www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend

WWO werkochtend van 29 mei 2021.

WWO en NL-Doet zaterdag 29 mei.

Het voorbereidende werk is altijd eerst met de tractor het gereedschap en zakken te halen bij onze werkplaats in de volkstuin.

Onderweg naar het verzamelpunt moesten we even stoppen om een paar zakken voor het groenafval af te leveren voor de borders.

Is dit nu een prik locatie of wachten zij op de uitleg van de werkzaamheden door Bram.


Na dat iedereen aanwezig was van zo’n 38 man/vrouw hete Bram ieder welkom en las de werkzaamheden voor wat zoal uitgevoerd kon worden en wie / wat wil gaan doen. Maar voordat ieder weegs ging hielden we toch nog even een minuutje stilte voor Paul.


En daar gingen zij, ieder naar hun eigen plek.


Nicolette heeft veel braam uit geschept met wortel en al in de vlinderstrook. Dit is geen gemakkelijk klusje.

In het kader van NL-Doet hadden wij een leuke opdracht verzonnen. Een flink aantal voelde zich geroepen en gingen naar de wadi en kwelplas om alle takken en bladeren te verwijderen voor de netheid en de doorstroming van het kwelwater.Thom en Elly hebben een flink deel van de moestuin heg geschoren en de borders geschoffeld en daarnaast ook nog geborsteld en gebosmaaid.Ook een NL-Doet klusje. Johan en Jos namen een deel van het natuurpad voor hun rekening betreffende het inzaaien van het pad met graszaad en daarna het in harken van het zaad.


Er zijn diverse borders geschoond in de wijk. Planten snoeien, onkruid wieden en het uit harken. Daarna het groen in de zakken gedaan die dan opgehaald worden.NL-Doet klus. Onze vaste technische werkgroep voor de nieuwe schommel waren al wat eerder begonnen met het boren, zagen, sleutelen om de steunbalken te monteren.
Jos maakt op twee plekken in het krachtbossie met de bosmaaier een cirkel om door Paula en Carol nieuwe stek plantjes in te graven.Ik denk dat dit een werkbespreking is wat wie wat gaat doen rond de kwelbeek.

Marrie steekt t/m de wortel bramen uit de grond nabij de wadi wat zwaar scheppen is en dan mag je wel even op een bankje rusten.


Ook is er door een paar sterke mannen de afvalbak nabij het ooiervaarsnest opnieuw ingegraven wat door de jeugd was uit getrokken. Hierbij wel een foto maar onbekend wie deze mannen waren.

Menno maait het overtollige hoge gras langs het fietspad weg en harkt het bij elkaar om afgevoerd te worden. Op de zelfde hoogte waren een paar dames bezig met het onderhoud van het kleine bloemen tuintje maar is geen foto van helaas.

Greet is aan het sjouwen met takken en stammen voor op de rillen of voor bij de vogelhut.?


Ook Winnifred was hard bezig met de onderhoud van de beplanting en de heg.

Andre en ikzelf wilden het bankje repareren op de open plek bij de klimboom maar was ondoenlijk om te doen en er was genoeg zit gelegenheid op de klimboom dus dit bankje bestaat niet meer. De hardhouten plank bewaren we wel voor eventueel een ander bankje elders.

Het loopt tegen 12:00 uur en dan stoppen we er mee. Er is weer veel werk verzet en met enthousiasme. Iedereen bedankt namens de ZH. Rest nog dat we met de tractor het gereedschap wegbrengen en de volle gele zakken ophalen en afvoeren naar de bladkorf.

Ik mis een aantal mensen die toch aanwezig waren en gewerkt hebben maar er zijn geen foto’s van en dat zijn: Margreet, Anneke, Wouter, Liesbeth, Hester, Leida, Minie en Susan. Op deze manier toch nog even genoemd.

Tot ziens bij de volgende WWO eind juni.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén