www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Vogelbos, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo 2021. Week 14. 5-11 april 2021.

 

Hoe komt die wijk van jullie toch zo schoon?  Graafwerk op het orchidee veld, langs het fietspad en in het natuurpad. Maaiseizoen officieel gestart. Braamsluipers ,vogelbossers en plekkers actief.

Maandag

Ik had het aangekondigd. Door de kou kun je er extra lang van genieten. De wilde kersen bloeien.

Sneeuw en hagelbuien deren Lap niet de wekelijkse  ronde afvalbakken legen te verzorgen.

In de middag helpt Levien Lap om 5 zakken met heggen afval met de tractor af te voeren naar de groenkorf.

Op de plek spelen kinderen die de boodschap van de plek begrijpen. Er blijft een categorie; kan dit stuk, nou dan gaat dit stuk. Zeker op een natuur kinder speel paradijs.

Dinsdag

Op het moment dat Mike de dijk op fietst komt Thijs met zijn kraan aangereden. De hele ochtend is Thijs bezig met het afplaggen van een deel van de orchideeweide.

De voedselrijke toplaag wordt verwijderd om de orchideeën populatie een nieuwe kans te geven. Lap sluit zich bij Mike aan om te mede te assisteren en mee te denken.

 

Na de orchideeweide wordt het laatste deel van zaaistrook tussen dijktalud en windbos gespit. Als het lukt gaat dit een bloemrijke strook worden.

Na deze klus gaat het gezelschap richting het nieuwe natuurpad. Thijs doet een geslaagde poging het natuurpad beter in profiel te zetten.

“Een geslaagde dag”, stellen Lap en Mike na afloop in koor. Onze dank gaat uit naar de gemeente die ons hierin faciliteerde.

Woensdag

Het is weer een dagje dat Arjen ze ziet vliegen. Hij ziet dat de spreeuwen hun plekje weer hebben ingenomen op de plek.

Of er in de vele andere kasten op de plek voorjaars activiteiten zijn heeft hij nog niet waargenomen. In het bos klinken de spechten roffels. Maar is daar ook ook nestbouw.?

Een zilverreiger vliegt op.

Een paartje meerkoet bewaakt de eieren.

Wat erg leuk is dat de ruïne in de kwelbeek bezet lijkt. De vraag van de week is welke vogel is dit.

CC en Jos plaatsen een kakelvers nieuw bordje. ‘Johan niet hier.  Ik kan mij er iets bij voorstellen maar omdat nu zo publiek te maken.'( sorry Johan, grapje!)

Donderdag

Martin & Johan doen de tweede ronde afvalbakken legen.

Minutieus worden de kleinste dingen opgeruimd. ‘Hoe komt het toch dat het bij jullie zo schoon is,’ vragen velen van buiten zich af. Voor hen een vraag , voor ons een weet. En vergeet Lap niet hè, die maakt elke maandag een ronde.

Thom & Elly schoffelen de twee borders nabij de treurwilg.

Bram; “Het maaiseizoen is officieel deze week van start gegaan. Gezien de weersomstandigheden zijn we niet eerder begonnen dan donderdag de achtste. ‘s Ochtends hebben Rob, Regien en ik de Kubota een flinke controle gegeven en daarbij geconstateerd dat deze geen vorst schade heeft opgelopen. Dus alles weer in het vet en de olie. Het maaidek aan de onderkant schoongebikt en de maaikooi uitgedeukt. ‘s Middags met de eerste maaironde begonnen. Opvallend is dat de grasmat op veel plaatsen erg “hobbelig” is ( door zeer plaatselijke bemesting ), hetgeen zich in de loop van de maand deels zal herstellen. Komende week zal al het resterende gras van de Hoek-, Korn-, Kimwierde en de Velden worden gemaaid.”

Lap; “13 braamsluipers vermaken zich in de avond:  8 van die 13 storten  zich op het natuurpad ; aanharken en berenklauwen steken , Johan, Ad, Jos, Greet, Mini, Carol, Hans en Menno. Volgende week weer verder hier.

 

 

Levien en Hester schoffelen de heggen aan het Dunloppad. Corrine, Marlies en Nicolette schoffelen een deel van de boomgaard.  Een verkorte nazit rond de warmte van de vuurkorf op het volleyveld met: Jos, Carol, Hans, Johan en Greet. “

Zaterdag.

Vandaag zijn er 5 actieve vogelbossers Lap; “ Het was een rustig met weinig werk dagje met Johan, Anita, Marrie, Hans en Menno.

Vanwege het broedseizoen konden wij alleen aan de buitenkant van het bos wat overhangende takken en bramen uitgraven. Ook in de vlinderstrook. Deze keer heeft Menno een lekker bakkie koffie voor ons gezet.

Na dit werk heb ik nog een wandelpaaltje teruggezet bij het orchideeën veld.  

Zondag.

De plekkers Lex, Rob en Ruud zorgen voor schommel bouw voortgang. Vandaag is het tijd voor  precisie boor werk.

Voor de plekboys, peace of cake.

  1. Winnifred

    Een waterhoentje?…..

  2. Pau-laaa

    Wat, cake? 😉

  3. Johan

    En ik was nog wel zo trots dat er een druif naar mij was genoemd. Nu ik zie en uitleg krijg wat er eigenlijk staat is dat wel een zware teleurstelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén