Maandag

Daar vertrekken Johan op de fiets en Lap op de trekker vanuit de thuishaven, de container. “Wij gaan op jacht”, roepen zij in koor. “Waar gaan jullie dan op jagen?”.Wij gaan jagen op de heilige graal?”. Huuhh, wat?. “Op de heilige salix” . “huuuh ,wat?”

“Op de grote schietwilg” . “Oh zeg dat dan.!”.  Johan gidst voorop, Lap tuft erachteraan. Op weg naar de waterpartij van het wolkenveld. Daar groeien mooie in het wild. Zonder bijvoederen is die populatie zodanig dat de mens nu echt moet ingrijpen. “Wat gaan jullie met die wilgen doen?”. “Afvangen en weer uitzetten langs de beek”. Zo gezegd, zo niet gedaan.  De bereikbaarheid van de wilgen is een dingetje. Touwladders en pontons worden ingezet. En wat is de oogst? . Een echte volgroeide salix. Die staat er zo in ,daar bij de kwelbeek. “Kom Johan, een beetje tempo , ik wil straks nog een rondje met mijn meissie”, zegt Lap. Die raadsels van jou die lap ik aan mijn laars. Dan vraagt Johan maar beteutert aan jullie. Hoe komt het dat sommige wilgen wel aan de onderkant uitlopen maar niet aan de bovenkant?.

Bij de kwelbeek is Mini bezig op het blote voetenpad. En Bram maait langs de vlinderstook van het vogelbos.

Lars en ik lopen en rondje en bij elk wadipaneel wordt die arme Lars overhoord. “Waar is de kikker en waar is de libel?” Jong geleerd, oud gedaan.

Rob de Jager schenkt sleepkabels en accukabels.

 

Dinsdag

Trump trekt een grens. Johan heeft hem ook getrokken. “Ik heb een andere grens in gedachten”,  zegt de opstandige Greet., als  Ine opmerkt  dat ze in het buitenland van Johan aan het berenklauwen is.

Fred

en Simon

doen het samen in de triple a border. Met de nieuwe heggenschaar doen zij de zomersnoei. “Heerlijk”,  roepen zij in koor. “Mooi ding , wij zijn moe maar voldaan”, zegt Fred na afloop. “Dit doe ik liever dan achter de pc werken”.

Jdb’ers( 8)

en volley’ers  (7)  hebben een frisse avond . Dat kun je beter hebben dan die klamme hitte.

Woensdag

De HB’ers van de week zijn Bram en Rob.

Ad vind “iets” bij Greets vogelhut.

Is die “iets” van jou, laat het dan weten. Over Greet gesproken . Zij gaat op woensdagochtend vaak sporen zoeken op het volleyveld. Dinsdagavond hebben de volleymannen het veld geëgaliseerd. Alles wat snachts over het veld loopt laat duidelijke sporen achter.

De gemeente maait het stuk langs de gracht.

Weg zijn de berenklauwen! Op de voor de machine onbereikbare plaatsen na. kijk daar links bij de grenspaal van Johan.

Voor de kwelbekers koopt Joop een heggenschaar. Een exemplaar met een accu. Behalve als de accu in de oplader zit is Joop bij de beek bezig. De gehele oever langs het blote voeten pad wil hij maaien. De orchideeën bloeien nu maximaal.

Nog even en dan is dat ook weer voorbij. Ook met de druivies, de bessies en de kerssies gaat het hard.

 

 

Donderdag

Joop gaat verder waar hij gisteren geëindigd is. Als de accu vol is gaat Joop als een speer. Dan sneuvelt er ook wel een leuk plantje hier en daar. Van het maaisel bouwt hij een nieuwe hoop.

WW voert een oude kar af en Lap richt de vrijgekomen ruimte opnieuw in.

Daarna zet Lap zijn meissie voor even uit het hoofd en gaat borstelen.

Die machine kun je geen meissie noemen. Ze maakt veel te veel lawaai en heeft een kont als Kim K….. Gelukkig is er aan het eind van de dag om samen met zijn meissie het hoge gras in het buitengebied op te zoeken. “Weet je wat ik wil? Lekker rollebollen in het hoge gras met mijn meissie”, zegt hij met de stem van van Kooten.

Regien maait het grote veld. WW maait langs de gracht

en borstelt .

Bram maait en bosmaait in de wijk de plekken met “hoog” gras.

Als Regien op het grote veld bezig is met de laatste strook gaat ineens de kubota met horten en stoten. Hij begint zelfs te steigeren. Gelukkig zijn WW en Bram in de buurt voor de eerste hulp. “Snotverderrie ,alweer een verstopte filter.” Hoe raken die filters nu verstopt? . Schimmels, bacteriën, prut, foute grote veld aardstralen, vele hypothesen passeren de revue.  De mannen lopen met grote vraagtekens boven hun hoofd meerdere rondjes rond de kubota.

Braamsluipers Ine, Regien, Mike, Johan en ik tekenen in voor meer zichtlijnen bij de beek. Maar eerst gaat Johan bij zijn grens de voor de machine onbereikbare berenklauwen te lijf met zijn super steker. En wordt het gemaaide gras nabij de zwaluwentil gehooid. Dat doen wij volgens oud Hollands gebruik .Alleen de schoven ontbreken. Wij staan even stil bij de rupsen op het Jacobs kruiskruid.

Deze helling weide kan op termijn een prachtige bloemenweide worden. Een orchidee heb ik al waargenomen. Na deze actie gaan wij te keer nabij de bankjes. Het resultaat is naast de gewenste zichtlijnen , een grote hoop maaisel op het hoekje. Johan hoort bij de afterparty de grieven van Greet omtrent de grens. Ziedaar , er is dus sprake van een echt grensconflict.. “Weet je wat, ik ga met wilgen een levende Chinese muur  maken.”, zegt Johan. “Ook maak ik in de bestaande wilg opslag  

een eigen wacht anex grens huisje met daarin  een bankje opdat ik daar tijdens het posten rustig een biertje  kan drinken. Het huisje krijgt als opschrift. Mijn lief salix. Maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. No klauwen, is ook mogelijk. En wat vind je van mijn grens? Ik overweeg de start van een handelsoorlog . Naast berenklauw zaden komt er dan een importheffing op hondendrollen . Dat zal ze leren , Greet en die die barbaren van de overkant”.  

Het is ons opgevallen dat wij bij de beek dit jaar meer bloei hebben dan vorig jaar. Er zijn mooie bloemen en plantengemeenschappen te zien .

En aan water beestjes geen gebrek.

Vrijdag

Rudy bosmaait op de taluds nabij de kornbrug.

De afsluiting van de maaiploeg ( Regien, WW en Bram) van dienst wordt uitgevoerd door Bram en Regien. Een ronde kwelbeek vormt de finale van de dienst. Volgt volgende week een aparte actie tbv een adequate brandstof aanvoer.

Zaterdag.

Ook vandaag is Rudy bezig met talud maaien. Frank koopt een nieuwe maaier. Sinds hij zijn tuin vol heeft gelegd met kunstgras vliegen de kilo’s eraan. In plaats van in de tuin laat ik mijn nieuwe maaiertje uit bij de kwelbeek. Dus als je Frank binnenkort ziet brevieren dan weet je het. Hij doet aan natuur en kilo compensatie!

 

Vrijdag 22 juni kun je nachtvlinderen met Greet. Dat is in het kader van  het nationale nachtvlinderweekend. Pak die kans want in de voorbije 25 jaar zijn 75 % van de insecten verdwenen. Ik hoop het niet mee te maken dat die trend zich doorzet. In ieder geval doen wij onze oase er alles aan om de biodiversiteit op peil te houden. Zijn er onvoldoende insecten dan blijven de zwaluwen weg.

Langs de kwelbeek plaatst Greet nachtvlinder opstellingen. Vanaf 11 uur zijn de wonderen van de nachtvlinder met deskundig commentaar voor een ieder beschikbaar. In de loop van volgende week plaatst Greet aanvullende info op de site.

Zaterdag 30 juni vieren wij ons jaarlijkse midzomerfeest. Een WWO in de ochtend, in de middag, BBQ in de avond en voor wie wil een nachtje kamperen op het grote veld. Zet met stip in je agenda.

Bij de gracht schrikt  de reiger op van een gevecht bij het hotel.

 

One Response to EZH weekjournaal. Week 24; 11-17 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C