Maandag

Vannacht is het gilde weer op bezoek geweest.

Na inspectie van de bus en de zijkant van het huis gaat het duo verder om bij Yvette en Erik een cilinder uit de voordeur te boren. Het alarm gaat af maar toch wordt het eea na een bezoekje binnen buit gemaakt. Op onze camera zien wij het duo heen en weer rennen.

Carol zit in het Krachtbossie en ziet iets kleuren. Even later” Haha, kijk nou…Het peperboompje begint al te bloeien”.

Rudy zaagt de laatste stukjes nabij het krachtbossie. Marlies, Ad, Johan, Jos en ik zijn van de partij bij het verder rillen van het vele rilmateriaal. Het is lente achtig en de rilbaas ziet dat het goed gaat. Een mooie nieuwe ril verschijnt aan de westkant van het bossie. Wij dromen weg bij de gedachte welke gevleugelde vrienden hier voor het nageslacht gaan zorgen. Geen ransuilen in ieder geval. “Er zit een groep aan het begin van het kromslootpark “,weet Jos te vertellen. Wij  strekken de benen op het volleybalveld. Met dit mooie weer begint het braamsluipen weer te kriebelen.

Een houtduif smult van de  een klimop bessen.

Na de crocus orgie van vorige week spot Arjen een nieuwe kleur. Die mag er ook zijn.

Dinsdag

Transport van plankierbalken door Rob en Bram. Tevens doen de twee aan voorboren. Kinderen werken zich in de buurt ook suf.

Transport van rilhout door Johan, Martin  en Lap. Na deze actie gaat Johan rillen in het krachtbossie. En Johan zet het bankje op “de weg over de kwelbeek” extra vast met hoeksteunen.

Lap en Martin doen een afvalronde. Het opgeknapte naambordje van het insectenhotel door Martin en Hans weer gemonteerd.

De melding van Lap over de defecte dijktrap leuning leidt tot een reparatie door de gemeente . Nog niet helemaal gelukt maar de stabiliteit is weer terug.

 

Woensdag

Mooie dag met weer een grote VLA vrijwilligers groep op het moestuincomplex. Een dag met alweer een mooie zonsondergang

en manen in verschillende gedaanten.

En daar is de eerste bloeiende hyacint.

Aangekondigd door het sneeuwklokje. “Ding dong, ding dong”

Donderdag

Marion, Lap en Martin snoeien en binden de kamperfoelie takjes vast om en bij de kamperfoelieboog.

Martin en Lap gaan aan de gang met het perk ter hoogte van de piramide borders bij de Kornbrug. De  oude beplanting  ruimen ze op . Er gaan hier nieuwe plantjes komen

Levien en ik hebben een overlegje over  spelen met Yvonne en Mark van de gemeente. Mark mag professioneel zich bezighouden met het spelen. Of je daarvoor de competentie speels moet hebben laat ik in het midden. Het traditionele spelen speelt zich af in onze speeldriehoek . Een woordenwisseling tussen Levien en de gemeente van meer dan een jaar over de mandschommel van Levien wordt vandaag afgerond. Na een prima uitleg van Mark over het gewenste mandgebruik wordt ons een mand toegezegd die aan alle eisen voldoet. Vervolgens verplaatsen wij ons naar de speelplek op het open veld. Daar wijst Mark ons op risicovolle en gevaarlijke elementen. Deze voorziening is ook niet meer zo jong en de tand des tijds heeft zijn sporen achter gelaten. Vervolgens staan wij stil bij de natuurlijke speelplek in ontwikkeling. Mark geeft goede adviezen. Wij spreken af dat de realisatie van de voorzieningen na afstemming met Mark zal plaatsvinden.

Vrijdag

Het eerste dat ik doe is het wegzagen van het gevaarlijke hout van de natuurlijke speelplek op het grote veld waar speel Mark ons gisteren op wees.

Ik zie in de verte Bram met planken sjouwen en Regien komt op de fiets voorbij evenals Rudy met zijn unieke materialen kar. Op locatie blijken Rob en Mike al bezig. Wij zijn dus met z’n zessen druk met het maken van plankieren en het zagen aan de hut vloer.

Wij kijken opzij en maken een wedje; wat is de mooiste paal?

even veder een bloei

en een groen blaadje.

Het moet niet gekker worden!

Zaterdag

Onder uitbundige ,bijna zomerse omstandigheden, zijn Marlies, Arjen, Levien, Dante, Rob, Simon, Hans, Anton, Bram, Margreet, Leida, Paul, Ine, Els, Ursel, Susan, Nanette, Johan, Hester, Nicolette, Yvonne, Henk, Ruud,  Regien, Lap, Marion, Roan, Rudy en Mike de deelnemers aan de WWO van 23 februari 2019. Heerlijk om elkaar weer te zien bij de aftrap.

Hè Rudy, wat heb je vandaag allemaal in je karretje?”

Mike, Ruud, Bram, Regien en Rudy gaan direct aan de slag aan de oever van de kwelplas. Schroeven , boren en tillen.

Resultaat twee plankieren aan elkaar vast en twee geplette Rudy vingers.

Snoeien in het Marions vogelbossie is een activiteit van Roan, Marion, Marlies en Nicolette .Hierna gaat Marlies aan de gang in de bosborder.

Het is druk in de borders van het grote veld als ik passeer met de bosmaaier om het winterloof van de vaste planten weg te maaien. Hester, Yvonne en Henk zijn druk in de Y&H border, Margreet helpt Anton in de rozenborder, Hans en Simon werken in de triple A .

Je kunt over de hoofden lopen in de BZN alwaar Els, Ine, Leida, Nanette, Margreet en Susan zich vermaken.Na een geslaagde schoffel sessie is de smaak goed te pakken en verplaatst het collectief zich naar de boomgaard.

Alwaar pret om die super bolus.Een ongewenst cadeautje voor de schoffellaars op het veld verboden voor honden.  “Je zult zo een kalf de hele dag thuis hebben. ja , daar wil je je handen niet aan branden” In 8 jaar zelfbeheer zijn de borders niet eerder zo vroeg zomer klaar gemaakt.

Slepers van de dag  zijn Lap, Johan , Levien , Roan en Dante. Met vereende krachten gaan twee stammen van het krachtbossie naar “de  plek”.

De volgende stam heeft nog meer contra gewicht nodig. Als dat maar goed afloopt?

Na de pauze  vormen Levien, Lap, Johan ,Arjen, Roan en Dante  de zakken dienst.

Zij voeren het bordervuil af naar de compostplek in het bos. Rob zorgt voor de koffie en de daarbij behorende zeer zware keuze uit maar liefst drie soorten koekjes.

Ursel biedt de deelnemers de keuze uit groentesoep en ossenstaart soep. Wat een verwennerij allemaal. Volgens mij wel verdiend hoor!

Nog twee bijzonderheden tussen door. Een buurman is in de weer met het ophangen van vogelhuisjes. Mooi zo!

En niet zo mooi. Er is een lintjes route uitgezet en het bordje bij de hut is ongesteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C