Maandag

Lap zoekt maar al te graag de grenzen op. Ik zie hem al opritjes en voortuintjes borstelen. Martin en hij vinden borstelen leuk. Maar ja, alles is al gedaan. Vandaar dat het prive aan de beurt is. “Staat toch netjes”, zegt Lap. Het legen van alle afvalbakken is wel een reguliere activiteit. Vorige week had Arjen een afgebroken markeerpaaltje gespot. Dat paaltje was het alziende Lap oog ontgaan. Vandaag plaatst Lap in het windbos een nieuw paaltje. Hij ziet er clematis. Die noeste klimmer die wij zo moeilijk in toom weten te houden. De meeste clematis staat in het zaad.

Maar hier en daar zie je nog een bloemetje van de clematis.

Het is herfst. Met eikels,

besjes

en paddenstoelen.

Dinsdag

Onze salixman (in het vervolg SMan) Johan gaat vandaag op salix safari. Het gaat mij te ver dit ook af te korten. Deze keer weet hij te oogsten nabij de Havendreef.  Op de bekende tipi vervoer wijze keert hij huiswaarts en start met het vervangen van de niet aangeslagen exemplaren. “Ze zijn toch geworteld. Maar lopen alleen aan de onderzijde uit”, constateert de SMan

Dit waren de 5 volhouders van het Jeu de Boules. Het is de laatste jdb speelavond in dit seizoen. Kees, Jos, Rob, Henk en Hans sluiten het seizoen af.

Woensdag

“Jippie”. HB’er Rob is terug. Samen met Bram worden de HB’s verzorgd. Ook dat seizoen nadert zijn einde. Zo lang mogelijk rekken mannen!

Ik wandel met de kleinkinderen een rondje rond “de plek”. Ik zie dat er zaterdag een hark is blijven liggen. De kids spelen in het riet en ik maak hoopjes van het maaisel. Oh jee, blubber op de kleren, dat wordt straks boete doen.

Donderdag

Dauw trappen is iets van het voorjaar. Terwijl in de herfst is het elke ochtend, bij geschikt weer, raak. Wij hebben een plekje met zonnedauw. Vandaag ziet Arjen  de ijzerhartdauw.

Lap schouwt. Wat is dat nu weer? Lap inventariseert de onderhoudsklussen die nog gedaan moeten worden. Maar zoals eerder gememoreerd, zelfs Lap is niet alziend. Dus als je nog achterstallig onderhoud kent, geef dat dan door aan Lap.

Regien en ik maaien en harken op “de plek”. Rudy ontspijkert er juthout.

Thom, WW , Regien en ik zijn in het Beatrixpark. De aannemer heeft het onbewerkte juthout op stapels geplaatst. Aan ons om te ontplanken en te schonen. Voor het ontplanken is door WW in nauwe samenwerking met T&T een wel zeer speciale plankenwipper ontwikkeld. En warempel, sommige planken komen ongeschonden uit de strijd. Het is hard werken en dus is het een zware middag daar in het Beatrixpark. Een geslaagde try out die zijn vervolg zal gaan krijgen. Met een kar vol planken voor “de plek” keren wij huiswaarts.

Vrijdag

Rozendauw opent de dag.

Ad harkt op “de plek”. Ook trekt hij harig wilgenroosje uit de grond. De oogst gaat op de hoop die wij als broedhoop hebben bestempeld voor de ringslang. Leuk als dat beest zich hier gaat vestigen. Het is een prima plek hier. Het is hier permanent nat omdat de kwel hier uit de grond treedt.

Regien, Johan, Rudy, Lap en Mike gaan verder met de vervanging van hardhout voor kunststof op de weg over de kwelbeek. Het is een drukte van belang met ieder zijn taak. De plankenlosmakers, de plankenzagers, de planken afvoerders, de planken schroevers. Er is veel overleg

en overleg.

Het is gezellig en er is weer een stuk gedaan.

He” , zegt Mike, “vorige week hebben Regien en ik in dezelfde tijd evenzoveel meters gemaakt. Wat is de toegevoegde waarde van al die hulptroepen? Is al dat overleg zinnig?”

Joop loopt heen en weer met ex waterplanten.

In de middag plant de SMan zijn laatste salixen. En nu maar weer afwachten of deze nieuwe bomen in spe het naar de wens van de SMan gaan doen.

Zaterdag.

Bijenplant dauw

en spinnenweb dauw.

Vogeltjes kijken. Welke vogels? Nou trekvogels. “Heb je wat gezien Greet? ”. Greet; ‘ het was prachtig weer, redelijk veel mensen en oergezellig. En trek van zanglijsters, vinken, koperwieken en graspiepers. De eerste kolganzen en een kramsvogel kwamen ook over.”

Heerlijke dag verder. Met hier en daar fraaie kleuren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C