Maandag

Na een ochtendje bewolking begint weer een nieuwe zomer periode. Zon, zon en zon. Lineke en Elly schoffelen in de hoekborders. De kubota gaat morgen op transport. Er is nog een dag voor de  maaibaas om nog even stevig uit te pakken en de plekken met hoog gras te bezoeken. Onder andere van 1-20 en in het buitengebied.

Lap is het loods mannetje. Hij baant de weg vrij door het platmeppen van molshopen. Het stoort de maaibaas dat er geen kistje op de kubota zit . Kistje waarvoor ? “Nou voor  gereedschap om obstakels, bramen, lage takken een molshopen te lijf te gaan. Eigenlijk ben ik een maaibaas met een rugzakje”, zegt hij. Ik behoef speciale ondersteuning. Na het maaien gaat Bram de plekken af waar Lap deze dag geborsteld heeft. Ja, ook in het grensgebied op het fietspad richting AH. Dat ziet er daar toch niet uit! Enkele passanten denken dat die twee een gaatje in hun hoofd hebben. Zoveel stof als er geproduceerd wordt. Er vallen zelfs bijvoeglijke voornaam woorden. Ter compensatie is er veel waardering van de direct omwonenden. “Wat een face lift”, roepen zij enthousiast.

Dinsdag

Ton brengt de Kubota naar de dealer. De brandstof toevoer gaat tegen het licht gehouden worden.

Arjen is terug van weg geweest. Hij vliegt over Haven

en ziet dat de kwelbeek een speeltuin voor heggenschaar fetisjisten is. Joop is op het eiland bezig en ik maai de aanplant van vorig jaar vrij aan de oostkant. De hoop maai afval groeit en groeit.

Ook verzamel ik salie zaad in de velden en strooi dat uit nabij de wadi. Moet je ook doen. Zaadjes van ratelaar, koekoeksbloem en salie zijn nu te oogsten. Daarmee kun je andere plekjes mooier maken. Goed voor de insecten. En er zijn wat mooie plekjes inmiddels.

Volleyers in het stof en een grote opkomst bij het jdb’en. 12 spelers verdelen zich over drie banen. Er wordt alweer gesproken over een nieuwe verbreding.

Woensdag

De HB ploeg bestaat uit Rob en Bram.

Na de bakken ronde krijgen mbv Thom ook de hoekborders, de bogen en het KWAM een slokje. In de ochtend is het lekker fris. In de middag krijgen de plantjes volop zon.

Hoe denk je dat die bosborder er zo mooi bij ligt? . Vandaag kruipt Marlies op haar knieën van de ene naar de ander kant. Bij de kwelbeek maait Joop en Mini voert af. Er is veel bijenvoer gezaaid . Op enkele plaatsen is er nu volle bloei.

En de klaproos van de week gaat naar

Het is tropisch weer. De eerste katoenplant is gesignaleerd.

 

Donderdag

Er wordt een hut gebouwd op de dino boom.

Heeft iemand toezicht? Van overleg heb ik niets gehoord.

Martin en Lap verdwijnen in de heggen en komen er niet meer uit. Wat is daar gebeurd?

Yvonne zit niet in de bonen maar in de rozen. Alle uitgebloeide exemplaren krijgen een liefdesvolle knip en een toegevoegde wens tot een fraaie nabloei.

Als Lap wandel markeerpalen herstelt  ter hoogte van de Laren loopt hij tegen een verzamel depot van kinderen aan.

Stoelen en boeken liggen hier voor een rustmoment. Overigens was een paal volledig blauw geschilderd. Is dit soms een hangplek voor smurfen?

Braamsluipers Marion en Hans kruipen in Marions vogelbossie en komen er niet meer uit. Wat is daar gebeurd?. Y&H kruipen in de Y&H border en komen er niet meer uit. Wat is daar gebeurd?. Regien en ik verzamelen saliezaad in de velden . Wat is daar gebeurd?. Oh wacht, daar zijn ze weer, ze zaaien het zaad breedwerpig uit langs het wadi trace. Hester, Greet en Ine verdwijnen in de kwelbeek. “Helpie wat een zwaar werk”. Dat werkt op de lach en darm spieren. Na afloop op het volleyveld het gezamenlijk ledigen van een gevulde kruiwagen. Dat ter ere van een fris en fruitige 80 jarige. Een delegatie gaat tegen schemer richting jeugdland. Daar zijn jonge ransuilen gehoord. Nou, deze avond zijn er enkel dove kwartels.

Bij Carol en Jos zijn 6 geïnteresseerden in het Krachtbossie bijeen. Er wordt gefilosofeerd over waar wat. Bij Carol en Jos kun je je aanmelden voor informatie en meedenken en meedoen. 12 juli is er weer een overlegje.

Vrijdag

De padden poel staat bijna droog.

De druiven van het sjato kwelbeek groeien en groeien.

Arjen ziet een libel eieren leggen.

Ook ziet hij weer mooie blommetjes.

Ton haalt het springkussen op. Irma en Bram kopen eten en drinken in voor het MZF.

Ik maak hoopjes maaisel in de hoop dat dat morgen afgevoerd gaat worden. Brammetje helpt mee.

Zaterdag 30 juni. MZF.

MZF in een tropische setting. 30 deelnemers aan de WWO,

tientallen kleine pannenkoeken van Decia eters

en RABO springers.

Trekker pulling.

40 dorstige deelnemers aan de BBQ . Gezellig tot in de kleine uurtjes. Hulde voor de organisatie.

 

One Response to EZH weekjournaal van week 25. 25-30 juni 2018.

  1. Cees Smit schreef:

    11-07! Hans Lap. het speelpleintje en straatje 1t/m 5 zien er weer gelikt uit. Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C