www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 21. 24 mei-30 mei 2021.

Maandag:
Even een reminder als je het nog niet weet. Alle foto’s kun je vergroot zien als je er op klikt.

Het is weer zover. De afvalbakken in de wijk worden geleegd door Martin en Hans of te wel Knabbel en Babbel. We hebben de laatste tijd gemerkt dat ook de Tomin groep in opdracht van de gemeente een aantal van onze bakken legen. Dat scheelt voor ons alleen maar. Martin dacht een grapje uit te halen door te zeggen kijk wat ik uit de vuilnisbak haal een bos sleutels want ik ben inderdaad een bos sleutels kwijt geraakt.

Na de bakken heeft Hans nog enkele straatgoten schoon geschoffeld en hoog gras weggehaald langs een schutting aan de openbare weg.

Onderstaand diverse foto’s van Arjen over vogels, planten, bloemen en insecten.


Dinsdag:
Het was mooi maaiweer en het gras stond hoog en groeit snel, dus aanleiding voor Rob om deze dag een flink deel van de wijk te maaien.

Thom en Elly waren met hun liefdewerk bezig. De vier hoekborders onderhoud rond de Hoekbrug. De planten staan er prachtig en verzorgd bij. Door de paaltjes die zij er omheen hebben gezet lopen er nu geen dieren en kinderen meer doorheen waardoor het alleen maar mooier wordt.

Woensdag:

Wat komt er aangevaren? Voor een groot schip en een schip er achteraan en daar tussen in 5 kleine zeilbootjes of is het toch het gezinnetje zwaan. Altijd prachtig om te zien.

Bram en Rob zijn net begonnen met vullen van de watertonnen op de kar maar Rob zei, zullen we toch even enkele  bloembakken testen of er nog genoeg water in zit. Het heeft deze week zo vaak geregend misschien hoeft het deze keer niet. Inderdaad waren de bakken nog voldoende gevuld en gingen Rob en Bram weer huiswaarts.
Donderdag:
De braamsluiperavond.
Deze keer even niet naar het natuurpad om berenklauwen weg te steken maar bij “De Plek” naast het fietspad op de dijk het maaien van gras tussen de nieuwe aanplant. Dit werd gedaan door Jos, Carol, Ine, Menno, Hans en Greet.

Levien had een begin gemaakt met het uitharken van bladeren uit de wadi en het uithalen van balken, takken en ander vuil uit de kwelplas. Dit werd opgehaald en afgevoerd door Johan en Ad.Menno heeft tussen de planten het kleefkruid verwijderd langs het fietspad aan de kant van Anneke Huijzer om verwildering te voorkomen.

Mike werkt vanavond eens alleen om het bankje van Greet en Hester af te maken. Een kunststuk is het geworden en laten we hopen hufter proef.


Heggen schoffelen was nog niet nodig dus ik vroeg aan Yvonne, Marlies, Hester en Corinne of hun de Jeu de Boules baan onkruidvrij wilde maken. Ze hebben het prachtig gedaan want het zat vol met onkruid omdat door de corona al een jaar niet op gespeeld is.


En hiermee is de avond afgesloten gelukkig met mooi en droog weer.
Vrijdag:
Rob pakt voor de tweede maai ronde een groot deel van de wijk.

Bij het legen van de afvalbakken door Martin en Hans kwamen wij Thom tegen die bezig was om een bescherming te maken op de hoeken van de rozenboog om te voorkomen dat er schade ontstaat van de rozenstruiken door het maaien.
De waterhoenen hebben er zin in want ze zijn voor de tweede keer bezig met een nieuwe leg van zeker 5 eieren.

Rudy gaat gestaag door om het hele talud te bosmaaien waar hij wel drie dagen voor nodig heeft over een afstand tussen de Kornbrug en de Hoekbrug.

Martin en Hans gaan weer door met hun gotenplan om deze schoon te krabben van het onkruid omdat de borstelmachine nog stuk is.

Zaterdag:
Johan heeft vandaag nog extra met zijn klauwen als een beer langs de gracht een kruiwagen vol berenklauwen gescoord. Hij heeft er zelfs een gedichtje over gemaakt.
De berenklauw is in de rouw,
verliest hier meer en meer terrein.
Ja, wat dacht je nou,
even hier je bloemetjes buiten zetten.
Dat proberen we te beletten.

Heel sneaky af en toe,
steekt er toch weer één de kop op.
En het lijkt een heel gedoe.
Maar die koppen snellen we er af,
en dat is niet bedoeld als straf.

Want als we je laten gaan,
dan neem je alles over.
Dan is het met de rest gedaan.
Helaas dus voor de berenklauw
en daarom is hij in de rouw.

Arjen en Marlies hebben allebei een hertje gezien in het windbos. Een mannetje en een vrouwtje. Het vrouwtje wil graag incognito om niet herkent te worden met haar witte koppie. Maar wat zie ik nou als ik goed kijk, het is verdorie Hester. Oh, sorry hoor, je was ook zo verstopt.


 En nu nog een mooi gedicht van Paula.
Ook door Paula genomen de 38 vrijwilligers tijdens de opening van de WWO en tegelijkertijd voor NL-Doet. Aan het WWO verslag wordt nog gewerkt.
Tot de volgende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén