Maandag

Gisteren hebben Ton en ik een steiger deel geschoond in het Beatrix park. Wij hebben nu een idee hoe wij veilig en effectief verder kunnen met ons grote Bea jut project.

Vandaag start de nieuwe maaiploeg van dienst , Regien, WW, Bram en Thom, met de maaiopgave, Regien maait het grote veld en langs de gracht. Bram maait een deel en WW zorgt voor de finale. Op verzoek van Rudy maait hij een stukje Kornwierde. En als WW buiten het potje piest dan is hij niet meer te houden. Hij maait van brug tot brug.

Elders zijn Elly en het duo Martin en Lap bezig. Elly schoffelt en het duo brengt samen met Johan planken naar de weg over de kwelbeek. Dan gaan Martin en Lap met twee speciale schoffels  de goten en putten langs en verwijderen hardnekkig groen.

Als je zo ziet bezig zijn het net Krabbel en Babbel.

Het is Paddenstoelen tijd.

 

Dinsdag

Bram maait het buitengebied. De maaiploeg van dienst ziet met lede ogen aan dat het gras groeit als kool. Volgende week nog een keer het gehele maaiareaal maaien verwachten zij. Rudy is aan de “overkant” bezig. Daar gaat wat tijd inzitten.

De vliegenzwam is na een dag verdwenen. Ze zijn niet eetbaar. Waarom mag een ander daar niet van genieten? Gelukkig hebben wij nog die mooie foto van Arjen.

Dan maar een boeketje gele bloemen vandaag.

Woensdag

De HB, s worden , zoals het hoort, op woensdag bewaterd. Bram en Rob nemen deze dienst voor hun rekening. Rudy maait weer aan de “overkant”.

Het is subtropisch warm in het Beapark. Er heerst daar een hoog tai tsji gehalte. Die kunst is niet in staat om spijkers uit balken te halen. Daar moet je hard voor werken. WW en Thom zijn al een paar uur bezig als zij het jut stokje overgeven aan Regien, Sanny, Rudy, Ton , Tim en mij.

Aan het eind van de middag gaan wij met twee volle vrachten naar huis. 14 balken op de aanhanger van Ton en 75 planken in de kar achter de bus.

Rudy stort zich na afloop op de spijkers in de planken

Donderdag

Vegen, blazen en…. Ja,ja , het is herfst. “Wat een blaadjes he!”

Als Rudy niet maait dan is Rudy aan het ontspijkeren. Pluto houdt trouw de wacht.

Vandaag zijn Krabbel en Babbel ook weer bezig. Bosmaaien en borstelen. Ze kunnen het niet laten!.

Regien en ik gaan naar het Beapark en schonen balken en gebruiken de plankenwipper tot de schouders zeggen; “stoppen nu!”.

Vrijdag

Regien , Johan en Mike gaan verder met het brugdek van de weg over de kwelbeek. In harmonieuze samenwerking.

En er gaat weer een stevige delegatie jutters naar Bea. Lap en Thom in de ochtend, Bram en Thom in de middag werken vooruit opdat Ton en Sanny kunnen schonen, laden en lossen. Een 60+ en 70+ feestje waarbij de work out van de sportschool verbleekt. Als wij dit volhouden dan zijn wij straks de fitste en sterkste senioren van de stad.

Zaterdag.

De vogelbossers hebben een tropische werkochtend. Hans; “Kleine groep deze keer maar toch veel werk verzet. Nadat Martin de vlinderstrook opnieuw heeft gebosmaaid is nu de bramen uitgegraven. Daarnaast is een takkenril verplaatst. Ook werd bij de kruising de planten verder gesnoeid en iepen verwijderd. De duizend knoop werd weer gecontroleerd en viel deze keer weer mee,een handje vol maar. Het wandelpad is vrij geknipt van klimop en een dode vlier werd weggehaald.” 

Ton en Sanny zorgen dat er weer een lading zwaar hout naar “de plek” gaat. Rudy weet van geen ophouden. Vandaag is hij met planken in de weer op plank plaza.

Gisteren vroeg Johan aan Mike; “hoe gaat het met je konijn?”. “Konijn?”, reageert Mike. “Ja je ontwerp voor “de plek””, zegt  Mike. ” Daar woont toch geen konijn!” “Maar in die tekening van je zag ik een konijn”, zegt Johan weer. Met ;“SMan, Jij bent van de konijnen besnuffeld” eindigt Mike de dialoog. Enfin, de tekening is verder uitgewerkt. Ad, Mike en ik bespreken op locatie de mogelijkheden. Wij denken aan een vlonderpad van 80 meter. In de vorm van een hartje ( voor de natuur). Dat leek ons wel toepasselijk. Met een vogel kijkplek. Dat zal Greet leuk vinden. Bij mij kun je de tekening inzien.

Rupsje nooitgenoeg

heeft in de hele buurt de buxus kaal gegeten. Dat zie je aan de korven. Daar gaat het gros van die kale meuk heen. Arjen ziet dat een buurvrouw/buurman , naam staat er niet bij, het vertikt om even naar de korf te gaan.

Arjen;”Eén van onze buurtgenoten heeft een ex-buxus direct aan het begin van de ril, direct achter het verzoek hier geen tuinafval te storten “neergepleurt”….Ik heb het al “verplaatst” en zal het geheel  morgen wel verder met een takkenschaar kleinmaken. Wonen er écht analfabeten in de Hoekwierde?”.

Geniet van al het moois en hou de buurt schoon. Dat is het motto in onze buurt.

De liefde voor de ijsvogel gaat bij Arjen erg ver.

 

One Response to EZH week journaal van week 41. 8-14 oktober 2018.

  1. Wil Neering schreef:

    Geweldig die foto’s van Arjen, vooral die van de ijsvogel. Je moet er wel veel voor over hebben.Maar wie is Arjen? Ik lees altijd alleen maar voornamen.en die zeggen mij zo weinig.maar Arjen ik geniet iedere keer van jouw foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C