www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Paddenstoelen, Vogelbos, Windbos

Journaal Zelfbeheer hoekwierde eo. Week 6. 3-9 februari.

 

Het bestuur bijeen. Filmpje van Peter van de plek. Onderhoud gereedschap. Vogelbosserij, het windbos , kwelbeek en de plek . Alweer een  lekkere klusweek.

Maandag

Joop kwelbeekt,

Rudy windboszaagt, Bram hogedrukspuit, Lap leegt afvalbakken en knotwilgt en Ad en ik plekharken. Op de plek ontmoeten wij Johan. “Valt hier nog wat te rillen” vraagt hij opportuun. Wij lachen maar Johan is serieus, als revalidatie activiteit ziet hij rillen op eigen tempo wel zitten. Welaan , er is nog genoeg te rillen. “Succes en plezier Johan.”

De afbraak in het windbos is in volle gang. Arjen legt zijn oor te luister, hoort het knagen onder de grond en ziet bovengronds de vele bijzondere vormen verbonden aan die ondergrondse activiteiten.

Dinsdag

De gereedschap onderhoudsploeg, WW, Rob en Bram hebben een genoeglijk ochtendje sleutelen. Trekhaken op trekkertjes monteren en borstelmachines repareren zijn vanochtend  de opdracht. “Ja, de wensen van K&B zijn bijna niet te volgen”, verzucht Rob.

Eind van de middag zijn er weer de vogels.

Woensdag

Joop kwelbeekt.

Arjen loopt een rondje en ziet krokussen bibberen

maar ook fraai bloeien.

Veertjes liggen traditioneel op zijn weg.

Donderdag

Ton klust voor zijn huis aan de plek wip. Mini verzamelt beek hondenpoep, Joop knot wilgt langs de beek. Johan , Martin en Lap ruimen en rillen.

Lex en Lap fabriceren een ooievaar nest.

K&B distribueren essen hout in de buurt.

Hulp is er van Rudy, Arjen en Johan. Arjen schenkt een steekwagen. “Komt altijd van pas”, zegt de dankbare Lap.

Peter Hartgerink woont in Quercus 1; “Gisteren en vandaag was het redelijk weer om de drone de lucht in te sturen en ik heb wat opnames kunnen maken. Ben er niet helemaal tevreden over want eenmaal in de lucht was het moeilijk de drone de juiste kant op te sturen en kon ik niet tussen de bomen komen. Ik was ongerust de drone te verliezen. Ondanks alles is er toch een video uitgekomen en hierbij de link om deze te bekijken.”. //youtu.be/AQQF1IC6Y5M

Ook Arjen had al gezien dat er fotogeniek plekjes op de plek zijn te vinden.

Aan de ander kant van de dijk heeft Arjen ook weer wat in het vizier.

Ton, Irma , Mike, als geïnteresseerde toehoorder, en ik komen als bestuur bij elkaar om het jaarverslag vast te stellen, het buurtoverleg voor te bereiden en de voortgang te bespreken. Gezien de uitgaven van vorig jaar spreken wij oa af een begroting 2020 te zullen gaan opstellen. De afsprakenlijst vind je zoals gewoonlijk op de site.

Vrijdag

Vandaag is Rudy actief langs de beek.

De plek kent tot de opening op 14 maart een vaste vrijdag middag bestemming voor de beschikbare plekkers. Vandaag zijn dat Mark, Mike, Bram, Rob, André, Ton en ik.

André en Ton ronden het werk af van de waterafvoergoten. Alles zit nu strak vast en is gekit. Vervolgens zaagt het duo hout voor de bok van de plekwip , gemaakt van echt windbos essen hout.  De andere 5 mannen zijn druk met de plekhut in aanbouw.

Het raamwerk van een wandje is na afloop gereed. Kijken of wij morgen de andere kant kunnen maken. Het toetje is het ingraven van het statief voor het informatiepaneel van het kwelplas gedeelte.

Zaterdag.

De plek is de bestemming voor Mike, Rob, Levien en mij. Als wij weg gaan hebben wij een tweede wandje staan en de wanden zijn met elkaar verbonden. Met het nieuwe gereedschap van Mike  schiet het lekker op. Na afloop controleert Mike de vogel kijkhut op lekkage. Hij zorgt voor een aanpassing en hoopt dat de hut nu echt droog is. Met pijn in zijn hart ziet hij dat een van de mooie varens , die hij voor de entree van de hut geplant had, kapot gemaakt is. “Waar heb dat nu voor nodig?”.

Tweede zaterdag van de maand. Dus de vogelbossers zijn actief . Lap; ‘Het was vandaag een dunne bezetting voor het vogelbos werk.

De werkers waren Ruud, Hans, Marrie en Johan. We hebben ook het meest in en aan de vlinderstrook gewerkt met name het verwijderen van braam en snoeien van roos en kanoelje om meer opening te verkrijgen voor het zicht naar het insecten hotel. En zo ontstaat ook dat de vlinderstrook vergroot wordt. Tijdens de koffie wat verzorgd was door Adrie kwam Ursel en Rob er gezellig bij. Rob legde de aanvulling op het beheerplan uit wat wij op de avond bij Rob en Elise hebben besproken over de herindeling van het vogelbos. Rob zal ieder deze aanvulling toesturen. Na de koffie hebben we nog wat aangeharkt en gerild. Ikzelf heb daarna in de werkplaats van de woongroep alle gereedschap geschoond, geslepen en afgesteld en in het vet gezet.

Het is te warm voor de tijd van het jaar. Dat hoef ik je niet te vertellen. Arjen ontmoet de stille getuigen.

Op het Playa di Goya treft Arjen een eenzame zwemmer bij zons ondergang.

Volgende week vrijdag en zaterdag wordt er weer geklust op de plek. Maar eerst is er dinsdag as het buurtoverleg. Start om 19.30 uur. Komt allen.

  1. Winnifred

    Filmpje van de Plek bekeken. Ik denk ook dat het leuk is om beelden te laten zien wanneer er kinderen spelen…….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén