www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal Wonen, EZH Weekjournaal, Maaierij, Projecten verfraaiing, Speeldriehoek, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Windbos, Zagerij

EZH week journaal. Week 45; 5-11 november 2018.

Maandag

Gisteren hebben Ton en ik Bea bezocht. Er was een heus ontvangst comité in de personen van Elly en Thom. “Ik wilde wel eens kennis maken met die Bea en zien waar jullie al die weken hebben gezeten”, zegt Elly. Om te vervolgen met; “wat moeten jullie nog veel doen”. Hetgeen leidt tot een onbedaarlijk lach salvo van Thom, Ton en mij. Balken en toch nog enkele planken ( sorry Rudy) nemen wij retour . Spieker Rudy helpt met lossen.

Vandaag begint voor mij de dag vroeg als daar op de stoep Arjen van de gemeente en een boomdeskundige staan. Wij maken een ronde door het windbos over de te vellen zieke essen. Afspraak is dat rond de planning van de zaagploeg de gemeente de essen gaat vellen. De zaagploeg ruimt op. Over de essen langs de gracht is niet gesproken. Daar gaan anderen over. Als cadeautje brengt de trekker van de boomdeskundige een essenstam naar “de plek”. Het eerste speel element.

Spieker Rudy is lekker bezig. “Bea is kaal na ruim 4 weken wippen”. Dat roepen T&T in koor nadat zij de derde en aller laatste vracht aan het lossen zijn. “Wij zullen Bea missen maar zijn toch blij dat wij nu kunnen gaan bouwen”.

Martin en Lap maken een snoeirondje door de buurt. Geen zwieptakken meer. Ook geen in de weg hangers voor K. Ubota en ja er wordt ook gedelibereerd over cosmetische ingrepen.

Dinsdag

T&T zijn bij “de plek” bezig. Er zijn twee stapels balken. Goede en slechte kwaliteit. Van de slechte kwaliteit zaagt het duo de bruikbare stukken vrij. Dat doen zij in een T-shirtje. Het is de warmste 6 november ooit gemeten.

Henny en Cees doen boodschappen met de auto. “Zeg Cees”. “Ja Hen.”” Heb jij soms een poepie gelaten”. “Neen Hen”, lacht Cees, “ik dacht dat jij het was”. “Nou er hangt toch echt een vies luchie in de auto”. “Wil je straks even onder de motorkap kijken?”. Zo gezegd , zo gedaan. Even later. “Henny, moet je is komen kijken”.

Woensdag

“Die tak?”” Ja dat is een goeie.”” En die?”, “neen die niet”. Lineke en Elly zijn zo een uur met elkaar bezig om een klimroos te snoeien. Blijft er nog wat staan? Wij zullen het volgend jaar weer zien. Een ding is zeker; snoeien doet bloeien.

Donderdag

Martin maait in het buitengebied en een deel van het grote veld .

Martin is geïnspireerd door de gemeente. Dijk en orchideeënveld is gemaaid, geharkt en al het maaisel is “opgezogen”.

 

Vrijdag

Het is mooi weer. De blaadjes zijn droog. Bij de bosborder volgen de blaadjes gewillig het wegsturen door Arjen en Cees. Op verzoek van de beheerders van de bosstrook achter 40-50 dunt Arjen opschot . Ter meerdere glorie van een fraaie balans tussen groen, licht en ruimte.

Mannen en een vrouw van de Tomin bezorgen bomen. 9 appels voor een entree van het krachtbossie,

drie linden voor de speeldriehoek

en 1 metasequoia die bestemd is in de buurt van ‘de plek”. Hier ergens.

Als je weet wat een sequoia op termijn doet dan snap je de symbolische waarde van deze boom. Geen flat maar een grote groene monumentale boom.

Lap, wat heb jij gedaan vandaag?” Lap; “Samen met Martin hebben wij op diverse plekken de bestrating gerepareerd ivm.wortels of mollen.

Ook rond een put in het straatje van de woongroep waar al twee mensen waren gestruikeld.

Op het kruispunt bij Johanna Kliphuis schijnt de gemeente al een verzakking in de bestrating te hebben gerepareerd.”

Vorige week had Arjen fraaie herfstdetails. Nu maakt hij  impressies met wat meer ruimte.

Wat voor rondje heeft hij gelopen?

Zaterdag

De vogelbossers vliegen door het gehele bossie. Lap; ” Vandaag heeft Johan de overgebleven bramen uitgegraven in de vlinderstrook.

Marrie, Greet en Anneke hebben een begin gemaakt om een open plek te realiseren  door enkele boompjes te verwijderen om meer licht te verkrijgen voor de groei van de lage beplanting.

Hans heeft de duizend knoop gecontroleerd en nog maar één plantje gevonden. Zullen we het nu onder controle hebben? Tijdens de koffie, verzorgd door Elise en Rob hebben we afscheid genomen van Dick de Jager onder het genot van heerlijke taart.”

Regien, Ineke en ik hebben een inhaalbeurt op de tuintjes. Een deel van de moestuinhaag en het hek wordt gecontroleerd en geschoond.

Carol en Jos spugen elders in de handen .Zij planten 9 appelbomen als entree voor het krachtbossie.

Toch nog  enkele herfst details van Arjen als afsluiting van dit weekjournaal. Tot volgende week.

 

 1. Winnifred

  Prachtige foto’s weer! En zo fijn dat de bestrating rondom onze waterafvoerput is gereoareerd. Ik had de reparatie gesignaleerd en had mijzelf al afgevraagd welke super kabouters dit klusje hadden geklaard. Ik geloofde al niet in Ymere of de gemeente….dus wie dan wel….. en jawel hoor! Onze eigen EZH mannen! Dankjullie wel!

 2. Yvonne Eeken

  Ik kan weer rechtdoor naar ons drink en eetgenot lopen zonder over dat rottige putje te duikelen: dus daarvoor wil ik Hans & Martin bedanken dat zij dit zo snel hebben gerepareerd!!
  Echte Kanjers.

 3. Ja, het is weer genieten van al die mooie foto’s .
  en Hans dank je wel voor het repareren van die gevaarlijke struikelblok, voor een oudje als ik alweer een gevaar minder op de weg!
  Marga

 4. Wil Neering

  Ook ik geniet van alle schitterende foto’s. MEn lees ik ook alle verslagen. Alleen snap ik niets van al die afkortingen,wat is nou bv. Bea? En die foto met dat dooie beest? Is dat een bever? En waar komt die vandaan?
  Ik leef echt mee, maar omdat ik er niet naar toe kan, graag wat opheldering.

 5. Trees

  Geweldig wat een actie allemaal. Het ziet er weer prachtig uit!! Genieten elke dag van de prachtige natuur in de wijk en van wat er allemaal gaande is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén