www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Planten

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 35. 30 aug. – 05 sept. 2021.

Maandag:

Uiteraard hebben Martin en Hans de afvalbakken in de wijk leeg gemaakt. Ook te zien op de achtergrond dat Joop aan het bosmaaien is. Zo is hij al dagen bezig om het gras te maaien.


Martin en Hans gaan met de tractor en aanhanger de wijk in om op diverse plekken overhangende takken en struiken te snoeien en daarbij kwamen wij Greet tegen die ook aan het snoeien was.

In de avond gezellig Jeu de Boulen, maar nu met 8 spelers. Het wordt langzaam steeds meer. Vanwege Corona toch maar in twee banen verdeelt. De spelers waren: Kees, Hans, Wil, Ruud, Willem, Jos, Boris en Michel.

Dinsdag:

Wat gebeurt er vandaag, een combi werk aan de overkant in de Kornwierde. Henk de maaier kan weer maaien na de reparatie door Willem, Bram en Rob. Tegelijkertijd is Rudy ook begonnen om het talud te bosmaaien.


Sommige kunnen het niet laten om dingen stuk te maken.


Woensdag:

Woensdagochtend 1 september zijn Rob en Bram al vroeg onderweg om de baskets van water te voorzien. Tevens kijken ze naar de ontwikkeling van een aantal bakken. Zijn ze te droog, te nat? Elke bak wordt bekeken en van water voorzien, of overgeslagen. Komende week worden ontwikkelingen gevolgd.

Jan Wind heeft op het dijkje tussen het fietspad en de kwelbeek een deel gemaaid wat veel uit riet ontstond en geen begroeiing van planten en bloemen meer.


Ook de dieren zijn door Arjen gefotografeerd.Donderdag:

Jan heeft vandaag met de grote borstelmachine het hele wandelpad vanaf HW 50 tot aan de bovenkant dijk geborsteld. Het gras groeide teveel over het pad heen.

Braamsluipers.

11 Braamsluipers hebben een waanzinnige productieve avond gehad.
Mike en Ruud  verdwenen in de kwelbeek om het riet daar een kopje kleiner te maken. Een groot oppervlak is nu al rietvrij gemaakt. Mike had last van lekkages, jammer genoeg zijn daar geen foto’s van genomen.Jos heeft rondom alle nieuwe aanplant langs het natuurpad gebosmaaid en sloot zelfs later nog aan bij het kruiwagens met riet afvoeren.

Hester voerde enorm veel kruiwagens met riet af langs kwelbeek en natuurpad.


Ine heeft in haar eentje de twee heggen aan het Dunloppad geschoffeld.

Carol, Ad, Johan en Levien zwoegden voort met harken, harken, harken en afvoeren van de gemaaide bloemenranden door Jan en kwelbeekhopen van Joop.Ook Joop zelf was druk bezig met kwelbeekwerkzaamheden.

Greet maakte een kwelbeekoever met waterplanten vrij van riet en harkte en harkte. In de beek kwamen we 2 heel bijzondere eenden tegen. Maar daar zeggen we nu helemaal niets over, want dat wordt de volgende soort voor de vogelquiz. Dus je kunt ze al zoeken, dat kan helpen bij de oplossing van komende week.
Bij de aftersit werd het nog gezelliger. Een aantal braamsluipers zijn momenteel geïnteresseerd om zelf walnotenlikeur te maken. Om dit vooral te stimuleren werd er een glaasje zelfgemaakte walnotenlikeur geschonken.
En volgende week?

Volgende week gaan we gewoon weer verder met riet, harken en kruiwagens rijden.

Vrijdag:

Hans en Martin hebben toch nog een ronde afvalbakken legen gedaan. Er was weinig op te halen want de Tomingroep was ons al voor geweest.

Daarna zijn wij beiden met een bosmaaier de wijk doorgegaan om waar nodig het hoge gras om de palen, borden, bankjes en bestrating weg te maaien.


Nog wat leuke kiekjes.


Zaterdag:

Hier een verzoek van Ine aan de ouders dat hun kinderen na het spelen het volleybalveld schoon achter te laten.

Zondag:

En weer mooie bloem soorten door Arjen gekiekt.
 

 

 

Tot het volgende weekjournaal.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén