www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Centraal grasveld, Kwelbeek, Materiaal en materieel, Natuur, Planten, Projecten verfraaiing, Wijkwerkochtend

WWO werkochtend van 26 juni 2021.

Hoi hoi riepen Thom en Elly het is weer WWO en waren al begonnen vanaf 8:00 uur. Eerst maar al het maaisel van de steiger beplanting afharken wat Rudy hiervoor al had gesnoeid. Daarna door met de volkstuin heg die deels nog geschoren moest worden en aan de onderkant het onkruid schoffelen. Later zou hun nog hulp krijgen.Om 9:30 uur was het zover dat Bram, Regien en Hans vast de de spullen halen die nodig zijn.

Het loopt tegen 10:00 uur en de eerste vrijwilligers druppelen al naar de plek van samenkomst. Misschien hebben we een klein harkje en schoffeltje voor de kleine van Opa Bram.
Hier spreekt Bram en ieder luistert aandachtig. Want hij legt uit wat de werkzaamheden zijn en wanneer de koffie er is en later de soep. Als men de keus heeft gemaakt wat te willen te doen vertrekken  +/-35 harde werkers en ‘sters in alle richtingen.
De border van Alfred en Diane krijgt een goede onderhoud beurt mede door Leida, Corinne, Winnifred en Margreet. Schoffelen, snoeien en groenafval in de zakken.Henk, Yvonne, Marlies en Corinne zijn bezig met rozen knoppen knippen, diverse planten uitgraven en schoffelen in de Y/H border. Er blijft nu wat gaten over waar later nieuwe planten ingezet worden.

Ook hier wordt gestaag doorgewerkt door Ruud, Mike, Regien en Rob voor de realisering van de nieuwe schommel bij “De Plek”. Er worden nog verstevigingen aangebracht per staander alvorens misschien a.s. donderdag de schommel wordt aangebracht voor een proef om te kijken of alles naar wens is.
De gemeente heeft zand gebracht voor de twee orchideeën vakken aan de dijk om de grond wat armer te maken om de kans te vergroten dat er meer orchideeën gaan groeien. Jan, Gerlof, Johan en Jos hebben al dat zand voor één vak uitgevlakt wat zwaar werk was. Volgende keer wordt het tweede vak uitgevlakt.Je meent het niet maar toch lijkt die erop. De eerst orchidee is al omhoog geschoten.

De hulp voor Thom en Elly komen er aan voor de volkstuin haag. Knippen, vegen, onkruid verwijderen en nog borstelen door Simon en Bart en dan alles nog in zakken doen en er komt veel van af hoor.
Als ik het goed heb is Marlies alleen bezig met het onderhoud van de bosborder.


Door Levien, Jos en een beetje Hans -al is het alleen om een hooihark te breken- is flink gesnoeid langs de bosrand dat grenst aan de volkstuin. En nog rond de keerlus en het fietspad.

Hier is ook hard gewerkt zeg langs de kwelbeek door Jos, Greet, Henk, Susan en Yvonne. Er wordt riet geknipt en afgevoerd naar de hoop van Joop.Hoi, het is koffietijd geregeld door Rob en Camelia met twee soorten cake. Tijdens de koffie ronde waren twee vertegenwoordigers aanwezig van het EARN-E energie programma over het inzicht van ons energieverbruik en zien we hoe we kunnen besparen. Om meer te weten zie het weekjournaal van afgelopen week. Daar staat meer uitleg in hierover.Het lijkt net of zij de hele toespraak aan het opnemen zijn of zijn zij gewoon aan het appen?

Hier zijn Ad, Wouter, Paula en Andre en Jos bezig in het windbos om de paden vrij te maken van overhangende takken en struiken.

Tenminste of is Jos alleen maar de opzichter? Nee, ik zag hem toch met de knipper.Ook Carol is goed bezig in het krachtbossie en de boom houd haar aan de praat voor de gezelligheid.


Greet en Hester knippen zich het apenzuur in dat hoge riet en planten achter hun huis en aan het dijkje, want het groeit zo snel.


Anneke en Liesbeth trekken onkruid of graven stekkies uit op de open plek in het windbos.

Wat gaat de tijd toch snel maar toch is het tijd voor de soep om met de werkdag te eindigen. Trouwens deze lekkere kippensoep en nog een vegetarische soep is gemaakt door Maud.


De laatste handelingen zijn voor Bram, Regien en Hans. Zij brengen al het gereedschap weer weg en dan het ophalen her en der van 12 gele zakken vol met groenafval waar zij dat weer dumpen in de bladkorf.

Het was een flinke opkomst vandaag en het weer hielp ook goed mee. Tot ziens bij de volgende WWO dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén