www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo 2021. Week 8. 22-28 februari.

 

Zonnige warme krokus vakantie week. Plek druk bezocht. Aandacht voor ZHEO in het blad van het WNF.  Laatste zaagdag van het seizoen 2020/2021. Sponsoring ABN. Gemeente levert bomen en struiken. Geslaagde CWWO.

Maandag

Het wereld natuur fonds (WWF) heeft een magazine; ‘Be one with nature’. Het eerste nummer van 20121 heeft een rubriek ‘Burgers aan zet’. En laten wij nu middels mooie foto’s en verhaal in de schijnwerpers staan. Leuk!

Lap sleept rond met drie grote zakken zwerfvuil.

Zo je kunt wel merken dat het mooi weer was het weekend. Wat een volle bakken!” Na de afvalronde leeft Lap zich uit op de lantaarnpalen, “zo nu is alles klaar voor de wandel.”

In de bosborder zijn Marlies en Arjen bezig.

Dinsdag

Johan en Levien maken zich druk in het windbosdeel tegenover de voordeur van Levien. “Lekker bezig geweest”, zegt Levien , het ziet er weer netjes uit. Alleen een voormalig hut nog opruimen, dat is alles en dan is dit bosvak weer tiptop op orde.”

Yvonne had laatst een contact met haar bank ABN AMRO. Yvonne vertelde over wat wij hier al 10 jaar aan het uitspoken zijn. Nou, daar wilde de bank meer van weten. Met een smile van oor tot oor vertelt Yvonne dat haar contact resulteerde in een donatie van 500.- . Dank aan de bank en ambassadeur Yvonne.

Woensdag

Vandaag is het erg druk op de plek. Ine en ik tellen 40 gebruikers. De sfeer is ontspannen en de gebruikers zijn dankbaar voor zo een mooie en bijzonder voorziening. Alleen na afloop zie je dat niet een ieder zorg draagt voor de plek zoals het moet.

Het is krokus vakantie . Waar die naam toch vandaan komt, weet jij het?

De specht luistert en luistert. Ziet hier een lekker hapje?

Pollen zijn er volop.

Vorige week was de vraag van de week een klein blauw bloemetje . Deze week is het een geel bloemetje. Een echte voorjaarsbode. Die ken je toch wel. Laat maar horen.

Er is nog een geel bloemetje te zien. Die mag je ook noemen maar die opgave telt niet mee.

Donderdag

De laatste zaagdag van dit seizoen vindt plaats onder zomerse omstandigheden. Ondanks blessures, vakantieverlof, corona voorzichtigheid zijn er toch 15 deelnemers.  Het hout dat nog opgeruimd moet worden gaan in stukjes met snorder Martin naar enkele adressen. Arjen en ik zagen.

Logistieke hulp is er van Levien, Dante,  Johan, Lex, Henny en haar zeer sterke kleinkinderen Senna en Joshua.

Clematis jagers zijn Winnifred, Nanette, Regien, Chris en Ad. In de pauze hebben wij een Vondelpark momentje. Gezellig genieten van elkaar en het mooie weer. Het enige verschil met de Vondelparkers is dat wij de 1.5 meter respecteren en geen troep achterlaten.

Lap loopt de tweede afvalronde van deze week.

Vrijdag

Gemeente levert planten en bomen voor het vogelbos en voor bij het nieuwe natuurpad. Joop en Mini zijn bezig bij de beek en Johan is bezig in het windbos.

Zaterdag.

Vandaag vieren 34 deelnemers de C(orona)WWO van 27 februari 2021. Al vroeg zijn de plekkers Mike, Rob en Ruud bezig.

Bekisting en wapening zijn nu zover dat er gestort kan gaan worden.

Tijdens het welkom is er een performance van een klein rood mannetje.

Dante, Henk en ik ruimen de kerstboom op.

Als je niet in het bos zit dan rommel je in de borders; , Els, Nicolette, Diana, Margreet, Leida, Ine, Karin, Yvonne, Hennie, Henk, Bram, Simon zijn van de schoffel en knip partij.

Yvonne en Nicolette appreciëren de zithoek voor een momentje rust.

Simon laat de WWH zien hoe je stoer moet staan.

In het bos en bij de bosranden wordt stoïcijns de braam en clematis achterna gezeten. Marrie, Marlies, Susan, Nanette, Jos, Johan, Karin, Chris, Ad, Carol en Jos, Menno.

Ad ,  overgrootvader in spe, maakt het wel heel bont door een clematis bedje te maken voor zijn aanstaande achterkleinkind te gaan maken. Puur natuur!. Later vertrekken CC en Jos naar hun krachtbossie voor het kantelen van de homp en het verrijken van een paar geschikte plekken met stinseflora.

CC wijst richting een bank die bankroet is.

Er is geen  koffie en soep. Er zijn naast de aftrap geen groepscontacten. Twee kleintjes dan. Bij de grote veld zetel

en bij het inleveren van het gezelschap

wordt door een klein deel van de groep deelnemers gezellig bijgepraat.

 

  1. Anneke Huijzer

    Wat ontzettend leuk dat we in het magazine staan van het Wereld Natuurfonds! Met een leuke stoere foto! Dank voor elke week weer een weekjournaal met prachtige foto’s!

  2. Simon de Birk

    Daar sluit ik me helemaal bij aan. Verder met belangstelling en veel waardering het jaarverslag 2020 gelezen. Prachtig. Ik blijf het zeggen: een unieke buurt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén