www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Kwelbeek, Pipo-wagen, Projecten verfraaiing, Wijkwerkochtend

Verslag van de officiële start realisatie natuur kinder speelparadijs tijdens NLDOET van 16 maart 2019.

Verslag NLDOET van 16 maaart 2019

Het stormt op “de plek” als ik bezig ben met kwartier maken. Gelukkig is de regen weg getrokken, dat was vanochtend. Plantmateriaal inkuilen, gereedschap, pipo  en materialen brengen. De spandoeken vliegen uit mijn handen. Dan maar een dikke boom draperen.

Lap volgt met trekker en kar. Vroege vogels zijn Mini, Joop en kleinkind. Mini kan al die hopen hondenpoep niet aanzien en struint systematisch het gehele gebied af en ruimt de stank van een ander op. “Zo, de kinderen zullen in ieder geval niet thuis komen met hondenpoep aan de kleren”, zegt Mini. “Ik zal dit nog een tijdje volhouden en mensen aanspreken. Maar ja, die loslopen honden hè, wat moet je daar nu mee”, verzucht ze. Ook de twee paarde meisjes maken rondjes. Zij springen over water en stammen. Zij pleiten voor een mooi hippisch parcours op het terrein. Er arriveert een volledige sectie uit Almere Buiten. Oma Regien is er met dochter Maartje en kleinkinderen Milan, Vincent en Damian  . Ook melden zich drie jonge knullen uit Buiten; Joel, Delano en Timothy “ het leek ons wel wat om jullie vanmiddag te helpen”, zegt Timothy.

Na het welkom is er de aftrap en de vorming van de arbeiders collectieven. De opruimers, de tipi bouwers, de plankiers en de touwslagers. Dat zijn de werkers buiten. Dan is er ook nog oma Yvonne die binnen blijft in de pipo om met de kleintjes te tekenen en voor de catering te zorgen.

De kinderen zwermen van de ene groep naar de andere. Maar lekker spelen rond het water van de plek en de wadi is toch echt favoriet.

Hoewel.Het is dringen bij de wilgen expres. Lap zorgt voor drie vrachten van wilgentenen . Dat doet hij in cohorten van telkens vier kinderen. Met de kinderen in de kar naar de beek.

Laden van tenen en op de tenen terug naar de plek.

Oe,oe,oerend hard”.

Bij elke vracht is er een uitzwaai comité voor de kleine  SMannetjes in opleiding.

De opschoners bestaan uit Mini,( hondenpoep)  Marlies, Greet en Hester ( zomerklaar maken van het exterieur van de vogelvoederplek), Leida, Winnifred, Ine, Trees, Annet, Charon, Joel, Delano, Timothy, Henk  ( opruimen gezaagd hout en rietwortels uit de paden). Hier is Trees aan het werk met de Buitenmannen.

Tja aan haar eigen Kees heeft ze momenteel niet zoveel!

De tipi bouwers hebben snel de slag te pakken en mopperen dat er niet meer materiaal is voor nog 6 tipi’s . Een heel tentenkamp is de droom. “Hoewel, een leuke tunnelbuis heeft ook wel wat”, oppert iemand. Regien, Maartje, Johan en Levien willen meer. “Ja, werken met wilgentenen is besmettelijk” , grijnst onze enige echte SMan van oor tot oor.

De touwslagers zijn Raymond en Mark.

Waar is Tinus als je hem nodig hebt om te spannen. Dan maar de bus als domme kracht,” zegt Mark. “Zaterdag over twee weken gaan wij verder”, vervolgt Raymond.

Zonder Johan is er een heus rilcollectief. Er wordt een pracht van een ketting  gevormd. Door de gladdigheid schiet het bij Lap in de heup. Beterschap Lap.

 

Wij worden dicht gebouwd “zegt chef plankier bouwer Mike.

Samen met Rob en Ruud zien zij vanaf het plankier dat hun short cut verdwijnt.

“Wij hebben een mooie aansluiting van twee plankieren gemaakt”, zegt Ruud.

Tot slot zijn daar Simon en ik die de inplant van els, vlier en krent voor hun rekening nemen.

Het catering collectief bestaat uit Ine ( thee en fris), Regien, Raymond, Levien( koffie en fris). Velen hebben aan de kleintjes gedacht met lekkere dingen en een verassing. De succesvolle NLDOET middag wordt afgesloten met het duo M&M die zorg dragen voor een overheerlijke pan hete kippensoep.

Het fotogravencollectief bestaat uit Loraine, Ine, Lap en Mike. Zonder hen had je het moeten doen met een saai verhaal. Allen , hartelijke dank voor je bijdrage en het gezamenlijke succes. En kinderen, zorg dat je er bij bent. Elke laatste zaterdag van de maand gaat er gewerkt worden aan jullie paradijs. Natuurlijk samen met jullie.

  1. Marga Sarneel

    Wat een prachtig verslag van deze samenwerking tussen jong en oud. Als ik naar de foto’s kijk zie ik het plezier en het enthousiasme waarmee iedereen bezig is om van deze plek een mooie speelplaats voor de kinderen te maken te maken. Het ontroert me
    Marga

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén