstoelen soorten.
 

 

Er zijn dit jaar weer veel kerstbomen verzameld.

 

 

 

Woensdag:

We hebben een nieuwe grasmaaier nodig voor in de wijk. Wel toevallig, want Rob de Jager kwam er spontaan mee aan rijden. Een prachtig exemplaar uit 1950, koste weinig en heeft zelfs airco aan boord en je blijft ook schoon onder de koepel. Daar zullen we nog veel plezier aan hebben. Bedankt Rob voor deze gift.

Donderdag:

Tijdens het legen van de afvalbakken zag ik dat de bak die opgeblazen was alweer vervangen is voor een nieuwe aan het Dunloppad / Kwelbeek. Snel gedaan door de gemeente.
 


 

Bram, Margreet met dochter en Hans breken hier de kerstboom af. Eerst voorzichtig de lampjes loshalen en opvouwen, daarna de kabel uit grond halen en bij Maryse loskoppelen. Het was weer geslaagd met twee van deze kerstbomen op dit grote veld.

 

 

Vrijdag:

Jaap en Hans zijn hier bezig met knotten van deze knotwilg.
 

 

Er komen iedere 2 jaar steeds meer takken bij.

 

 

 

Het wordt ook steeds moeilijker om er bij te komen omdat de kop van de boom steeds breder wordt. Dan maar erop klimmen, zolang wij dat kunnen.

 

Maar na 3 uurtjes ziet hij er weer mooi geschoren uit. Ook dankzij de hulp van Jaap, nieuwe bewoner, wonende aan de gracht.

 

 

 

Tuut, Tuut, Tuut, denkt de Fuut van verleden week. Nu staat het nest weer netjes boven water en kan ik er vast een nest in bouwen, maar wel wachten tot het warmer weer wordt.
 

Zaterdag:

De eerste vogelboswerkdag is aangebroken in het nieuwe jaar. De eersten zijn er al.

 

 

 

Er was nog veel opruimwerk te doen in de hoek van het bos achter de woning van Anne-Marije. Veel takkenrilwerk van de laatste gezaagde boom met veel klimop erbij, werd gedaan door Nicolette, Johan, Anita, Marrie en Hans.


 

Marrie en Arjen deden een inspectie van de gebleste bomen of struiken langs de tuinen van de bewoners die zij graag weg willen hebben vanwege overgroeien. Dit wordt dan door ons zelf uitgevoerd.

 

 

Anneke harkt aan de buitenkant van het bos alle losse takken bij elkaar en rilt dit daarna. Een overblijfsel van de zagers die de bomen hebben geveld.

 

 

Arjen was er deze keer ook bij om veel takken en stammen kleiner te zagen om het makkelijker te rillen. Dit was een dankbaar werk voor ons.

 

 

Hier harkt Greet al dat zaagsel bij elkaar op hopen. Was moeilijk harken, want het was al aardig vast gaan zitten in het gras, maar als je het laat liggen verstikt het gras en groeit daarna niet meer.

Voor die hopen zaagsel hadden we wel een idee. Aan beide ingangen van het bos hebben we het uitgestrooid over een gedeelte van de wandelpaden. Met kruiwagens en uitharken hebben Johan, Anita, Greet, Nicolette, Hans en Anneke dit uitgevoerd.

 

Na het harde werk ging er een kopje koffie er graag in.

Dus het werd al aardig drukker. Ook kwam Ine en Marion er gezellig bij zitten.  

 

Maar wat werd er op tafel gezet voor bij de koffie? Heerlijke warme driehoek appelflappen verzorgd door Rob en Elise. Ze smaakte fantastisch.

 

Tijdens de koffie wilde Nicolette en Hans een voorstel doen welke bomen en struiken er besteld zou moeten worden ter vervanging van de 5 gezaagde bomen. De ideeën  over welke bomen en struiken werd genoteerd en dit zal Hans bestellen bij Henk Winter van de gemeente.

 

Nicolette had het al goed voorbereid en op schrift gezet zodat zij de hoofdspreekster was.

Er werd aandachtig geluisterd naar de plannen met het bos.
 

Zondag:

Deze zondag was zeker een rustdag.

Tot ziens volgende week.

  1. Winnifred

    Dank weer voor het verslag en de foto’s. Geeft weer een goede impressie van de week.

  2. micheltesselaar@gmail.com

    En nogmaals dank aan de ‘vogelbossers” voor het (laten) verwijderen van de bomen achter ons huis!
    Dat scheelt straks weer veel licht in onze (werk)kamers op no 58. 🙂
    Super!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén