Maandag
Zomerse dag. Een mooie dag om op je dooie gemak naar het Kubota euvel te kijken. Bram en Rob ontdekken snel dat het euvel geen filter maar een dop is.
WW maait het grote veld af en Bram maait bij de flats.
Lap controleert de rode route in het verre buitengebied. Veel paaltjes staan verscholen achter het snel gegroeide groen.
Kinderen staan in hun zwembroek in ppp op zoek naar kikkervisjes. Zij zien dat de kikkervisjes transformatie  in volle gang is.

Even verderop staat de wadi droog.

De weg over de kwelbeek heeft een plank verloren.

Mini gaat daar ook te water en verwijderd over een lang stuk de lisdodden langs de oever van de beek.

Deze water oerplant laat ze staan.

In de avond wordt er gevolleybald op het zandje. Het is daar een stoffige boel.

Dinsdag
De meidoorn staat in volle bloei.

Er staat ook een fraai exemplaar bij de wijngaard.

De druiven lopen snel uit. wat gaat de jaargang 2018 brengen?

Rudy maait langs de gracht.

Lap volgt de pijlen.

En maakt ze weer goed zichtbaar. Bij ppp ziet hij een kleurrijk schouwspel van spelende kinderen met hun ouders.

‘s Avonds spelen de volleyballers (6)op het zandje

en de jdb’ers (13) op de jdb baan.

De verbrede baan wordt feestelijk en officieel in gebruik genomen.

Woensdag
Weer een schitterende dag. Geuren en geluiden van het voorjaar. Vooral het geschreeuw van de gierzwaluwen vallen deze warme dagen op.
Regien laat trots de wadi aan haar wandelgroep zien.

De groep wandelt over de magere brug,

ook door de orchidee weide en ze zien enkel pluizen van de paardenbloemen. Het geel is nu afkomstig van de boterbloemen.

Ik hoor bosmaaiers in de buurt en ontdek dat de gemeente het talud maait tussen de gracht en het fietspad naar AH. Prima actie. Een man weet dat de berenklauw brandblaren kan veroorzaken en laat zien hoe je moet maaien.

Zijn stoere maat staat er met veel bloot de berenklauwen te maaien. Volgens mij solliciteert hij naar een ziekenhuisopname .

Maar hij zegt dat hij vorig jaar zonder problemen klauwen heeft gemaaid. Is hij genetisch aangepast of wordt het straks eigen schuld, dikke bult.

Donderdag
Hemelvaartsdag. Miezerige ochtend, geen regen van betekenis. Johanna, Margreet, Camelia, WW, Bram, Thom, Lap  en Rob ontvangen de HB planten van Laurens, de Huyskweker en dan start het werk.

Bakken vullen en ophangen. Een jaarlijks ritueel dat je verlangend doet uitkijken naar de zomer met volle kleurige bakken aan de lichtmasten .”Mooie plantjes dit jaar”, merken de damus op. De mannen kijken ergens anders naar, de barbaren! Rob gaat nog lang door . Hij geeft de planten het eerste slokje. En dat is een groot slokje omdat de grond en de planten droog staan. Johan vlakt het laatste stukje van een toekomstig graspad langs de wadi.

Op het kwelbeekeiland  staat de eerste klaproos.

Ook de eerste rozen laten zich bewonderen.

Vrijdag
Weer een zomerse dag. Ad en Rob pakken de Kubota en de bosmaaier. Resultaat, de wijk ziet er weer uit om door een ringetje te halen. Als het loof van de bloembollen geel is geworden gaan ook die plekken gemaaid worden.
Regien knipt wat opschot weg bij de gracht.

Elly schoffelt de 4 perkjes bij de Hoekbrug en constateert dat onverlaten enkele plantjes meegenomen hebben. Lap heeft zijn laatste rode paaltjes controle dag.

Zaterdag
Broeierig warm en windstil. Je ruikt de blauwe regen.

De koekoek koekoekt voorbij. De kweepeer staat in volle bloei.

Maar regenen, ho maar. En dat is wel nodig. Wie weet valt er morgen een druppie. Nu nog even genieten.

Tot volgende week.

 

BewarenBewaren

 

One Response to EZH journaal van week 19; 7-13 mei 2018.

  1. Wil Neering schreef:

    Wat een geweldige foto reportage en wat zullen de bloembakken het van de zomer weer prachtig doen. Het is zo een mooi gezicht.
    Bedankt alle mede bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C