www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur, Paddenstoelen, Vogelbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 51/52. 27 dec. 2021 – 02 jan. 2022.

Maandag:

Hans heeft alle losse takken en klimop in het vogelbos n.a.v. het omzagen van de bomen opgeruimd en op de takkenrillen gelegd. Het was minimaal aan takken en totaal geen schade berokkend vanwege de manier om dit keer het met een hijskraan te doen.

 

Daarna kwam Arjen erbij  en hebben we samen de stammen die overbleven in kleinere stukken gezaagd en takken geruimd.

Als je in de wadi loopt als het droog is, zie je af en toe links of rechts een groot vossenhol.

Je kan ze niet missen want het zijn grote en diepe gaten.

Dinsdag:

Vandaag hebben Jos, Carol en Mike een start gemaakt met het kort zagen  van Elzen aan de zuidkant van de kwelbeek. Het is de eerste keer dat ze gezaagd worden want ze moesten de eerste 4 jaar groeien voor dat ze kort gezaagd mogen worden en daarna om de 2 jaar.

De Elzen takken hebben ze op de takkenrillen gelegd bij het Krachtbossie.

En nog een mooi zitplaatsje in het krachtbossie.

Tuut, Tuut, Tuut zei de fuut. Ze hebben de nesten veel te laag geplaatst want ik kan er zo niet in. Of zal het water nog zakken als de duiker gerepareerd wordt tussen kwelbeek en de gracht nabij de zwaluwtil?
 

Woensdag:

Hans heeft met de tractor alle binnenbakken verwijderd uit de afvalbakken voor een paar dagen ivm. vuurwerk. Maandag 3 januari worden ze weer teruggeplaatst.

Zonder binnenbak komt het vuil maar even op de grond.

Omdat er nu toevallig meer zwerfvuil was heeft Hans een extra rondje gelopen in de wijk. Toch een half karretje vol opgehaald.

Donderdag:

Het houd maar niet op. Arjen heeft er toch weer een aantal gevonden.
 

 

 

 

Vrijdag:

Op het centrale grasveld komen straks twee nieuwe boompjes bij. Er tussen in wordt van deze drie stammen een zitgelegenheid gemaakt ter nagedachtenis aan Paul en Ton. We houden ons aan de afspraak over zit elementen op dit grasveld. Wordt dit oneigenlijk gebruikt, zal deze worden verwijderd. Hopen maar dat we er lang van mogen genieten.

 

 

Zaterdag:

Voor iedereen dit dit leest. Een gelukkig en veilig nieuwjaar gewenst en vooral, blijf gezond. Met hierbij mooi genomen vuurwerk foto’s van Arjen.

 

 

 

 

Zondag:

Na de vuurwerk nacht wordt de schade opgemaakt. Misschien is dit door vuurwerk gebeurt, onze mooie uilenkast of door houtrot. Wie zal het zeggen.

Maar deze afvalbak is echt opgeblazen. Ik zal het melden bij de gemeente voor een nieuwe.
 
Dit geloof ik niet. Zijn dit de daders? Want ze zitten naast deze kapotte bak. Ze hebben beide nog de aansteek lontjes in hun hand. Dit zoeken we nog uit.

Dit was het laatste weekjournaal van 2021 

  1. Bram

    Marion en Hans zeer bedankt voor jullie journalistieke werk. Wens jullie een goed, gezond 2022 toe. Lees ook dit jaar graag jullie nieuwsberichten.
    bram

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén