Maandag

Gisteren hebben Ton en ik “de plek” ingemeten.

Weet je dat het diepste punt van “de plek” 5.24 meter onder de dijk ligt, dat het verschil tussen niveau kwelwater en Gooimeerwater 2.34 meter bedraagt en dat het diepste punt van het orchideeveld 1.23 meter hoger ligt dan het diepste punt van “de plek”.

Na het meten ga ik nog wat maaien.

Maandagochtend  800 uur zijn Ad, Greet, en ik present bij “de plek” . Wie komt daar aangefietst?. “Wat is dat nu, heb je wel geslapen Johan”, vraagt Greet.

Greet is bekend met het slaapritme van Johan en Johan reageert dan ook met; “ja Greet, kijk maar goed , dit ga je niet nog vaak meemaken”. Na deze intieme begroeting gaan wij aan de slag met het harken, rillen en maaien op “de plek”.

Na een uur rillen door de chef rillen staat het zweet op Johans lip

en komt daar vrolijk fluitend nog een nachtbraker aangehuppeld.

Lap, ook al uit bed gevallen?, het moet niet gekker worden met die nachtdieren hier in de buurt,” zegt Greet geschokt. Om 11 uur zijn wij trots op onze prestatie. Wij hebben ons suf geharkt , geklommen en gezaagd om het kinderspeelgedeelte graaf klaar te krijgen.

Er staat nog riet in het natuur gedeelte. Maar dat komt nog wel een keer. Daar willen wij vandaag niet meer aan denken.

In de middag is het in de hitte tijd voor de waterdragers. Ton zorgt voor twee kuub en Bram en ik zorgen ook nog eens twee kuub voor water behoeftige plantjes.

Thom, Lineke en Elly geven de steiger planten en de borders van de Hoekbrug water. Sorry andere plantjes. Wij kunnen  niet voor iedereen de dorst lessen.

Dinsdag

Al vroeg op de dag worden er balen geperst.

Nou ja, persen dat zijn tegenwoordig in plastic verpakte grote rollen.

Bij “de plek” aangekomen loopt de combinatie vast in het natte deel. Met moeite weet de chauffeur de combinatie uit de drek te krijgen. Maar hoe nu het hooi hier te verwijderen?.

Er komt later op de dag een harker om eea op het droge te krijgen. Dan volgt weer de balenperser. Wat een operatie! En dat allemaal tijdens een tropische hitte. Dank aan Beezee en dus de gemeente.

In de avond vooralsnog een laatste keer een tropische jdb en volley.

Woensdag

Zo ziet groen er dus uit. Aan een lange zeer droge en zeer warme periode is vannacht een einde gekomen. Stof weg geregend. Dat ziet er na 9 weken droogte een stuk frisser uit. Lap , Thom en Rob verzorgen de HB ronde. “Door de regen zien de bakken er momenteel niet zo fraai uit”,  zegt Rob.

Hans Klaver snoeit de langste rozen takken van de borders bij de Kornbrug.

De vlinders komen weer tot leven.

Donderdag

Stilte voor de storm en de regen” zegt Johan als hij en ik de zakken van de distelweide opruimen. Daarna gaan wij naar “de plek” om weer een stuk riet te maaien en op een hoop te zetten. Na het verwijderen van riet ontdekken wij een hoopje oude stenen. Johan schopt tegen een steen en die blijkt vast te zitten aan een andere steen. Het lijkt verdomd veel op een oude gemetselde wenteltrap. Wij kennen het verhaal van een gevonden kerkspits maar wat doen die stenen hier? . Heeft hier ooit een stompe toren gestaan?. Wij kijken nog eens extra goed .En kijk daar ; een scherf , een oor,

van een waterkan en vele  pijpenkopjes.

“Moet een straffe roker zijn geweest”, zegt Johan. “Misschien wel een voorouder van mij”. Is dit soms een historische vindplaats.?  Is er hier een schip vergaan?. Wij fantaseren ons rijk met een middeleeuwse gezonken schat die door de kwel naar boven is gewerkt.

Elders leegt Lap alle afvalbakken.

In de middag is er een buitje. Niet de plens die wij gehoopt hebben. Nog steeds een dreigende lucht bij aanvang van de braamsluiperij. Y&H duiken de rozen van hun border in. De rest, Greet, Hester, Nicolette, Anita, Lap, Joop, Mike en ik zorgen voor de logistiek

naar de nieuwe hoop, waar Harm al mee begonnen is. De stemming zit er goed in want er wordt een ijsvogel gezien. In het open deel van Joop. “Hier ziet die ijsvogel waar die zijn moet. Eten te over”, zegt Joop. Scholen vis in verschillende maten worden hier door Joop gekweekt . Er is zelfs een vis emigratie verbod. Hardleerse exemplaren worden in Joops viskwekerij geweerd door Joops hek. Plots begint het te waaien. Paniek in de gelederen. Braam-code oranje- omroeper Lap toetert het sein “bij Greet nu” rond. Bij Greet zien wij de bomen bollen maar er valt geen spat. Onderwerpen van bespreking zijn de buxesmot, Joops hek, graskarpers en nog veel meer. Ook  is er een olifant die het verhaaltje uitblaast.

Vrijdag.

Ook vandaag is er regen. Fraaie luchten gaan ermee gepaard.

en het parelt in de kwelbeek .

Het wonder van de bosborder bloeit weer. Ga maar kijken.

Zaterdag

Lap; “Vogelboswerk met 10 bossers.

De japanse duizend knoop bestreden, Diverse nest en vleermuiskasten opgehangen,

veel braam gesnoeid en uitgegraven in de vlinderstrook,

De bocht tegenover de boomgaard weer vrijgemaakt van beplanting en veel iep opschot,

De haag van Nanette flink gesnoeid en het afvoeren van het groen naar de bladkorven.”

 

 

One Response to EZH journaal van week 32; 6-12 augustus 2018.

  1. Dick de Jager schreef:

    Aardewerk en pijpekoppen zo op het eerste gezicht 18e-eeuws. Dit spul vinden we wel vaker vlak achter de dijk. Kan met de ophoging van de dijk mee zijn gekomen. Alternatieve verklaring: het is afval uit Huizen dat in het Ijsselmeer werd gedumpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C