www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Natuur kinder speelparadijs, Paddenstoelen, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo 2021. Week 4. 25-31 januari

Vogelhuisjes kunstwerk opgeleverd. Voorbereiding natuurpad bijna gereed.

Maandag

Op verschillende plekken wordt aan het jaarverslag/jaarrekening gewerkt. Decia, Irma, André , Mike en ik zijn er maar druk mee. Lap  leegt alle afvalbakken en ruimt het zwerfvuil, waaronder de condooms in de plek vogelkijkhut op.

Op de plek treft Arjen een laagje ijs.

Lag er een kind onder het ijs?

Potverdrie, wat een mooie plek. Zeker vanuit een kikkerperspectief vanuit de paddenpoel.

Ook investeert Lap uren in het nieuwe  natuurpad. Hij harkt zich de blaren op de handen en raapt en passant een zak vol met zwerfvuil

1 2 hopen heb ik gemaakt “, zegt Lap. “Maar waarom 12?’”Voor elke maand een. Het gaat hier het jaar rond een mooie plek worden om te wandelen”.

Dinsdag

Mike en ik zijn in de weer met de bouw van de laatste vogelhuisjes, benodigd voor het afronden van het kunstwerk.

Woensdag

Rob en Bram ruimen nabij de container. De vraag is of ,voor het storten van de fundering van de dragers voor de nieuwe schommel, de betonmolen gerepareerd kan worden.” Prima “,zegt WW.” Ik wil er wel naar kijken maar dan moeten jullie hem bevrijden van alle meuk die er voor, tussen en op geplaatst is.”

Ik geef Arjen Niezing , onze reanimatie trainer, een rondleiding in ons beheergebied. Hij is zichtbaar verrast over hetgeen wij doen en gemaakt hebben. Wij komen Trees en Nicolette tegen die trots de vondst van een mooie zwam melden.

Wij praten over het bijzondere van onze buurt en zijn verbijsterd over het salaris van de Floriade directeuren. “Gewoon belachelijk”, zegt Nicolette. “Onmiddellijk stoppen met die Floriade. Als je wilt zien hoe een groene stad er uit ziet kom je maar naar ons.” Als ik weer thuis ben krijg ik een eppie. Arjen doneert een bedrag voor ons zelfbeheer. Dank Arjen. In de middag is het druk ter hoogte van het natuurpad in ontwikkeling. Onze natuurlijke verbinding richting die Floriade. Regien, Carol, Mike, Johan en ik ruimen de door Lap gemaakte 12 hoopjes op en gaan verder waar Lap gebleven is.

Wij halen stammen uit het windbos tbv het onderstel van nieuwe bankjes. De gemeente , met dank, schenkt ons twee afvalbakken. Een ervan plaatsen wij in de “knik” van het natuurpad.

 

Donderdag

Wat een nat en naar weer. Onze eerste zaagdag van 2021 gaat door de regen niet door. Zoveel water is niet goed voor mens en gereedschap. Ik duik mijn schuurtje in en voer de vogelhuisje productie op. Ik weet dat Mike in zijn schuurtje ook aan het bouwen is.

Op de plek zijn kids ondergedoken in hun partycentrum. “Lachen joh. Die oude lullen ruimen onze rotzooi wel weer op. Hahaha! “

Arjen ziet nog een paar stoelen waarvan hij denkt dat Trees en Nicolette ze niet gezien hebben.

Vrijdag

Door de regen stroomt het in de wadi. Ligt er een stam

dan volgen er snel meer. Kinderen zijn hier niet weg te slaan. Opruimen ho maar.

“Nog niet genoeg “,zegt Mike afkeurend als ik hem mijn voorraadje vogelhuisjes laat zien. Nou ja, dan ga ik weer zagen en schroeven. Babbel en babbel ( Martin en Johan deze keer) maken een afval ronde. Lap is bezig bij het natuurpad in ontwikkeling. Hij  harkt het laatste riet dat er ter hoogte van de brug nog ligt op hopen. Hij is bij het eind of begin van het pad in ontwikkeling gekomen. Het is maar waar je begint.

Lap overziet het slagveld en denkt. : “FF nagenieten na gedane arbeid.””Wat nu te doen? “”Oh ja, pijltjes spuiten op de markeer paaltjes. Secuur werkje want mijn handen mogen niet vies worden!”

Het is de eerste dag van de nationale tuinvogeltelling. Voor Arjen is ons hele beheer gebied zijn tuintje. Hier een deel van zijn oogst.

“Geldt die 1.5 meter ook voor vogels” , vraag Arjen zich af.

Zaterdag.

Oplevering vogelhuisje kunstwerk. Strijd met de clematis. Kantjes steken. Het betere rilwerk. Planten van struiken en bomen. Genoeg vermaak voor 35 deelnemers tijdens de eerste WWO in ons jubileumjaar 2021. De foto van de week is de volgende .

Wat hoort alles maar ziet niets? . Stuur je opgave naar weberlaurent@kpnmail.nl

 

 1. Winnifred

  Prachtige foto’s weer.
  Overigens hoorde ik gisteren weer een marter in het bos roepen….
  Die hebben ze op de Floriade niet…

 2. Maryse

  Geweldig al die activiteiten.
  Is er nu ook al een boommarter hier???

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén