www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Vogelbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 22. 31 mei-06 juni 2021.

Maandag:

Joop bijt de spits af voor de nieuwe week. Hij schoffelt tussen de bloemen op het dijkje langs de kwelbeek.

Martin en Hans hebben de bakken weer geleegd. Op de dijk zagen wij twee AH-tassen vol met lege bierblikjes waarschijnlijk uit de auto gegooid.

Ook bij een afvalbak waren een 15 lege flesjes gedumpt.

We hebben de straat langs de gracht geborsteld en gebosmaaid nadat Willem en Bram deze gerepareerd hebben. Daarna nog een deel van een heg gesnoeid.Het gaat nu snel met de maak van de schommel door Rob, Mike en Ruud. Nog een paar weken dan is hij klaar.Dinsdag:

Het is niet ontgaan hoe mooi het wordt als het wandelpad net gemaaid is door het krachtbosje heen. Aan weerszijden de hoge begroeiing van boterbloemen, het boombankje gezaagd uit een populier onder de roestige kroonluchter. Dit pad loopt vanaf het fietspad naar het Tiny Forest. Even verder op de High Tea boom met tafel en stoel en daaronder weer het mooi gemaaide paadje met aan weerskanten het fluitenkruid. Trots keek Carol en genoot daarvan en bedankt hier de maaiploeg voor.


Ook vandaag heeft de maaiploeg weer een deel gemaaid vooral langs de kwelbeek en rond “De Plek” en tegenover Arjen, dus Rob, kijk uit voor de narcissen.

Nu wat foto’s van wat er zoal leeft in en aan de kwelbeek.

Woensdag:

Bram en Rob maakte een water ronde voor de hanging baskets. De bakken waren toch nog redelijk vol. Sommige moeste bijgevuld worden, dus deze ronde was snel gedaan. Onze vaste onderhoud man Rob voor het KWAM kunstwerk met name het bewatering deel maakte de waterbakken schoon, zuigt de leidingen door. Dit voor de betere doorstroming.Op deze manier zie je wat een soorten bloemen er zijn en deze zijn te vinden in en om de wijk en het windbos natuurlijk.

Donderdag:

Nog geen week geleden gemaaid en nu is het weer nodig. Dit omdat het groeizaam weer is. Dan de maaibak een tikje lager instellen. Wat ziet het er nu mooi geschoren uit. En zo maaien Rob en Ad om beurten een deel in de wijk.

Op het kruispunt bij het grote veld hebben de braamsluipers zich verzameld om in het vogelbos eerst een educatieve uitleg te krijgen van Menno over het houden en verzorgen van een werkbijen volk, inclusief de koningin die de naam van Cindy mee kreeg. Menno heeft deze bijenkast trouwens zelf gemaakt.

Na deze uitleg zijn Corinne en Yvonne begonnen om de heg langs het fietspad te schoffelen. Johan en Menno zijn weer doorgegaan met gras zaaien en in harken op het natuurpad. Tegelijker tijd hebben Ruud en Mike een bankje verder afgemaakt en Jos maakt hiervoor een mooie zichtlijn over de gracht door het riet weg te maaien.


Carol en Ine waren druk bezig om berenklauwen uit te steken die na twee weken flink gegroeid waren.


Levien en Ad zijn doorgegaan met uitharken van bladeren en takken uit de wadi waar zij al begonnen waren tijdens de WWO.

Vrijdag:

Arjen zag een vosje in het bos achter HW.51 en een pootafdruk van een ree. Hans zag later aan de achterkant van Greets vogelkijkhut ook een vosje die dronk uit een waterbak maar hij zag mij en rende snel weg.


Alvorens Hans begon aan het legen van de afvalbakken heeft hij eerst twee wandelpaaltjes opnieuw geplaatst en diverse hoopjes groenafval opgeruimd.


Joop is op diverse plekken op de dijk langs de kwelbeek bezig om nieuwe plantjes aan te brengen maar wel met bijen vriendelijke bloemen.

En Minie haalt het woekerige lange gras er tussen uit.

Het gras groeit als een gek, zeker 50 cm.hoog op sommige plekken dus ik heb een paar uur flink wat gebosmaaid aan de helft van de wijk.

Dit is een mooi gezicht langs het natuurpad. Een degelijk nieuw bankje en daar tegenover heeft Jos van Carol het riet weggehaald voor het vrije uitzicht. En zo krijgen we op drie plekken bankjes met een vrij uitzicht langs dit pad.

En hierbij een prachtig  gedicht met foto’s gemaakt door Johan over wat de wens van Paul nog was.

De zaadjes van Paul

worden uitgestrooid

over het pad

dat hij ooit in gedachte had

een natuurpad langs de gracht

zoals hij zo veel zaken heeft bedacht

die de buurt veel goeds hebben gebracht.

Als de zaadjes gaan ontkiemen

en tot grassprietjes groeien

dan is er weer een droom

tot stand gekomen.


Tot de volgende week.

 

 

 

  1. Paula

    Prachtig verslag weer. Zoveel werk verricht! En mooi gedicht van Johan, een ode aan Paul die ons zoveel heeft nagelaten. Gedicht van Johan doet mij denken aan een stukje uit een gedicht van Yeats.
    ‘I have spread my dreams under your feet;
    Tread softly because you tread on my dreams ‘

  2. Winnifred

    Mooi. Heel mooi allemaal….. echt heel mooi…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén