www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 33. 16 aug. – 22 aug. 2021.

Maandag:

Hans heeft de straatgoten en parkeer vakken met de bosmaaier geborsteld vanaf HW.127 tot en met  de keerlus bij HW. 6 en de afval afgevoerd. Dit was wel een paar uur werk. Later heeft Arjan de parkeerplaats naast de parkeerlus afgemaakt met bosmaaien omdat bij mij de accu en de draad op was.Hans doet de afvalbakken ronde in en om de wijk.

Hans knipt de laaghangende takken van de drie eiken op het grasveldje van Marions vogelbossie. Ook enkele takken geknipt van de bomen bij “De Plek” zodat de maaiers er ook geen last mee hebben.

Hans voert nog wat groenafval en takken af van de BZN border van Alfred en Diana.

En dan in de avond natuurlijk het spelletje Jeu de Boules. Deze keer met z’n vijven: Ruud en Wil, Kees, Henk en Hans, maar het was net zo gezellig. We hielden het gelukkig droog op het speelmoment. We hebben daarom twee spelletjes kunnen spelen.

Dinsdag:

Joop is er nooit klaar mee met zijn kant van de kwelbeek. Nu toch maar weer een randje riet weghalen. Straks zie ik hem weer in de kwelbeek staan om het riet eruit te trekken. Daar kan je op wachten maar hij doet het mooi.

Voor dat ik het gemerkt heb heeft Rudy alweer een groot deel van het talud langs de gracht ter verfijning gebosmaaid aan de Hoekwierde kant.

Woensdag:

Bram en Rob hebben de water route gedaan van de bloembakken. De meeste bakken waren nog nat genoeg. Wat doe je dan met het rest water. Het bijvullen van de fontein bakken van het KWAM kunstwerk. Dit moet toch regelmatig bijgevuld worden omdat een deel hiervan verdampt. Ook een manier van water besparing.


Het laatste deel moest nog gebosmaaid worden tot de Kornbrug en dat heeft Rudy gedaan. Dat vond hij nog niet genoeg dus ging hij maar verder aan de overkant.

Donderdag:

Naast de afvalbakken legen door Martin en Hans ook maar even in het bos kijken vooral rond “De Plek” want het wordt daar af en toe gebruikt als toilet, te zien aan de vele papiertjes.

En dan even de tijd nemen voor een bakkie koffie voordat we verder gaan.

Onderweg kwamen we Bram en Regien tegen op diverse plekken die met hun maaidienst bezig waren. Regien op de maaier en Bram met de bosmaaier.

Martin en Hans hebben de vijf heggen gesnoeid en de straat goten met de bosmaaier van onkruid ontdaan en alles aangeveegd en het groen afgevoerd. Dit vanaf het kruispunt bij het KWAM tot aan De Hoeksteen.
De Braamsluipernisten:     Ad, Ine, Johan, Jos, Carol, Carlos, Mike, Regien en Hans.

Ja hoor, het natuurpad kan weer in de planning mee. De uitkijkjes bij de banken over de gracht mogen vrijgemaakt worden van riet. Ook rond de nieuwe aanplant aan het talud kan er gebosmaaid worden en uiteraard de jacht op de berenklauwen mogen we niet vergeten.
Ook mag in dat hele gebied rond het natuurpad de bijvoet weggehaald worden, het liefst met wortel en al.
Als er bij “De Plek” geen riet meer is weg te halen dan kunnen de liefhebbers een aanvang maken vanaf de ijsvogelwand richting de zwaluwentil. Aan de kant van de huizen nog geen riet weghalen, daar vliegen nog steeds jonge vogels rond.
Helaas zijn Greet en Hester deze keer niet aanwezig.


Na het verzamelen zijn we richting natuurpad gegaan. Carlos en Mike zijn begonnen met het vrij maken van riet tegenover de zitbankjes voor het zicht over de gracht.

Het uitscheppen van de bijvoet wat veel aanwezig en een woekerplant is werd door Johan met wortels eruit gehaald.

Ad was bezig met afvoer van riet naar de hoop van Joop. Op deze plek is veel riet af geharkt in de hoop dat er weer bloemen terugkomen. Ook hier was Regien, Hans en Jos bezig met riet los maaien en het afharken hiervan.

Wat doet Carol hier? Het platte riet wat omhoog harken zodat de grote maaier het flink kort kan maaien.

Ine haalt hier tussen het riet de klimplanten en bijvoet weg.

Het precisie werk werd uitgevoerd door Jos t.w. het voorzichtig bosmaaien van het hoge dikke gras rondom de nieuwe struiken aanplant op het talud langs het natuurpad. Want voor je het weet snij je zo een plant weg en dat is zonde.
Het riet weghalen tussen de ijsvogelwand en de zwaluwentil kwamen we helaas niet meer aan toe dus wordt volgende week uitgevoerd. En na het werk was er nog een nazit op het volleybalveld.

Vrijdag:

Foto’s door Arjan gekiekt.


Zaterdag:

Hierbij een gedicht van Leonita Gerssen ter nagedachtenis aan Paul.

De Boom

Als sterke bomen vallen
Als bladeren op de grond
Wat eerst zo fier rechtop bleef staan
Ligt daar zo gewond
Als takken niet meer zwaaien
Als armen door de wind
De bladeren niet meer ruisen
De zon maar niet meer vindt
Maar zachtjes blijven liggen
Omdat het niet meer kan
Gewoon de energie niet heeft
Wat moeten wij dan
Waar moeten wij schuilen
Vangt onze tranen op
Zorgt voor een beschutte plek
Brengt ons weer naar de top
Die grote sterke boom
Heeft ons zoveel gebracht
Was trots op ons en groeide door
In al zijn mooie pracht
Hij blijft in onze gedachten
Voor altijd daar zo staan
Dat als wij hem missen en nodig hebben
We naar hem toe kunnen gaan.

 ( Leonita Gerssen )

Er wordt een koningslinde geschonken door oud volleybal maten van Paul, die wordt geleverd in oktober of november. De boom wordt geschonken door:          Hans & Kinke,  Martha & Ad,  Klaas & Ingrid,  Willem & Hilda. Er wordt dan nog gezocht naar een mooie plek waar deze boom geplant gaat worden.

Zondag:

Dit is nog een onschuldig brandje geweest maar voor je het weet ……. Je moet er niet aan denken met die droge perioden.


Wordt wel erg veel afval. Het is gemeld bij de gemeente en wordt snel opgehaald.

Dit was het weer deze week. Op naar de volgende week plus de WWO.

 

 

 

 

 

  1. Yvonne en Henk

    We hebben het weekjournaal gelezen maandagmorgen, en het gedicht vinden wij prachtig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén