Maandag

Greets vogelaars en ik hebben een overlegje over de vogelkijkhutten . Dit overlegje resulteert in twee inzichten.

De hut uit 2016 verdient mede door haar eclatante succes opgepimpt te worden . Meer stabiliteit  en iets meer comfort zijn de wensen van de vel e vogel liefhebbers. Wij bedenken dat dat een mooie klus is voor de nazomer. “Als de boel maar weer op orde is voor het nieuwe voederseizoen”, zegt Greet stellig.

Een pas op de plaats voor de hut in aanbouw op “de plek” . Dit jaar vooralsnog uitvoeren met schermen. Dus zonder dak. Eerst de ervaringen van de gerenoveerde hut afwachten lijkt een goed parool . En tevens zien hoe de ontwikkeling verloopt op de plek. Zowel mbt de natuur als het  recreatieve gebruik.

Lars en Bram zien Nicolette en Anita in het vogelbos sjouwen en  rillen.

Opa, mogen wij helpen”. En even later lopen de boys achter de twee stoere vrouwen  aan met takken en takjes. Wij horen dat “Krabbel en Babbel” ook heel druk zijn geweest in het bos. Allemaal werk opdat de zaagploeg zo snel mogelijk aan de slag kan donderdag as.

Elise staat op de dijk en ziet een regenbui aankomen.

Dinsdag

Lidia, Elise, Regien, Kees, Elly, Willem, Thom en ik spreken over de vervanging van de essen met bomenman Bas van de gemeente. Onze gemeenschappelijke wens is om niet te kiezen voor een nieuwe “groene muur”. Een afwisselend parkachtig beeld met verschillende ecologisch interessante  bomen van groot tot klein heeft onze voorkeur. Dit idee wordt door de gemeente uitgewerkt en zal dit voorjaar gepresenteerd gaan worden tijdens een informatie avond.De kap is gepland voor de winter 2019/2020.

Woensdag

Morgen hebben wij  een zaagdag. Jordi komt langs voor het voorwerk. Hij velt  een grauwe wilg ( stormschade) , een abeel nabij de magere brug ( om de andere abelen  meer lucht te geven),hij stript  twee abelen op “de plek”  en tot slot velt Jordi een aantal zieke essen in het windbos. Dank Jordi en Arjen.

In de wadi zien wij Ad druk met het egaliseren. Niet aangelijnde honden krijgen oa hier vrij spel om te spitten. Even later zie ik Ad met zijn aangelijnde hond aangevallen worden door een grote loslopende hond. Wij kijken elkaar aan en denken hetzelfde over het baasje. Die hond kan er niets aan doen.

Anita rilt in het vogelbos

Donderdag zaagdag

Regien, Greet, Marlies, Nicolette, Lap, Martin, Jos, Cees, Jos, Rudy, Lex, Thom, Arjen, Johan en ik zijn van de partij. Liefst 15 deelnemers.

Waarom zijn er toch altijd grapjes bij het begin van een zaagdag?. Zagen is toch zwaar en risicovol werk, vraag dat maar aan Krachtveld Jos. Getuige van de inzet van de grote groep is het vele verzette werk. Cees, Regien, Nicolette en Lap zorgen voor de logistiek

, Rudy, Thom, Arjen en ik zagen.

De overigen rollen, stapelen, tillen, rillen , slepen, kruien dat het een lieve lust is. Martin zorgt voor een verdiende koffie break.

Het vogelbos is op een dikke stam na opgeruimd, een grauw wilg is geruimd, evenals een abeel bij de magere brug. Op de plek worden wilgen en abelen takken en stammen geruimd. Ter meerder glorie van de natuur en het kinder speel paradijs. Er liggen nog gevelde essen in het bos. Dat is voor de volgende en laatste zaagdag van dit voorjaar. Rest nog het nodige rilwerk. “Ik durf het haast niet te vragen”, zegt Johan. “Maar mag ik volgende week…”

 

Vrijdag

Arjen rolt vermoeid zijn bedje uit en kijkt naar buiten. “Huh, sneeuw. De plicht roept, dus naar buiten dan maar”. Door het bos .

He, daar loopt een man.

Oh, die hoort bij dat groepje dat Regien aan het helpen is met  laden .

Laten wij dat groepje maar even volgen”.

En zie daar een apenrots in aanbouw. Met aan de top van de rots …..

Kijk is wat ik gevonden heb”, zegt Lars.

Oh, zegt opa, wat een mooi oud doosje, voorzichtig daar zitten de pilletjes in”.

“Voor wie zijn die pilletjes?”.”Voor die dwazen hier”.  “Arjen, wil je ook een pilletje? . Neen , dank, ik ga verder met mijn ronde”.

Opa zet het doosje terug en kijkt nog eens goed. “Rob, zie jij ook wat onderin dat doosje?””. Ja”zegt Rob,” ik zal eens kijken . Ik pruts het er wel uit. Het lijkt wel een oud fotootje”. “Fotootje?”, zegt Bram. Nu heeft de vondst ieders belangstelling. Even later ligt het fotootje in de handen van Mike. “Laat eens zien. Ik zie het al dat is “de plek” van voor de Zuiderzee. “Er was hier dus heel vroeger al een plankier!”.

Bram neuriet:

“Opa, kijk ik vond op zolder .Een foto van een oude vlonder
Is dat nog van voor de polder . Of is dat nu complete kolder.”

Jammer dat Arjen er niet meer is, die vent lijkt sprekend op hem”, oppert Regien. “Wat een vondst. En dat op deze “plek”.

 

Zaterdag

Carol en Jos zoeken een krabpaal voor bij het Krachtbossie.Jos vertelt dat na een schouw door de gemeente alle essen rond het krachtbossie geveld gaan worden. Jammer dat wordt een kale boel. Ik denk hier over na als ik op meerder plekken in het windbos bramen weg knip. De hele middag klinkt er muziek op de dijk. In de avond zwelt dat aan. Arjen gaat op onderzoek.

Het blijkt de Après-ski Run van 2 februari 2019. Het is een Fun Run. In de avond, in het donker, met muziek en natuurlijk een biertje, glühwijntje of flügeltje na afloop!

 

 

 

One Response to EZH weekjournaal . week 5; 28 januari-3 februari 2019

  1. Winnifred schreef:

    De vondst van het kistje met oude foto doet mij denken aan mijn lagere schooltijd toen onze hoofdonderwijzer van de 7e Montessorischool in Amsterdam (een enorme leuke creatieve man met een gouden hart voor kinderen) een ‘schat’ had verstopt op het landje (braakliggend spannend terrein) achter de school. De hele school van klein tot groot ging op zoek naar de schatkist. Hij werd gevonden! Een grote kist met voor ons allemaal iets lekkers. Met rode wangen van spanning gingen we weer terug naar school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C