www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Maaierij, Windbos

EZH journaal van week 21; maandag 21 mei 2018-27 mei 2018.

Maandag
“Op een mooie  pinksterdag!.

Als het even kon

liepen daar Mini en Joop met schep en harkie

samen in de zon”

In eendrachtige samenwerking zijn die twee bezig op het blote voetenpad. Mini met de schop voorop en Joop met de hark in het kielzog. Kun je straks toch weer langs de beek met je tenen door het zand?

De salamanders zien die lui hard werken en denken er het zijne van.

Een ander stel dat innig langs de beek flaneert en geniet zijn Henny en Johan.

Bij thuiskomst stopt Henny om de deur open te doen en Henny vraagt  daar aan Johan; “ zeg Johan, weet jij wat dit  voor een plantje is?”. Johan valt bijkans van zijn stokkie. Daar staat in de voortuin van de opper berenklauw bestrijder van de buurt, pal naast de voordeur, een echte reuze berenklauw te pronken. Onmiskenbaar. Johan kijkt om zich heen, ziet niemand en haalt opgelucht adem. Gelukkig geen getuigen. Stel je voor dat dit voorval aan de grote klok wordt gehangen. Alleen al bij die gedachte stijgt het schaamrood hoog in de kaken van Johan.

Lap maakt een afvalbakronde. Hij schrikt van de giga hoeveelheid afval. “Tje, wat worden die bakken goed gebruikt zeg”.

Dinsdag
“Oh”, je hoort de plantjes kreunen van genot. Als je op het punt staat te gaan verwelken is water als manna uit de hemel. Veel te weinig regen valt er maar beter iets dan niets. Door de grote droogte is de groei van de stippelmot groter dan voorgaande jaren.

En als dank voor het aangenaam verpozen ziet Arjen het restant van kinderplezier.

Johan berenklauwt een kruiwagen vol bij elkaar. “Ik vind het een prachtplant. Maar teveel is teveel. Kijk maar naar het beginbos en het kromslootpark. Dus hier wil ik die planten niet zien en als je goed kijkt dan zie je ze overal”, zegt hij geheel politiek verantwoord.

Rob maait met de bosmaaier een deel van het talud langs de gracht. Het is hem eigenlijk teveel. En erg leuk is dit deel van het wijk maaiwerk ook niet. Er ligt zoveel hondenpoep! Kennelijk maaien wij, een heel klein groepje binnen de maaiploeg, voornamelijk voor honden waarvan hun eigenaren niet de verantwoordelijkheid voor de shit nemen. Het is de vraag of wij hiermee door willen en moeten gaan.

Inclusief het grote onderbroeken elastiek spelen 8 spelers het jdb spel en verderop zijn er 6 zandhazen aan het volleyballen.

Woensdag
Ik tel 8 pullen van het kwelbeek koetpaar.

En zie veel bloeiende ratelaar. En er zijn mooie lissen.

Joop gaat na het harken

te water en maakt een deel van de oever rietvrij. Het lantaarntje ziet dit deels met waardering en deels met lede ogen aan.

De HB watergeefdienst is voor rekening van WW en Rob. Met een hoge drukspuit maken zij ook het KWAM schoon.

Cees en Arjen sproeien bijna dagelijks de bosborder.

Het EZH bestuur komt bijeen. Zie de afsprakenlijst op de bekende plek (LINK). Zet met stip in je agenda. Het midzomerfeest is op zaterdag 30 juni.

Donderdag
Lap en Rob maaien samen het grachtalud. Rudy is aan de overkant bezig. Ad maait een deel in de wijk en het buitengebied. Tot de kubota begint te pruttelen en uiteindelijk stopt. Rob weet geen raad. Dokter WW constateert een verstopte brandstof leiding. Na het doorblazen kan de Kubota zelfstandig naar de stal rijden. Regien bosmaait een klein stukje langs de ingezaaide strook tussen fietspad en wadi. In de kwelbeek is Joop bezig en langs de beek Mini.

Lap, Ronald, Martin en Kees vegen een laag grind van de JDB .

Met de tractor wordt het surplus naast de container in depot gezet. De toplaag was namelijk te dik om goed te kunnen spelen. Nu rollen de ballen weer goed.

Johan knipt storend groen bij de wadi weg. Het mot zaterdag wel tip top zijn.

De braamsluiperij kent vandaag drie fronten.

Regien, Marlies, Ine en Greet graven een vijver in bij de vogelhut.

Het vullen geeft het nodige vermaak. Daarna gaat Ine Ineke helpen bij de ijsvogelwand.

Zij spelen voor juffers in het groen.

Greet en Regien gaan gaten graven t.b.v. de te plaatsen wadi infopanelen

Ruud, Johan, Mike en ik zijn bezig met het maken van twee wadi infopaneel steunen.

Lekker dat bekijks.

Na afloop van al dat geklus hebben wij de afterparty op het volleyveld. Je zult het geloven of niet maar wij zien een echte bever zich op een afstand van enkele meters wassen en wij zien de erogene zones van lieveheersbeestjes. Het copulatiegedrag van die beestjes werkt bij een aantal aanwezigen op de lachspieren. Het gekrikkrak van de elzenhaantjes valt volledig in het niet bij de topprestatie van de gestippelde variant. Uitslovers!

Vrijdag
Lap monteert de infoborden op de dragers.

Carol en Jos ontvangen groen licht voor de realisatie van een minibosje in het krachtveld.

Zaterdag.
WWO van 26 mei 2018. Officiële opening kwelwadi.

Veel werk in het bos, bak,

bord

de borders en bij de beek voor 30 deelnemers. Ludieke officiële opening van de kwelwadi door Tjeerd,

Frank

en Petra.

Velen, 9 gasten en de WWO deelnemers zijn er getuige van dat een bijzonder landschap officieel wordt overgedragen aan de gemeenschap. Jos en Carol informeren over het krachtveld minibosje

en de kwelbeek wijngaard.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 1. Johan

  Wat het verhaal over de berenklauw in mijn voortuin betreft plaats ik graag een kanttekening. We weten allen dat de schrijver van het dit artikel recentelijk last heeft gehad van koorts. Hoe komt hij aan dit verhaal? Mijn vrouw zou mij nooit te schande willen maken. Toen ik de berenklauw uit de grond trok heb ik uiterst zorgvuldig om me heen gekeken of er niemand keek, dus buren en passanten zijn het ook niet geweest. Dan blijft over dat ik het zelf verteld zou hebben en dat is natuurlijk ondenkbaar. Misschien met een slok op, maar iedereen kent mijn ingetogen en serieuze levensstijl, dus ook die mogelijkheid valt uit te sluiten. Dus wat overblijft is een broodje-aap-verhaal van iemand met een koortsdroom, waarin ik achtervolgd word door berenklauwen (en trouwens zo groot was hij niet eens).

 2. Anton Walters

  Geachte heer/mevrouw,

  Een tijdje terug heb ik voorgesteld een weekend camping Hoekwierde in het leven te roepen. Er waren toen mensen die ditzelfde zagen zitten. Een weekend met tentje op het veld de caravan of camper aan de randen. Bij de laatste buurtdag werd ik er weer op aangesproken. Mijn vraag is of er voldoende belangstelling is. Misschien samen met het zomerfeest?

  Groet Anton Walters

 3. Arjen

  Lijkt mij GEEN goed idee.
  Het begint al met de sanitaire inrichting.
  Stel jij je douche en WC ter beschikking Bart?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén