www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo met een zomers tintje . Hittegolf no 2. Week 35; 26 tot 31 augustus  2019.

 

 

Maandag

Met een heel klein draadje maait Jos het Krachtbossie uit. Zorgvuldig loopt hij tussen de jonge aanplant om deze niet te beschadigen. Gras, distel en kweek maakt hij een koppie kleiner.  Lap en Martin knippen de beukenhagen in het rijtje van Decia.

Ook schonen zij het KWAM.

In de middag maait Martin het buitengebied. Martin maait geconcentreerd en ziet de ijsvogel bij de beek niet.

Greet uiteraard wel. “Hier zat ie net”, zegt Greet. Paula, Johan en ik produceren een tweede veiligheids hekje op de konijnenheuvel. “Wij zijn een geolied team”, zegt Paula. “Waarom zeg je dat?”, vraagt Johan. “Nou jullie vinden dit misschien normaal. Voor mijn gevoel  werken wij als de gesmeerde bliksem”.

Lap loopt  een zonnesteek op. Dolende loopt hij rond. “Wat zoek je Lap?”.De andere helft van een paal.”, verkondigt hij cryptisch.

Na het trotseren van de wiebelbrug rusten André met zijn 91 jarige moeder  uit op de schommel.

Carol dicht een open brief aan het KBB testcentrum. “Beste voltallig bestuur en leden van de KBB (KwelBeek Bankjes) organisatie, Wij weten natuurlijk dat jullie dagelijks loeren op nieuwe buitenzit meubelen, maar toch willen we jullie geduld nog even op de proef stellen. Wij doen slechts melding van een ‘half-af’ bankje. En ook nog eens niet aan de KB maar een tiental meters er vandaan, voor de zuidelijke toegang van Krachtbossie. Met bloed (viel wel mee), héúl véúl zweet, en weinig tranen, zijn twee essen stammen bij 30 graden🥵, deels de grond in gegaan met daarop een paar mooie hard houten oerbalken. Het vervolg wordt pas gepland wanneer de wilgentenen arriveren.  We gaan óp, voor het meest knusse bankje uit de buurt ❤. Zie bijgaande artist impression (lees: idee gejat).Meer dan leuk om te lezen vond ik deze site //www.hetlevendedorp.nl/levend-bouwen/

Even serieus: hebben we niet een aangrenzend lappie grond over van 10 tot 100 ha.? Lijkt me lachen deze als buren te hebben. Kunnen we mooi samenwerken. (Sorry, ik begin te hallucineren).”

Het KBB testcentrum reageert met kerende post. “Hallo Jos en Carol, Dat ziet er veelbelovend uit, nou ja, nu nog niet natuurlijk, maar zeker wel de “artist impression”. Aan creativiteit geen gebrek bij de Vrolijke Wielemannetjes. Aan wilgentenen zal het niet ontbreken bij de volgende knotronde, maar eerder kan ook al natuurlijk als er weer wat vocht in de grond zit. Voor een serieuze test is het nu nog wat te vroeg, maar zo op het oog zijn de essen stammen netjes geplaatst onder een hoek van 90 graden en niet de gemelde 30 graden. Wat de locatie betreft is er geen probleem voor een meer uitvoerige test als het bankje gereed is met de bijbehorende wilgentenen. We zijn al eerder te werk gegaan als KrachtBossieBank testcentrum. Namens het voltallige bestuur van het KBB-testcentrum.”

13 jdb’ers sluiten deze zomerse dag af.

 

Dinsdag

Preventief zet Joop de fontein weer aan. Met die zinderende hitte werkt het geklater uitnodigend om een duik te nemen.  Lap is nog niet genezen van zijn  zonnesteek. Dolend loopt hij nog steeds rond. “Wat doe je Lap?” “ Ik zoek een bezem”. Ik ben benieuwd waar híj morgen naar gaat zoeken.

Arjen vindt een mooie vlinder. Heeft hij nog niet eerder gezien. Hij onderzoekt het beestje van alle kanten.

Woensdag

“Lap ,wat zoek je”.Water”,  is het enige dat de dolende man  amechtig weet uit te brengen. Maryse zegt; kruip maar onder Joops fontein.

Maryse ziet ze weer vliegen.

De catering, dank aan Greet, is prima verzorgd voor Mike en mij. Wij werken een ochtendje aan het skelet van Greets hut. Op enig moment staan er twee mensen naast ons. Ik herken een van de twee . Een van de gasten van waterland die zondag jl een kijkje zijn komen nemen. “Ik was zo enthousiast na ons bezoek zondag dat ik thuis in Naarden over niets anders kon praten. Mijn vrouw geloofde mij niet en wilde jullie werk met eigen ogen zien”, zegt de man. “Het is geweldig wat jullie doen” , zegt de vrouw”. “Ik zie dat zo snel in Naarden niet tot stand komen. Onze complimenten nogmaals “en weg zijn de twee.

Even later zegt Mike, “het is zo warm , ik begin te hallucineren. Laat ik nu denken dat hier net twee mensen uit Naarden stonden”.

Arjen spot een juweel op een abeel.

Over kleuren gesproken.

 

Donderdag

“Wat zoek je vandaag Lap,” is de vraag. “Afval, het liefst in de afvalbak”. “Er is genoeg afval”, constateren Martin en Lap.

De Kwelbeek bak zit altijd nokkie vol (maar nu effe niet) , de bakken bij de kamperfoelieboog en bij het natuur kinderspeelparadijs ook. In de middag gaan Martin en Lap Dunloppen met een beukenhaag.

Zij zien Joop de gehele dag weer genoeglijk kwelbeken. En Rinus de bakken op de brug wateren.

10 braamsluipers gaan helemaal los langs de kwelbeek. Vandaag wordt de strook achter 91-95 geschoond. Wespen gooien roet, ja waar gooien die roet ook al weer in? De apies van Maryse komen goed van pas. Ine valt flauw en Ad wordt juist hyper. Bij het vuur volgt een uitvoerige verhandeling over de slimste mens. “Die vragen hebben niets met slimheid te maken” , zegt Mike. En twee voor twaalf en met de vuist op tafel passeren ook de revue. Afijn , er gaat een braamsluipteam aangemeld worden en er is een buurtquiz in voorbereiding. Voorts worden onze wereldleiders becommentarieerd en er passeert een satelliet. Ja., Mike was erbij, die kijkt bij heldere hemel altijd omhoog. Overigens is de lokale democratie ook niet alles.

Naast Ine, Mike en Ad zaten ook Joop, Johan, Levien, Greet, Corrine, Regien en ik rond het knapperende vuurtje.

 

Vrijdag

Johan, Rob en Mike genieten van een genoeglijk ochtendje hutten. Voortgang is goed zichtbaar.

Een muurtje af. Provisorisch trapje gemaakt. Hulpbalkje tegen zandinstroom bij ingang”, zegt Rob. “Ik denk nog na over het tegen gaan van verder afkalving. Na elke plankje wordt de horlepiep gedanst.

In de middag zit de tweede laag op het pompfundament. Paula, Andre, Jan v S, Mark en ik tekenen voor deze actie.

Arjen loopt zijn ronde en ziet dat het spookje en de verstekeling er niet meer zijn.

En overal treft hij wonderen.

Zaterdag

35 deelnemers genieten van een  Warme Wijk Werk Ochtend .

Zij  knippen en slepen zich suf in border en bosrand.

Een uil nestelt zich in de hoogste kracht bos  boom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén