Maandag

Arjen is er vroeg uit om die bijzondere maansverduistering vast te leggen. Voor de uitslapers, zo ziet het verloop van de maan  er in de vroege uurtjes uit bij ons in de buurt.

Bijzondere natuur hoog in de lucht. Een vosje, niet zijnde de buren , passeert de fotograaf laag bij de grond.

Het is koud, ijs en ijs overal. In de kwelbeek is er ijskunst. Ziehier het resultaat van hyperactieve wortels.

Nog meer koud!

Sporen van jonge onderzoekers in het windbos en bij de plek. Bij de plek liggen alle pallets en losliggende planken in het water na een poging van de jeugd om  een eigen plankier te maken.

Waarom melden die kids zich niet bij ons aan?. Aan de Kimwierde zijde heeft een technisch onderzoekje aan een tv plaats gevonden.

Aan de Velden zijde is ook het restant van onderzoek waarneembaar.

Daar is intens om gelachen, dat kan ik je verzekeren. Jammer dat de betreffende jeugd nog niet weet hoe dat zit met mijn en dijn. Gisteren zag Johan al deze lachwekkende sporen. Gewapend met knijper en goede voornemens gaat hij naar de stortplaatsen om daar te constateren dat Lap hem voor is geweest.

Regien is op zoek dat ene ontbekende plantje.

Anita rilt in het vogelbos.

Levien en Arjen genieten van de zonsondergang.

Dinsdag

Sneeuwklokjes in afwachting van de sneeuw.

Sneeuw valt in de middag. Sneeuwruimen, sneeuwballen gooien en sleeën is het directe gevolg. Sneeuw poppen maken gaat niet zo goed. Jammer. Raadsel alom, wie heeft de rommel van het weekeinde opgeruimd? Lap dacht, het was zeker Johan en Johan dacht , het was zeker Lap. Wie o wie?

Woensdag

Sneeuwpret. Overal kinderen met sleetjes en met experimenten langs de waterkant. Ook aannemer Bezee is bezig langs de waterkant. Langs de gracht wordt riet en opslag verwijderd.

Op het moment dat de combinatie richting de kwelbeek gaat passeert Jos . Hij spreekt de machinist aan met “dat is niet de bedoeling , vrijwilligers doen dat zelf hier”. Ik ga ook even kijken. Het is Thijs van Bezee. “Er staat niets bij ons op tekening”.

Zeer gewenste hulp is er van Jordi. Hij zaagt de grote gevaarlijke wilg om in het vogelbos ter hoogte van Anita.

Donderdag

Johan en Ad rillen nabij “de plek” en de wadi. Anita en Lap doen hetzelfde in het vogelbos. Voor Lap een dagtaak gezien de grote hoeveelheid werk in het vogelbos.

Vrijdag

Het is de eerste dag van de nationale tuinvogeltelling.Marlies voert de vogels in haar voortuintje.

Plankier bouwers staan rond het vriespunt te boren en te schroeven. Het zijn Regien, Rudy, Lap, Rob en Mike.

Bram en Lars komen even kijken en geven schroeven aan.

Als de kids weg zijn

komt het  kind in de mannen boven .”Kom, wij gaan eiland hoppen”,  zegt Rob.

Ook Mike lust daar wel pap van.

Wie is daar onder het ijs verdwenen?

Tot slot van de ochtend is er de prijsvraag; “Wie van ons  heeft  de meest afschrikwekkende  kop?”

Martin en Hans legen vervolgens de afvalbakken in de wijk. En Rudy en Lap zagen  in het vogelbos stammen vrij van takken van de abeel. “Laat de zaagploeg maar komen. “Dat zal a.s. donderdag zijn.

Bij de kwelbeek signaleert Arjen een ral. Naar welke tuin jaagt hij dat beest?

 

Zaterdag

28 deelnemers aan de WWO van januari boren,

slepen,

knippen en rillen,

planten

en slopen de kerstboom.

Wethouder Jan Hoek is een van hen.

Zie ook het afzonderlijke verslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C