www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 36; 2-8 september 2019.

 

 

Maandag

Joop schoffelt in de krachtborder. Het is al weer de laatste week van de maaiploeg van dienst. Lap en Martin zitten in die ploeg. Martin maait consciëntieus het wijkgedeelte.

Lap loopt achter en voor K. Ubota met de bosmaaier om rond de obstakels mooi kort te  maaien. Ook het knipwerk wordt niet geschuwd.

Als de kleinkinderen naar huis zijn loop ik nog een rondje windbos met de heggenschaar. Wadi eo bevrijden van braam opslag. Naast de vele mooie plekjes in de buurt is die wadi toch wel bijzonder en mooi als je door de bedding loopt. De vos heeft er een nieuwe ingang/uitgang gegraven.

En je beleeft je omgeving op kinderlijke  wijze.

Bijzonder volkje die jdb’ers. Nu wordt voor de afgooi al het volkslied gespeeld!

 

Dinsdag

“Zo, is ie weer terug?”, vraag ik aan Elly, wijzend naar de camper. Elly; “Wij schrokken ons rot vorige week toen  onze camper weg was”. Thom heeft nog met de fiets rond gereden maar hij was echt weg. Via face book kwamen wij er achter dat de camper in Stad was gesignaleerd. En ja, een “junk, een bekende van de politie, had onze camper geleend . Nu is ie terug, wel met wat schade .Maar wij zijn allang blij dat ie weer terug is”.

Joop schoffelt in de krachtborder. Regien en ik doen een proef op “de plek”. Kijken of het zagen beter gaat  met de cirkelzaag en het aggregaat in vergelijking met de kettingzaag. Wij slagen glansrijk.

Er ging iets mis bij de appartementen op de plek.

Een duif vergiste zich in de juiste ingang. En nu is de “toif toot”.

Stiekem oogst Jos de eerste druiven. “He Jos, je wilde toch met z’n allen oogsten. Of wacht je met dat feessie tot alles er af gaat.”

 Woensdag

Als Rob en Bram HB’en zijn Greet, Ad, Johan en ik aan het hutten.

Bij dat laatste is er meer overleg dan productie. Als wij de smaak eenmaal te pakken hebben is binnen de kortste keren een wandje dicht gezet en weten wij waar de bankjes gaan komen. En voor Greet de verwarmde voeten bank. Anderen mogen ook van dat bankje gebruik maken.  In aanbidding voor het vogelrijk op de knieën . Wij krijgen bezoek van de mannen wandelgroep uit Haven. Over vorm en plek infopaneel wordt nog gediscussieerd. De  behoefte aan informatie over wat je hier kunt zien is groot gebleken. Die info kan op vele manieren verstrekt worden. Heb je een idee, wij horen het graag.

Joop heeft zijn activiteiten van de krachtborder verplaatst naar de kwelbeek. De waterplanten moeten er nu aan geloven.

Woensdag is ook krachtbossie dag. Carol heeft weer wat nieuws gemaakt.

En alle bijzondere kleurtjes zijn ook duidelijk van haar hand.

Hans W is bezig in de triple A.

Donderdag

Weer een kwelbeekdag voor Joop. Verzamelen van waterplanten

en afvoeren

naar de hoop.

En het is een echte Krabbel en Babbel dag. Martin en Lap borstelen

en blazen

de gehele dag.

Braamsluipbaas Greet verordonneerde dat er in de laatste braamsluipmaand van dit jaar om 1900 uur gestart wordt ivm de vroeg invallende duisternis. De braamsluipers verdelen zich over drie fronten. Het vogelbosje ( Hester, Greet en Ine laveren daar langs en om de drollen), de Y& H border (  Greet, Hester, Henk en Yvonne ervaren hoe mooi een border zonder honden stront kan zijn) en de kwelbeek ( Johan, Ad en ik) .Wij sparen er de klaver

en andere blommetjes voor de bessies. Wie weet trouwens welke beessie er op dit blommetje zit?

Acht deelnemers dus ,die vroeg bij het vuurtje zitten tijdens een heerlijke avond. Eindelijk niet zo warm. Het vuur geeft nu licht en warmte. Lang zal ze leven voor Regien die op haar verjaardag aanschuift met traktaties. Braamsluipers transformeren in braamzuipers.

Vrijdag

“Sinds een week zwerft er een supermarkt kar in de buurt,” zegt Winnifred.” Ik heb de supermarkt Deen gebeld met de vraag of zij deze kar willen komen ophalen. Zij zouden het proberen……Wie weet……”

In de middag zijn een zes  tal monteurs bezig op de plek bij het bereiken van het hoogste punt van de pomp fundering. Paula, Jan W., Mark, Johan, Andre en ik.

In herfstweer loopt Arjen zijn rondje. Alles ademt herfst. Te beginnen met deze fraaie stukjes herfstkunst.

Arjen treft een hoog gehalte stampers en meeldraden.

Zaterdag.

Een rondje borders gelegen op onze brink en langs het bos levert ook herfstplaatjes.

 1. Carol

  Welk beesie op dit blommetje: gewone pendelvlieg? Ik heb hem door obsidentifier gehaald, hij lijkt er goed op in ieder geval.

 2. Johanna Kliphuis

  AMAZING , wat gebeirt er veel in /op dit kleine stukje Hoekwierde.
  Elke keer vind ik het spijtig dat ik niet mee kan doen, maar gelukkig blijf ik door de regelmatige verslagen op de hoogte.
  Jammer dat ik de namen van al die prachtige bleomen niet weet, (zou het er bij kunnen staan?).
  Ga zo door , geweldig !!!
  Johanna Kliphuis.

 3. Wil Neering

  Ik lees de verslagen ook iedere keer en geniet er op mijn manier van. Ik zou de druiven wel eens willen proeven, liggen ze straks te koop op het stalletje van Paul en Ine of wordt er alleen wijn van gemaakt?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén