www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Journaal Zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 26. 22-28 juni 2020. Corona week 16.

 

Eerst earn-e om later wellicht wat aan wijkie te kunnen gaan doen. Deze acaderaba is geen geheimtaal meer voor de 20 deelnemers van een infoavond over het delen van zonne-energie. Bezoek gebiedsmanager cs. Drie tropische dagen. MZF  braamsluipers.WWO kleurrijk en smaakvol. Drukke dagen maaiploeg van dienst. Pas op, het gilde is weer bezig.

Maandag 22 juni 2020.

Na het weekend loop ik standaard een rondje langs Greet hut en over DE PLEK. Na het weekend zijn velen vergeten het eea mee te nemen.

Als Rudy maait ontvangen Ton en ik , Dineke, Mirella en Ashna. Toevallig dat vandaag ook de Havenaar in de bus zit. Daar staat een interview in met Dineke in haar rol als gebiedsmanager van Almere Haven. Onze buurt kent ze van jaren terug. Je kunt haar en de anderen nogal enthousiast noemen na een korte wandeling waarin wij CC en K&B ontmoeten.

‘Onherkenbaar zo mooi”, zegt Dineke. CC verhaalt op haar eigen wijze over de wijngaard, de lathyrus haag en het krachtbossie.

 

De geschiedenis van het tot stand komen van het plankier spreekt ook tot de verbeelding.

Door alle intermezzo’s is de kennismaking met de buurt beperkt . Het is wel een prima eerste kennismaking dat zeker een vervolg gaat krijgen.

Ook docente Laura

van Aeres komt buurten ter voorbereiding van haar onderwijselement “bewegen en gezondheid”. Studenten zullen van september tot december een onderzoekje gaan doen bij ons in de buurt. Laura maakt tijdens de rondwandeling kennis met Cees, Irma van de Aquamarijn en Nanette . Joop kwelbeekt, Bert knipt abeel en Martin maait,

Lap schoont de JdeB baan en ruimt rot materiaal weg van de klimbomen op het grote veld.

Lap ziet nieuw leven in het dode materiaal.

Een zot plaats een cadeautje langs de weg.

Levien ziet dat  en ruimt dit cadeautje op.

 

Dinsdag

Ton en Bram snoeien hun  struikenborder.

Martin maait in het buitengebied.

 

Woensdag, bijna tropische dag.

HB Bram en HB Rob gaan rond als een tropische verassing.

Lap plaatst een nieuw bordje bij de JDB baan zodat eea weer leesbaar is

Het is best warm tijdens de informatieavond over het mogelijk volgend jaar delen van zonne-energie. In een bijzonder fraaie 1.5 meter setting

geeft Anke ( projektmanager van de gemeente Almere) algemene informatie en vervolgens zorgt Luuk ( bedenker EARN-E) voor meer concrete informatie. Geef je op en doe ook mee.

Na afloop gaan Bram en ik in gesprek met een zestal jongeren die aan het chillen zijn in de vogel kijkhut op DE PLEK. Ze tonen zich  begripsvol voor onze spelregels. De tijd zal het leren. Primaire reactie en tevens noodkreet van de jongeren. “Mijnheer, wij kunnen nergens terecht”

 

Donderdag, tropische dag 1

K&B doen weer een extra rondje afvalbakken legen. Lap snoeit waar hij maar kan. Laaghangende takken en veel braam op de route van de maaier .Bert haalt het hoge onkruid tussen de nieuwe aanplant weg nabij de gracht.

Joop maait het gras tussen de plantjes weg aan het talud van de kwelbeek .

Met de warmte is de reuze sprinkhaan ook weer gearriveerd.

In de avond is er een record aantal braamsluipers met 16 deelnemers.

Een heus midzomerfeest voor de braamsluiperij. Er wordt gewerkt in het bos,

langs de beek en tussen de rozen.

Op het volleyveld is vuur in de korf niet nodig. Het is nog steeds ongeveer 30 graden. Greet maakt de winnaars bekend van haar legendarische quiz.

Ze zorgt als deskundige jury voor een uitgebreide toelichting op de uitslag van de eerste helft van het seizoen. Het is duidelijk dat het om de details gaat. Afwezige Marlies blijkt de winnaar maar wordt door haar afwezigheid gediskwalificeerd. Zij is immers niet in staat om het vereiste vogel geluidje te laten horen. Mike en Nicolette zorgen voor een prachtige imitatie van de zomertortels.

Jiedeljo Levien mag nooit meer voorzeggen.

De prijzen blijken overweldigend. Johan kaapt de hoofdprijs weg na een juweel van een imitatie van de toekan.Het beest toont een gevaarlijk rode punt.

Een eervolle twee plek is er voor Ine met haar sneeuwbal, sorry sneeuw uil.

Greet trakteert op watermeloen en balletjes. Na tig rondjes kan niemand meer een bal zien. Tegen die tijd lukt het een ieder de rode wouw en de havik perfect te imiteren.

Vrijdag, tropische dag 2.

Het is nog een paar graden warmer dan gisteren. Rob en ik gebruiken de koelte van het vroege uur om voorbereidend zaagwerk voor het mussenhotel te verzorgen. Wij leggen alles in de kar zodat morgen vroeg gelijk gestart kan worden met het monteren. Overdag gat het leven langs en in de beek en plas gewoon door.

 

In de extreme hitte van de avond gaan Simon, Hans en Fred tekeer in de triple A border. Het zweet druipt van de stoere strakke lijven. Ja , werken in de sauna is goed voor lijf en leden. “Zo de zomer snoei van onze border is verzorgd. Morgen gaan wij ruimen. Wij hebben ook wat gesnoeid in de border van Y&H.”, zegt Fred opmerkelijk monter na afloop.

Zaterdag 27 juni 2020.

Na een broeierige , zwoel kun je dat niet meer noemen, nacht is het na een buitje koeler maar nog steeds zeer benauwd.

Na 4 corona maanden vieren wij , 36 deelnemers,

vandaag de doorstart van de WWO op bijzondere wijze. Met een rijk assortiment aan klussen waaronder het aanbrengen van nieuwe HB’s

en 2 speciale 1.5 meter bijeenkomsten op het grote veld.

Er is ontstentenis over het verhaal van Lidia en Jos. Zij komen gisteren thuis en treffen hun huis volledig overhoop aan. Kennelijk is en sprake van het oude normaal van het ongewenste gilde. Strekte Lidia en Jos met het opruimen en het verwerken van alle ellende.

  1. Wat een heerlijke w.w.o. en wat was het weer het met ons eens, (de regen moest wachten) eerst koffie met zoet van Camelia en als afsluiting ook nog verwend worden met heerlijke salades van Ton.

    Ook nog een gratis concert, wat wil je nog meer.

  2. Dineke de Geus

    Dank jullie wel voor de inspirerende kennismaking, hernieuwde kennismaking met het voor mij bekende stukje van Haven en het feit dat ik ook jullie mooie nieuwsbrief mag ontvangen. Leuk artikel over onze kennismaking ! Gaat zeker een vervolg krijgen. Dapper hoor dat jullie ondanks de tropische hitte nog weer werk hebben verricht.
    Keep up the good work! En Tot gauw!

    Met vriendelijke groet,

    Dineke de Geus
    Gebiedsmanager Almere Haven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén