www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 39. 21-27 september 2020.

 

Van zomer naar herfst. Raadselachtige dumpingen.

Maandag

De een na laatste metrologische zomerdag is een echte zomerdag. Lekker klusweer. Samen met Ad schoon ik een deel van de aanplant langs het Hoekwierdepad ter hoogte van de plek.

Jammer , niet al het plantgoed is aangeslagen. Dus de komende winter weer bij planten. Ine komt brandstof brengen. Heerlijk.

Arjen ziet ze weer vliegen.

 

Langs de beek is er reclame voor en een aanbod van vlinder aantrekkende planten.

Dinsdag

De laatste zomerdag is ook een echte zomerdag.

Marlies; “Vanmorgen hebben Greet en ik geschoond bij de kijkhut. Het schiet al lekker op.” 

Rob maait hier en daar (te) hoog gras. Joop langs de beek.

En ook Rudy maait mee langs de gracht.

Woensdag

De eerste officiële herfstdag kent nog een zomers karakter. Alleen aan het eind van de dag vallen wat druppels.

Simon en Rob en Bram treffen elkaar als de HB’ers langs de HB’s trekkeren. “Heb je het gezien?” ,vraagt Simon. “ Langs het  hoekwierdepad heeft een idioot vier  zakken met betonpuin gedumpt. Dan heb je ze toch niet op een rijtje. Wie doet nu zoiets? ”.

Ine wijst mij op een andere dump,  langs het fietspad naar AH.

Rotzooi en een complete aanhanger in het talud van de gracht. Zakken met puin langs het Hoekwierdepad is apart, maar deze dump overtreft alles. Tijdens de eerste corona piek werd er overal vuil aangetroffen. Is dit de voorbode van de foute tweede piek?

Na de HB ronde vormen Rob en Bram samen met WW een trio. De  sleutelploeg is compleet.

Borstelmachine maken en plannen maken voor het onderhoud de komende winter.

Arjen ontmoet een UFO.

En een inktzwam.

Over zwammen gesproken. Dit was de vliegenzwam maandag,

Zo zag ie er dinsdag uit.

En dit is het beeld vandaag. “Gaat snel hè?

Donderdag

Tweede herfstdag vandaag, Rob maait rustig maar gestaag het begin van de wijk. “Ziet er weer pico bello uit Rob.”, zegt Jan.

Ad harkt de open plek in het wilgenbosje. Hij zet het maaisel op hopen. Greet is op haar open plekje bezig. De vogelvoederplek. “Ik kan niet wachten dat de bouwploeg wat hufter proof attributen voor de gevederde vrindjes maakt”, zegt ze tegen Regien.

Regien en ik halen drie zakken zwerfpuin op en brengen dat met puin dat naast de bladkorf lag, tezamen met wat schutting hout dat daar ook lag ,naar het kringloop perron.

K&B doen een afvalbakken ronde. Er is toch iets anders vandaag met het duo K&B. Als je goed kijkt is er een mutatie . Vandaag is B vervangen door B ++.  Een Jongen schrikt daar hevig van en valt spontaan van zijn fiets

Marlies, Greet, Hester Corine, Ine, Ad,  Johan, Mike , Ruud en ik braamsluipen langs het fietspad en de kwelbeek. Een verassing bij de meiden die op het fietspad werken. Spontaan meldt zich een buurvrouw uit de Kornwierde. “Ik vind het zo goed dat jullie bezig zijn, ik doe vandaag ook mee.”

Vrijdag

Er was een melding gedaan van een te onveilige situatie bij het mussenhotel. Daarom starten Rob, Mike en ik bij het hotel. Wij zien mogelijkheden om de veiligheid te vergroten en zullen dat de komende weken gaan realiseren. Maar eerst staat de wens van Greet cs op de agenda. Een deur in de vogelkijkhut. Soms is bij het klussen een afstand van kleiner dan 1.5 meter onvermijdelijk. Daarom draagt Mike een mondkapje.

Aan het eind van de ochtend is de deur ,op het sluitwerk na ,gereed. Volgende week zaterdag gaan wij de deur afhangen. Het is nu toch echt herfst.

Zaterdag

Burendag met 34 deelnemers in een verantwoorde corona setting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén