Maandag
Het is veel koeler als vorige week maar het is toch weer een geweldige dag. Lap en Martin flyeren langs de obstakels in de buurt.

Ook knippen zij laaghangende takken die groeien in de kubota baan.

Ook legen de mannen weer alle afvalbakken.

Johan staat paf van het aantal jonge berenklauwen langs de wadi. “Uitroeien die handel, met wortel en tak”, is zijn motto.
Johan en ik ontdekken dat het weekend weer ondernemende en ondeugende wadijeugd aantrok. Klinkers en de grote tegel te water, wandelpad markeerpalen die verdwenen zijn. Een onderzoekende blik van Johan leidt ertoe dat een paal wordt teruggevonden. In de duiker!

Dinsdag
Bram is niet uit zijn perkje te slaan. Dat kunnen Regien en ik niet aanzien. “Wij willen ook in je perkje” merken wij plagend op. Met vereende krachten leggen wij de sluit/stap stenen. De laatste is voor Bram. Dat is een gesigneerde.

Woensdag
Van het waterschap Zuiderzeeland ontvangen wij een vergunning voor de aanleg van de kwelwadi duiker. Vrijwilligers zijn een pietsie sneller dan de ambtelijke molen.

Ik maak een rondje met de bosmaaier.  Langs de beek en langs het wadi tracé waar wij zaterdag as kunnen gaan inzaaien. Ook maai ik het pad rond de plek waar niet gebouwd mag worden weer uit.

Onderweg zie ik een aparte bewoner van de kwelbeek

en de overbekende kwelreiger.

De smeerwortel bloeit welig .

Er is een fraai ensemble van wit en geel

en het sjato kwelbeek is klaar voor de zomer.

Donderdag
Braamsluiperij deze week met 8 deelnemers; Greet, Hester, Ine, Yvonne, Regien, Johan, Mike en ik. Wij doen van alles en nog wat; schoffelen bij Marions vogelbossie,

bij het  KWAM

en in de Y&H border, planten (Regien plant nepeta die uit de actie een plantje voor een tegel onder een tegel tevoorschijn kwam en ik plant een kamperfoelie ) in het bos en bij de wadi, zaaien en maaien langs de beek en berenklauwen steken. Kruiwagens vol gaan er naar de korf. “Ik ben in training voor de avond vierdaagse,” zegt Johan op terugweg van de korf.

Er stonden er meer dan wij dachten”, verzuchten Mike, Regien en Johan in koor. Deze keer is de afterparty in de warmte van de serre. Lekker! Vorige week zaten wij nog buiten. Toen was het meer dan 10 graden warmer. Het kan verkeren. Na een biertje vertelt Johan trots dat hij een kwekerij is begonnen in zijn schuurtje naast het huis. “Medicinale wiet”, vraagt iemand. “Neen”, zegt Johan. “Niet bloeiende berenklauw? “ Neen”, luidt het al weer.  “Nicotiana tabaccum?” . “Neen”. “Wij geven het op, Johan, zeg het”.  “Ik ben een wilgenkwekerij begonnen en onderzoek nu de lengte van de jonge loten zonder dat er een worteltje aan zit. Het is een wonder, boven wonder. Daar kunnen die chinezen nog een puntje aan zuigen!”

Vrijdag
Gelijk als vorige week gaat Arjen als toerist door Almere . Hij ziet dat er nog steeds niets gebeurd met de ruïne.

De schapen daarentegen tonen voldoende leven.

Terug in het bos bewondert hij de bonshyacinten,

de vergeet-me-nieten,

de gele dovenetel

en de daslook.

Zaterdag
Inclusief de gasten zijn er  36 deelnemers aan de WWO van april.

Veel werk in de border,

de wadi

en bij de beek.

Zaad, gaat heen en vermenigvuldig jullie. Handen op elkaar voor een mini krachtbossie .

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C