www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Vogelbos, Windbos

EZH journaal van week 15; 9-15 april

Maandag
Ik kan geen tak meer zien”, zucht Lap na een lange Lapdag. “Eerst heb ik alle verzamelde takjes langs wadi en beek netjes afgevoerd. En vervolgens heb ik het grote veld onttakt. De maaiploeg van dienst krijgt zo een takvrije start. Ik verheug mij nu al op mijn maaibeurt van volgende week, zonder storende takjes”.

In het windbos doet Johan aan zandverplaatsing en ril herstel. Hij spot geen ondernemende jongeren. De observaties van Johan beperken zich tot kloeke vogelgeluiden

en passerende damus met kokette hondjes.

Levien maakt de driehoek takvrij, Simon plant asters in de triple A en Rudy maait gestaag verder aan zijn talud.

Dinsdag
Maaiers zijn bijeen bij de maaibaas thuis. Het maaischema van 2018 wordt doorgenomen evenals de veiligheidsafspraken. “Bijeenkomst verliep vlot. Maaiers hebben er weer zin in”, constateert de maaibaas tevreden.

Woensdag
Ik heb een gesprek met Ilse en Sylvia, die werkzaam zijn bij het IVN, het Instituut Voor Natuureducatie. De gemeente heeft het IVN gevraagd mee te helpen om mini bossies (Tiny Forest) te realiseren. Dit jaar wil de gemeente in heel Almere 8 mini bossies realiseren. Wij maken een wandeling langs beek en wadi en bespreken drie mogelijke locaties voor een “klein bossie”. Een deel van de plek waar niet gebouwd mag worden (een voor kinderen aantrekkelijk speel- en moerasbossie), het gebiedje achter Carol en Jos (bloesemrijk bossie) en de plek langs de gracht ten noorden van de til (oeverbossie). Ook hebben wij even gekeken ter hoogte van het tuinhuis. Maar het is niet aan de EZH om daar een bossie voor te stellen). Het is leuk de primaire enthousiaste reactie van Ilse en Sylvia te vernemen als wij de hut

aandoen en langs de wadi en de beek wandelen.

Conclusie van de rondgang is dat de eerste twee bossies het meest kansrijk zijn. Tijdens de eerstvolgende WWO willen Ilse en Sylvia tijdens de koffiepauze polsen hoe jullie daar over denken.

Bram is bezig met de nieuwe 50/51 border. Zand eruit, gefilterde aarde er in. Wat een werk!

Donderdag
Lap zaait het restant vlinderstrook vogelbos in met gedoneerd zaad van Landschapsbeheer. Dank aan Petra! Dan doet Lap zijn afvalronde en leegt en passant enkele grote gele zakken en enkele sneaky ankers waar de kubota schade mee zou kunnen oplopen.

Vandaag is het de eerste maaidag van Bram en Rob. Tot de regen zijn zij actief met niet een maar twee Kubota’s in het buitengebied. Heerlijk met dit weer, de geur van vers gemaaid gras. Hier en daar wel stevig gemest. Maar dat drukt de pret niet.

Top braamsluipavond. Er is een Dunlop hardschoffel wedstrijd. Met grote instemming van de naamgever, de Schotse fietsband bedenker. Anita, Ine, Greet, Hester, Corrine weten wel raad met het prille onkruid.

Voorts worden er langs de beek jonge wilgjes getrokken.

Lap en Johan zorgen voor de logistiek. Regien en Mike duiken het bos in om met nieuwe aanplant de zaagvandaal actie te gaan compenseren.

Ook beginnen zij met een aanpassingen van de overgang wadi naar beek. Vrouwe Diana stuurt onder deskundig commentaar van verslaggever Jan de mantel herstelploeg aan in de BZN border. Bram, Alfred en ik volgen braaf de aanwijzingen van de twee. Mantels worden met zorg gestoken en gewaterboard. Het is de vraag of die schone planten zoveel geweld aankunnen. De tijd zal het leren. De afterparty is in het love nest van M&M. In feeërieke en romantische omgeving spelen wij, gehuld in rendier huiden, het wilde dieren spel. Leuk!

Vrijdag
Ine ontdekt dat voor de zoveelste keer het eieren geldkistje is open gebroken. Maar nu kunnen wij, in tegenstelling tot de vorige keren, de beelden van de nacht terug kijken. En warempel wij zien om 02.48 uur een vent aankomen fietsen. Hij zet zijn fiets tegen de bus. Onderwerpt de bus aan een grondig onderzoek en leegt vervolgens het kistje.

Vlassig baardje, staartje, petje op. Petje af voor een full monty zit er jammer genoeg niet in. Maar de man is goed herkenbaar. Ine zegt dat ze niet weet wat ze gaat doen als ze de man bij AH tegen het lijf loopt.

Regien en Mike gaan verder met hun wadi/beek projectje waar zij gisteravond mee zijn begonnen. Zij maken een fraaie overgang van de wadi in de beek.

Ik heb een gesprek met de Carol en Jos. Zij zijn enthousiast voor een minibosje bij hun achter. Zij dromen hardop over vorm en inhoud. Zij gaan de buren informeren en betrekken .

Zaterdag
Bram is bezig met de nieuwe border tussen 50/51. En als het even stil valt hoor je de zwartkoppen, mezen, tjiftaffen etc. Ook hoor je het nieuwe groen uit de knoppen barsten en uit de grond breken.

En dan heb ik het nog niet over de geuren. Mahonia en skimmia’s, ze zijn niet te missen.

Woensdag a.s.
Om 11.00 uur start er een rondwandeling met een 6-tal ambtenaren uit Lelystad. Als je tijd en zin hebt om mee te wandelen, wandel dan mee. Je bent van harte welkom; start om 11.00 uur bij Ton, no. 51.

En de kikkers denken maar aan een ding. Nakomelingen!

BewarenBewaren

  1. Winnifred

    Wat een mooie foto’s weer!

  2. Frank vd Berge

    Paul, wat een teleurstelling dat we zo’n last hebben van dat tuig die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Ik dacht dat wij in een wijkje woonde waar we nog gevrijwaard waren van dit soort uitschot…Ik hoop van harte dat hij maagzuur krijgt van hetgeen hij gekocht heeft van de bij jou gestolen centen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén