www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 26. 28 juni- 04 juli 2021.

Maandag:

O, wat is het weer heet vandaag tijdens het leeghalen van de afvalbakken met Hans en Martin. Even uitrusten hoor.

 

Deze drie harde werkers wilde even op de foto omdat de constructie klaar is. De volgende stap is de schommel even ophangen en kijken of het naar behoren werkt.

Joop is wederom een vak aan het afgraven om dan nieuwe plantjes te poten aan het dijkje langs de kwelbeek.

Toch nog even laten zien hoe het eerste vak mooi verdeeld is met zand t.b.v. de toekomstige orchideeën.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans en Erica Klaver hebben deze twee rozenborders weer onkruid vrij gemaakt en aangeharkt. Het staat er weer mooi bij.

 


Martin en Hans hebben de struiken wat terug gesnoeid rond het zonnepaneel t.b.v. de fontein bakken van het KWAM kunstwerk want het was bijna dicht gegroeid.

 

 

 

 

Rob, Regien en Bram halen hier het grote wiel van de maaier eraf omdat hij lek is en dan naar Zeewolde om te laten plakken en daarna weer gemonteerd.

 

Dinsdag:

Menno knipt aan de buitenkant rondom het vogelbos veel overhangende takken en struiken weg.

Hier een aantal mooie natuur foto’s van Arjen.
 

 

 

 

Woensdag:

Nog een paar van Arjen.


Rob en Bram hebben het maar druk met de grote maaier vandaag. Eerst van een  grote wiel een lekke band op maandag en dan even naar Zeewolde om te laten plakken. Nu vandaag weer onderdelen en kleine wieltjes halen voor aan de voorkant van de maaibak. De reis gaat nu helemaal naar Jannendorp een klein gehuchtje van Achterveld dichtbij Barneveld. Eenmaal terug toch nog even de nieuwe wieltjes monteren en de maaier staat gereed om te gebruiken. By the way. De hanging baskets hebben Rob en Bram laten weten geen water nodig te hebben omdat ze nog te nat zijn van de regen.

Donderdag:

Het zal wel een grap zijn maar ik zag de eerste orchidee in het vak wat afgelopen zaterdag afgevlakt is met zand.

Wij, Hans en Martin hebben aan beide kanten van het fietspad tot aan het bankje aan de dijk de struiken gesnoeid wat over hing. Menno hielp ook even mee met afvoeren hiervan. Later met de tractor al het snoeisel afgevoerd naar de bladkorf alsmede alle hopen snoeisel rond het vogelbos wat Menno eerder al gesnoeid had.


Rudy was weer aan het bosmaaien op het talud langs de gracht aan de overkant.

Er schijnt gezien te zijn door een paar vissers een bever in de gracht onder een grote struik die over het water groeit tegenover HW 142. Volgens hun zwom hij weg met een tak tot onder die struik. Je ziet alleen zijn bruine kop.

De Braamsluipersavond. Levien, Ine, Jos, Carol, Hans, Johan, Ad, Rudy en Marlies hebben met z’n allen het hele natuurpad plus de vier schuine opritten met 3 bosmaaiers verbreed. Er is veel riet bij elkaar geharkt en afgevoerd van wat eraf kwam. Er is weer een nieuw bankje gedoopt. Na het werk nog een gezellig zitje op het volleybal veld.


Vrijdag:

Vandaag de eerste keer van onze maaidienst. Martin was de maaier en heeft de hele dag gemaaid binnen en buiten de wijk. En hij heeft ook een deel van het natuurpad gemaaid. Alleen de opritten naar boven ging niet want die zullen eerst wat breder gemaakt moeten worden. Volgende week het laatste deel in de Velden rond de eerste drie flats en wordt door Kees gedaan.

Zaterdag:

Het moment is aangebroken om de schommel te plaatsen. Ook dit is veel werk. En dan het spannende moment.

Eerst maar met z’n drieën proberen. Nou dat gaat goed.

Dan gaan de dames het proberen.

Is dat niet genoeg dan maar met z’n vieren. De schommel is door de ploeg goedgekeurd. Eigenlijk klopt er iets niet. De volwassenen zitten erop en de kinderen kijken toe.

Zaterdag 3 juli het is 14 uur, broeierig warm en wij hebben Bram Koedam op het eiland in de Kwelbeek. Zoals hij zelf zegt: ‘Almeerder in hartfalen en nierstenen’. Hij schrijft en leest korte verhalen voor uit eigen werk.

We hebben goed ons best gedaan publiek te trekken. De kubota maaide nog even mooie paden de dag ervoor. En behalve spammen op what’s app, hebben we alle bomen met een stamdikte van iets meer dan een lucifer, behangen met een affiche voor dit festival Enter in Almere Haven. Bij de Rataplan kringloop scoorden we een hysterische roze troon, een daarbij vloekend perzisch tapijtje en een schemerlamp met kwastjes. En jawel, dat alles hielp. Maar liefst 32 mensen waren nieuwsgierig geworden.
Veel bekende gezichten ook: Bram en Margreet, Johan, Paula en André, Minie, Ine, Arno, Pauline, Jos en Carol. Ben ik nog iemand vergeten? De vraag of de steiger het zou houden kunnen we volmondig met ‘ja’ beantwoorden!
Er waren diverse optredens met steeds een ander thema door Haven heen. Ook deze fanfare in de Hoekwierde met hun zelfgemaakte dieren.
Dit was het weekjournaal van deze week dus tot ziens bij de volgende week.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén