Maandag

Gisteren stond het springkussen de gehele dag voor springerige jeugd beschikbaar. En daar is gretig gebruik van gemaakt. Ondanks de hitte. Met regelmaat kwamen er rood aangelopen koppen een slokje halen.

Het zal niemand ontgaan zijn dat het droog is.

Ook het kaasjeskruid hangt op half 7.

De paddenpoeli staat nu geheel droog.

Te droog. Vind ook salix Johan. Zoveel mensen hebben zich zaterdagavond niet ingehouden om het vocht peil op peil te houden. Johan neemt de verantwoordelijkheid te zorgen voor zijn “Salixen.

Vandaag is Joop druk bij de beek en knipt Martin enkele hagen mooi strak. Lap ruimt de rommel op. Lap maait het gehele gracht talud van begin tot eind.

Elly zit vandaag in de boog. Alle uitgebloeide rozen worden geknipt en de nieuwe loten worden opgebonden.

Al vroeg rijdt Ton het springkussen de buurt uit. En aan het eind van de dag blijkt hij die te hebben ingeruild voor een Kubota. “Een echt probleem is niet gevonden”, zegt de maaibaas. “Wel is de tankdop vernieuwd, zijn er filters vervangen en is er nog wat gecontroleerd.” Opgelucht en opzichtig staat hij de machine te liefkozen tot hij ziet dat er een voorbandje plat staat. “Go…..,” moppert de maaibaas. Normaal komt er geen onvertogen woord over zijn lippen. Maar als je aan de Kubota komt dan kom je aan de maaibaas. Nou gelijk maar aan de bak en plakken dat kreng. “En ik kondig een maaiverbod af. Als het zo droog is maai je enkel gele savanna’s .” Kort Amerikaans dus.
Als het geregend  heeft mogen wij weer. Er is ook al malheur bij het trekkertje als de mannen, WW en Bram, de HB’s een extra slokje willen geven. De trekhaak hangt op half 7. Ook hier wordt niet gedraald. WW last de haak weer trekvast.

Dinsdag

Joop en Mini gaan gestaag door met het ontrieten van de beek.

Ik bosmaai op het afvalparkje. En bij de kwelbeek. Natuurlijk heb ik eerst voor om een maaiontheffing bij de maaibaas geweest.

7 volleyballers en 7 jdeb’ers in de avond.

De vroegbloeiende kamperfoelie draagt al bessen.

De nu bloeiende kamperfoelie ruikt heerlijk. zeker tijdens die zwoele avonden.

Woensdag

De Gemeente knijpt al het verzamelde kwelbeek afval van de laatste 14 dagen weg . Dat is een wagen vol.  Mini en  Joop kunnen die lege plek niet aanzien en duiken gelijk weer in het kwelwater. Een groot stuk beek wordt ontdaan van de oprukkende lisdodde en riet. “Tjemig , het lossteken gaat makkelijk maar wat is  dat spul zwaar om uit het water te krijgen”, zucht het duo in koor.

Wat wordt het mooi hè?

Even verderop is Lappie bevallen van twee kittens.

Donderdag

Water, water. De HB plantjes smachten om water. Bram en Rob zorgen voor een tweede keer deze week voor een slokje.

De wandel route heeft Lap’s voortdurende aandacht. De pijltjes op de lantarenpalen zijn wat vaag geworden. Vandaag dikt Lap ze weer aan.

Het is niks bijzonders meer. Ook vandaag liggen Mini en Joop in het kwelwater. Weer wordt een stuk kwelbeek ontriet en ontlislod. Vorige week is Lap bezig geweest op de grens met de Laren. Vandaag is  de grens met het Krachtveld aan de beurt. Maar oh jee , wat zit dat onkruid stevig vast. Regien en ik helpen een handje en verbeteren de zichtlijnen hier op de hoek. “De aanhouder wint”, zegt Lap. En ja hoor het gootje, vandaag een goot, is schoon na een zware Lap exercitie.

De goot eindigt bij een afvalbak en Lap ziet dat die bijna vol is. “He, hoe kan dat, eind vorige week geleegd. Nou gelijk maar legen dan”. “Even die ander checken, ook al vol.” En nog een checken. Vol!. In een halve week alle bakken vol. Tja, het is weer om buiten te zijn. Wat een net afval verwijder publiek hebben wij hier. Johan passeert. “Nou dan ben je nog niet op het fietspad naar de Laren wezen kijken. Ook op ons stuk. Blikjes en snoeppapiertjes. Het kan niet op”.Volgens mij moeten wij de jeugd als ze uit AH komen fouilleren. Sinds dat er minder suiker in versnaperingen wordt gestopt vreten en smijten die kleuters 3x zoveel.”

Vele braamsluipers op de been.

Anita, Marlies, Lap vormen de sectie Brul.

Johan vormt de gewichtige sectie berenklauw, Nicolette, Regien en Greet planten waterplanten in de vogelhut vijver. Ine, Regien, Nicolette, Greet, Mike en ik zijn de kwelbekers. Riet en lisdodde moet er weer aan geloven.

De nieuwe afval hopen groeien gestaag.

Greet is in vorm en bruist van de ideeën. Zullen wij van dat riet een eigen braamsluip onderkomen gaan maken. “Daar droom ik van.”” Mogen rokers daar ook gebruik van maken, vragen Nicolette en Johan in koor”. “Daar moet ik even over nadenken“, zegt Greet. “Ik moet het EZH bestuur vragen hoe het zit met de brandverzekering. Zo een rieten dak heeft een hoge premie. Zeker bij droogte toch een reëel risico”.
Poel en wadi staan droog. Regien en ik maken de boel daar schoon en spitten de duiker vrij.

De beek zakt ook gestaag.Greet;  “Zullen wij nu het nog kan volgende week een race gaan houden. Geen drakenboot maar een wadi race. Start bij de overgang wadi/beek en de eerste die klem zit in de duiker heeft gewonnen. Ik ga morgen oefenen en weet nu al dat ik vogelende week als winnaar gehuldigd  ga worden”.

Vrijdag

En ook vandaag staat Joop in het water. gelukkig neemt hij wel de tijd te genieten van al dat kwelbeek moois.

En wat groeien de druiven en de koetjes .

Lap controleert de groei van de Japanse duizend knoop in het vogelbos .” Het waren maar een paar plantjes deze keer. Misschien hebben zij ook last van de warmte”.

Arjen maakt een rondje Y&H border. Dat staat er mooi bij. Ook die planten krijgen een steuntje in de rug door af en toe een slokje water.

Zaterdag

Er is een werkbeurt van de tuinders. Na vorige week is er weer aandacht voor de haag. Ook de paden worden geborsteld door Regien en Hans.

Johan geeft de nieuwe wilgen een slokje.

Ik prepareer het stukje kwelbeek riet oever dat wij donderdag avond hebben geschoond om te transformeren in een planten oever. Ik fiets naar Naarden om daar zaad van de ratelaar te scoren. Langs de dijk op de terugweg zie ik zaad van de morgenster en valeriaan. Dat neem ik natuurlijk ook mee.

Tim en ik vangen salamanders en stekelbaarzen in de kwelbeek. “Opa, waarom vangen wij geen grote vissen?”. “Daar zijn er nog niet zoveel van Tim”. “Zullen wij dan grote vissen gaan vangen in de gracht?”. “Dat is prima Tim. Maar dan moet je wel de gevangen vissen in de kwelbeek terug zetten.”

 

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C