Maandag
Lap voert het vogelbos vlinderstrook afval af naar de bladkorf. Rob en Elise ontdekken een kabouter tussen hun afvalcontainers. Lap geeft hem of haar een plek bij het insectenhotel.

Regien en ik ruimen het restant azobe hout op dat nog langs de kwelbeek lag. Daarna doen wij aan therapeutisch wadizand verplaatsing. Gaten uitvullen op diverse plekken in het wilgenbos. Uit de wind is het heerlijk. Sta je in de wind dan leg je het af.

Bij het gooimeer is te zien wat de elementen doen in hun vrije tijd. Een waar IJskunst festival.

De rozen zullen deze aanslag wel overleven.

Dinsdag
In de loop van de dag kruipt de vorst uit de grond. En Regien en ik kruipen over het stukje zeer open asfalt beton boven de wadi duiker. Zo, dat is ook weer dicht gestraat.

Wij hebben snel de slag te pakken. Even verderop herstellen wij de bestrating waar een mol voor verstoring had gezorgd. Dan monsteren wij het kwelgebied en besluiten de hoek tegenover het bankje te gaan schonen, opschot wegknippen en stormschade opruimen. Wij vinden dat het bosje op de hoek een vogelbosje kan en mag gaan worden. Al het hout dat wij verzamelen rillen wij rond het bosje. Wij werken uit de wind en het is hier heerlijk, zo in het lekkere maart zonnetje.

Woensdag
In het bos frisse eetbare blaadjes. Weet je van welk plantje?

En als je goed luistert hoor je even verderop. “ik wil er uit”.

Donderdag
De vogelcursus groep ziet dat de spreeuwen al weer druk bezig zijn. De hormonen doe hun werk.

Lap ruimt een boom op op de plek waar niet gebouwd mag worden. Ook schoont hij de wadi van ongeregeldheden. Waaronder een kinder beverdam.

Wim en Annie harken de beplanting schoon van de “Hoeksteen”

Vrijdag
Regien en Lap helpen Bep en Hans met de restauratie, onder aanvoering van Jan de wilgenman, van de het wilgen monument in park Uithof.

Gelijk als bij de kwelbeek gaan er infopanelen bij de kwelwadi geplaatst worden. In kleine kring wordt gesproken over de tekst en de plekken voor de panelen.

Zaterdag.
Nu voel je toch echt het voorjaar met al die narcissen, krokussen en katjes.

Ik plant van alles en nog wat langs het wadi tracé.

En zie de ganzen nu echt weg trekken.

En Arjen ontdekt het hol van de Paashaas.

WWO op paaszaterdag.

Wij hebben in ieder geval paaseitjes bij de koffie. En het verhaal gaat dat Rob eitjes gaat verstoppen bij beek, border en bos. Het voorjaar hangt in de lucht. Dus is het thema zomerklaar maken.

De borders, m.n. de gedeelten waar de vaste planten staan, kunnen wij minutieus onkruidvrij maken

Elly en Thom vragen om hulp bij het schonen van de moestuinhaag

Kwelbeek vrij maken van riet en gras is zeker niet de minste opgave.

Tot slot kan het laatste plantwerk rond de kwelwadi plaatsvinden.

Een maker/maakster van de paassoep is nog niet bekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C