www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, EZH Weekjournaal, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Pipo-wagen, Projecten verfraaiing, Vogelbos, Windbos

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo van week 11;11 maart – 17 maart 2019.

Maandag

Ik spreek met Mark, adviseur spelen van de gemeente, over onze plannen voor zaterdag as. Mark geeft goede adviezen. Vandaag zijn er ril en ruimwerk in het windbos. Rudy zaagt, Marlies, Nicolette en Johan rillen en Regien en Lap zorgen voor de afvoer van gezaagd hout. Ook de sporen van Tinus worden gewist.

Op die ene mooie vijg na! Daar gaat vast iets moois op groeien.

Over groeien gesproken. De vogelbossers eisen een succes in de vlinderstrook dit jaar. Elise, Nicolette, Martin, Rob en Lap zaaien en planten .

Dinsdag

Rudy en SMan Johan knotten de wilgen met de grootste pruik.

Prachtig bouwmateriaal voor “de plek” tipies. Jos speelt in het krachtbossie. Regien, Johan en ik voeren een vracht richting de plek. Tevens jut het drietal nog enkele fraaie wilgenstaken om mee te kunnen planten en bouwen. Wij rijden over de dijk en zien de schuimkoppen op het water en het water slaat op de oever met zo een kracht dat het fietspad nat wordt door het opspattende water. Johan ziet nieuwe  bankjes langs de dijk. “Ik denk niet dat het testcentrum hier een lovend woord over kan dichten”. Raymond en Levien zetten met paaltjes de plekken uit waar zaterdag de stammen spiraal gaat komen.

Woensdag

In het bos bloeien de bosanemonen.

Jos geeft zijn richtingaanwijzer kleur.

Dus naast onze wandelpad markering is er voor de verdwaalde bezoeker een fraai hulpmiddel richting de bijzonderheden van onze buurt. “He Jos, komt er ook een bordje uitgang?” “Carol en ik nodigen allen uit om bordjes bij te plaatsen. Laat het een mooi kunstwerkje worden”, zegt Carol.

 

Donderdag

Wij ondergaan een zeer gure ochtend.

Trio SMannen ( Johan, Lap en Joop) planten dikke palen langs de beek. Grote wilgentenen komen op de plek van schimmeltenen. “Schimmel sta ik niet toe”,  zegt opper SMan Johan gedecideerd. Het dode hout gaat op een ril. “Daar horen de schimmels thuis! Verder vervoeren Johan en Lap wilgentenen naar “de plek”.

Regien en ik droppen hoopjes zwarte grond. Dat is grond voor bij de te planten bomen en om ondiepten uit te vlakken. Wij rillen nog wat en Regien zegt; “kijk daar een rode bekerzwam”.

Vrijdag

Arjen maakt zijn wekelijkse rondje. Hier volgt een deel van zijn oogst.

 

Zaterdag

Lap en Ton schouwen de buurt. Ja hoor, wij hoeven de komende tijd niet stil te zitten. Je kunt zien dat het groot onderhoud een kleine 10 jaar geleden heeft plaats gevonden. Er is genoeg te doen. Simon is bezig in de triple A. “Ik bescheur mij hier”, zegt hij. Met een schop steekt hij pollen vaste planten in vieren.

Onze bijdrage aan NLDOET heeft als kern activiteit het natuur kinder speel paradijs.

45 deelnemers vieren een feestje door een rol te vervullen met de wilgen expres, in het tipi collectief, het touwslager collectief, het rilcollectief, het plankiercollectief, het opschoon collectief en in een catering collectief. Een fotogravencollectief leggen het feestje voor u vast.

Winnifred schrijft voor de bewoners in de woongroep het volgende;
Beste buren,
Tijdens de NL doe dag is er hard gewerkt aan de speelplek voor kinderen bij de dijk. Terwijl de storm om ons heen loeide, werd er door jong en oud hard gewerkt. Kinderen met kleine spades en handschoentjes aan hielpen dapper mee. Een ritje met de tractor was echt favoriet. Onderwijl ontstond er een tipi van wilgentenen en werden er overal rillen aangebracht om enigszins voor beschutting te zorgen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen en ‘slootje’ springen, kikkervisjes vangen…..het wordt een mooie plek. Voor onze kinderen ook heel leuk om daar te spelen”.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén