www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Straatvervuiling?? Nee; het goede doel!!

Zaterdag 19 maart stond tegen de schuur van nummer 29 een groot aantal dozen; een stokoude naaimachine  en nog wat losse spullen.


Het zijn hulpgoederen die door Simon de Birk met regelmaat worden verstuurd naar Nema Kunku; een dorp in Gambia. Simon is sinds 2003  de trekker is van een aantal kleinschalige projecten die in het dorp zijn opgezet. Zo ondersteunt hij onder meer een voetbalclub en een voetbalschool. Deze zending zo laat Simon weten bevat voornamelijk kinderkleding en daarnaast het nodige computermateriaal voor het realiseren  van een internetcafé. Van diverse buurtbewoners die al langer op de hoogte zijn van Simons activiteiten werden ook de nodige spullen ontvangen. Over zes weken arriveert de zending in Nema Kunku. Via een inmiddels een goed opgebouwd netwerk is er zekerheid dat de spullen terecht komen bij de juiste personen. Zelf heeft Simon in 2008 en 2010  het dorp bezocht en gezien dat de ondersteuning, hoe kleinschalig ook; daadwerkelijk een bijdrage levert aan de verbetering van de leefomstandigheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén