Maandag, tweede Paasdag
Arjen loopt zijn ronde en neemt het afscheid van de winter waar

en de komst van een nieuwe lente.

Henk tref je in de Y&H border. Ik doe een poging Paaszakken af te voeren. Jammer, twee zakken zijn te zwaar om in je uppie te doen. Later op de dag lukt de afvoer wel, samen met Lappie.
Ik wandel een rondje windbos en geniet van de stroming in de wadi. Ook ontdek ik dat de zaagvandalen meer huisgehouden hebben dan ik aanvankelijk veronderstelde. Prachtige kersen, esdoorns, essen en meidoorns tegen de vlakte. Ik hoop dat het contact dat Johan vrijdag jl. met die zaag barbaren had werkt. Zo niet, als je ze bezig ziet; zagen afpakken en naam en adresgegevens noteren. Dan ga ik er wel achteraan.

Dinsdag
De gemeente ruimt de stapel riet c.s. op dat wij zaterdag jl. geproduceerd hebben. Dank daarvoor.

Regien, Mike en ik planten brem, heide en kleine dennetjes langs de wadi oever. Johan is in het bos bezig met het ruimen van een deel wat de zaagvandalen hebben achtergelaten.

Woensdag
Rob heeft een ontmoeting langs het water. Rob: ”Vandaag heb ik rond een uur of twee de politie gebeld. Op het bankje bij het water zat een man met een Somalisch uiterlijk bier te drinken. Hij was druk in gesprek met niet bestaande figuren om hem heen. Hij viel ook op vanwege zijn knalrode schoenen.
Een motoragent heeft hem na mijn melding aangesproken. Deze agent heeft mij later een terugkoppeling gegeven. Het is een man met geldige verblijfspapieren en is sinds kort in Almere Haven woonachtig. Hij had 15 halve liters bier bij zich.  De agent verzocht ons om hem opnieuw te melden als hij overlast zou veroorzaken vanwege dronkenschap. Volgens de agent had hij niets te maken met de inbraken van de laatste tijd. De agent heeft de man naar huis gestuurd om daar zijn biertjes op te drinken. De agent bedankte mij voor de melding. Hij vroeg om onbekende en/of verdachte figuren in onze wijk te blijven melden.”

Karin is bezig in de haar potentilla border en ik zet plantjes in de wadi border.

Er is een stortbui. De wadi doet zijn werk. Het water kolkt richting de beek. Inclusief een bijzonder bron onder de brede brug.

Donderdag
Lap en Rob zaaien een deel van de vlinderstrook in met diverse soorten bloemenzaad. Vooral Lap experimenteert met breedwerpig zaaien.

Lap: “Ik heb bijna de hele wijk gehad met aanharken van takken. Ook langs de wadi en de kwelbeek. Alleen het grote grasveld en de speeldriehoek moeten nog.”

In de avond is het de opening van het nieuwe braamsluip seizoen. Tijdens deze eerste braamsluipavond wordt er o.a. geschoffeld in het brulperkje en beide hegkanten langs het fietspad. Na afloop is er een afterdronk bij Greet en Hester thuis. Regien, Greet, Hester, Marlies, Ine, Lap en Mike waren erbij.

Vrijdag
Thom en Elly hergebruiken de vrijkomende klinkers, van de aanpassing 50/51, in de borders bij de hoeken van de Hoekbrug.

De gemeente heeft de schommelmand in de speeldriehoek afgekeurd. De mand is door particulieren geplaatst. Levien vraagt de gemeente of zij een nieuwe, die wel aan de eisen voldoet, kunnen leveren.

Zaterdag
Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Maar de vogelliefhebbers doen een dansje als de eerste zwaluw wordt gezien. Heb je het ook gezien? De vogelorgie is in volle gang.

Evenals de orgie die in het water is waargenomen.

Er zijn veel activiteiten bij het moestuin complex. Tom en Elly schonen weer een deel van de haag. Later worden zij geholpen door tuinders, die een werkbeurt hebben. De tuinders herstellen de bestrating op het complex, voeren vuil af en dekken de tuinen af die niet gebruikt worden. Zij zien Rudy aan de overkant het talud maaien.

Greet plant dennetjes ter compensatie van een deel van de zaagvandaal schade.

Een aantal jongeren hebben mijn aandacht. Ik neem naar vandalisme neigend gedrag waar en reageer daar op. Twee groepjes reageren daar wisselend op. Vooral de bijna adolescenten vinden het leuk om andermans spullen kapot te maken.

En Arjen, Arjen ziet dat het nu echt lente is.

BewarenBewaren

 

2 Responses to EZH journaal van week 14; 2-8 april

  1. En de Tjiftjaf is gesignaleerd, ook op de foto van Arjen. De komt van de Tjiftjaf helpt herinneren dat de zomer eraan komt en dat ik zijn tomeloos eenzijdige gezang overduidelijk heb gemist. Welkom terug!

  2. En de Tjiftjaf is gesignaleerd, ook op de foto van Arjen. De komst van de Tjiftjaf helpt mij herinneren dat de zomer eraan komt en dat ik zijn tomeloos eenzijdige gezang overduidelijk heb gemist. Welkom terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C