www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Planten

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 40. 04 okt. – 10 okt. 2021.

Maandag:

Vandaag was de technische werkgroep hard aan het werk rond “De Plek”. Als eerste is er zand geleverd voor onder de schommel voor de zachte landing. Rob begeleid deze levering.

Daarna hebben Regien, Mike en Ruud het meeste zand vast van het fietspad afgeschept.

Ruud heeft een nieuw touw aan het trappetje van het mussenhotel aangebracht.

Mike heeft een nieuwe leuning gemaakt.

Rob en Ruud hebben tijdelijk de schommel weggehaald. Die blijft in de stalling tot alle veiligheidsmaatregelen zijn aangebracht wat door de gemeente is aangemerkt.

En de scheefgezakte ooievaar is ook vandaag weer rechtgezet door Regien, Mike en Ruud.

Deze dag is door Martin en Hans geheel besteed aan het ophangen van hond- vriendelijke borden t.b.v. het opruimen van de ontlasting. We begonnen bij de ingang van de wijk nabij de Hoekbrug, waarbij wij een paal mochten ontvangen van de gemeente die wij zelf geplaatst hebben. Met hierbij een extra bord met de 30 km. waarschuwing omdat er toch nog te hard gereden wordt in de wijk.


Ook bij de Kornbrug is een bord geplaatst.

En aan het begin van het Dunlop fietspad.

Op de hoek van het centrale grasveld aan het Hoekwierde fietspad.

En als laatste aan het Veldlaarpad nabij de brede brug. Zo staan ze bij de meeste ingangen van de wijk en voorlangs de kwelbeek. Hopen dat de honden baasjes er gehoor aan geven dan wordt het een nog schonere wijk.

Tijdens het plaatsen van de borden zagen wij, Martin en Hans dat een aannemer in opdracht van de gemeente, die letten op de veiligheid van speeltoestellen, bij de klimbomen waren. Toch maar even gevraagd wat de bedoeling hiervan was. De opdracht was die zij kregen, om de boomstammen na te kijken op zwakke plekken. Van één daarvan werd een deel afgezaagd die vermolmd was. Daarna is de boomstam weer netjes ingegraven en aan de andere kant ingezaagd en klem gezet zodat hij stevig ligt en de kinderen veilig kunnen klimmen. Al de andere boomstammen waren nog goedgekeurd.

Toch nog snel een ronde JDB gespeeld want een half uur later werd het al donker. Wil, Ruud, Nicolette, Hans, Kees en Henk waren weer de ballengooiers. Dit was de voor laatste keer.

Dinsdag:

Greet en Mike hebben de hele ochtend gemaaid langs het natuurpad ter hoogte van de zwaluwen til.

Woensdag:

Enkele mooie natuur foto’s van Arjen van het Krachtbosje, Windbos, Ooiervaarnest en zicht op en aan het Gooimeer.

Donderdag:

Zoals gewoonlijk hebben de maatjes Martin en Hans de afvalbakken geleegd. We kwamen Ad de maaier en blazer Arjan tegen om te vragen wat hun schema was vandaag. Het intelligente antwoord was, wij maaien en blazen daarna het maaisel naar de kant.Later kwamen wij Arjan weer tegen bij “De Plek”. Wij vroegen hem om wat laaghangende takken te zagen die over de vlonders hingen. Zo gezegd en zo gedaan. Dit om te voorkomen dat kinderen rennen over de vlonder en hun bezeren hieraan. En wij keken nog even achter de vogelhut of er zwerfafval lag. Toch nog wat gevonden.Bezoek van Aeres Studenten aan onze wijk.

In het kader van hun cursus burgerparticipatie brachten een twintigtal
Studenten op 7 oktober een bezoek aan onze wijk.
Hans en Willem, Greet en Johan en Bram en Rob namen elk een groep onder
hun hoede.
Tijdens de tour door de wijk hebben wij laten zien hoe je als burgers samen
heel veel kan bewerkstellen.
Wel kwam naar voren dat veel studenten bewondering voor ons hadden, maar
toch liever in een grote stad zouden willen wonen.
Het merendeel van de studenten kwam dan ook niet uit Almere.
Alles bij elkaar was het een geslaagde middag.

Het doel was:    We komen met maximaal 22 studenten (1e jaars hbo-opleiding Voeding en gezond leven) in het kader van de cursus Burgerparticipatie. De docent van deze cursus, Eva Lems , zal ook aanwezig zijn. De studenten zijn vooral geïnteresseerd in: Hoe jullie project tot stand is gekomen; Wat jullie zoal doen en hoe en waarom; Het reilen en zeilen van de ‘organisatie’; Alles wat jullie zelf leuk vinden om over de wijk en het project te vertellen. Misschien kunnen jullie met deze onderwerpen rekening houden bij de introductie. De studenten zullen ook vragen voorbereiden die zij geacht worden te stellen aan de vrijwilligers tijdens de rondgang


Vrijdag:

Bloemen in diverse soorten. Ze zijn er nog.


Zaterdag:

Vandaag en afgelopen donderdag hebben Arjen en Marlies  lekker in de bosborder gewerkt. Wat geschoond, geschoffeld en planten verplaatst.


Vogelboswerk. Omdat we met een klein groepje waren hebben we ons alleen op de vlinderstrook gestort. De hoge planten knippen en laten liggen zodat het zaad vrij komt. Ook werd er door Greet, Nicolette en Anita veel braam verwijderd en meer ruimte gecreëerd achter het infobord.


Hier werd alles opgeruimd.

En wie komt er aan: De koffie lady Elise. Wat voor lekkers heeft zij in de hand?

Menno kwam even langs en Hans vroeg gelijk: Wil jij het pad in de vlinderstrook weer even maaien? Nou, dat wilde hij graag.

En nu even rust met een bakkie koffie en een lekker stuk speculaas.

En tevens het eind van de werkzaamheden waarbij Rob en Martin ook nog even aanschoven.

Zondag:

De dieren mogen er ook zijn.


Volgende week een nieuw weekjournaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén