www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Nieuwbouw, Vogelbos, Windbos

EZH weekjournaal; week 6; 5-11 februari 2018.

 

 

Maandag

Lappie is in het vogelbos in de weer met populieren takken zagen, knippen rillen en ophopen.

“O, o, o , wat word ik hier vrolijk van”, zegt lap.

Dinsdag

Regien, Johan en ik zijn bezig in het windbos. Voor de lunch knippen wij bramen in het wilgenbos. Regien ziet een rode bekerzwam. Naast het fraaie weer een waar hoogtepunt. In de middag is de open plek in het populierenbos aan de beurt. Hojan ,de verschrikkelijke, doet daar de clematis shuffle. “Wat een taai spul”, gromt hij. In het bos is het prima te doen en is het zelfs lenteachtig.

Als je in de gure wind staat daalt de gevoelstemperatuur zeker 10 graden. “Brrrrrrrrrrrr”

Het EZH bestuur komt bij elkaar om het jaarverslag vast te stellen, om de buurtbijeenkomst voor te bespreken en om stil te staan bij het aanstaande jaarlijkse evaluatiegesprek met de gemeente.En noteer al vast in je agenda. Het MZF is op zaterdag 30 juni. Het springkusssen is al gereserveerd. Of er een rommelroute komt bepaal je zelf. Dus laat het weten of je dit jaar meedoet.

Woensdag

Vandaag helpt de gemeente de vogelbossers en de windbossers een handje. Met een vrachtwagen wordt bevroren zand bij PPP opgeknepen om na een paar honderd meter rijden weer in hapjes op de bloemenweide van het vogelbos te worden aangebracht.

Ook wordt de riethoop en rietwortel afval afgevoerd. Gemeente bedankt. Lap heeft lang op dit moment gewacht. Hij vliegt naar de vlinderstrook en harkt gelukkig de resterende rietwortels op een hoop.

De ijsvogel heeft het ijs en ijs koud.

Een jongen zakt ter plekke door het ijs en moet snel naar huis onder de douche.

Donderdag

Regien, Hojan en Lappie maken de helft van de open plek in het populierenbos braam en clematis vrij.

De gemeente laat overal stukken riet maaien. Ook in ons beheer gebied. Schade tot gevolg. Jammer hè.

In het stadhuis is er het tweede en laatste deel van de politieke markt bespreking over de kustzone. Het ontwikkelingsplan gaat een volgende keer in stemming en dan zal blijken of de windbosflat verplaatst gaat worden naar de kustzone.

 

Vrijdag

Greet is er niet. Marlies vult het vogel voedsel aanbod aan. Ondanks de tintelende kou komen de vogels van alle kanten aangelopen en aangevlogen.

Wat staat er nu op dat ringetje?. Groeten van Greet uit……..

Zaterdag

Lappie; “We waren vandaag wel met 9 man/vrouw bezig in het vogelbos.

Ze wisten waarschijnlijk dat er veel werk te doen was na de storm van de laatste keer waarbij 4 bomen geveld zijn en door de gemeente zagers al in grote stukken omgezaagd hebben. Marrie heeft de kalkkorrels uit gestrooid in de vlinderstrook en de hopen rietwortels in de gele zak gedaan. De rest van de groep is de hele ochtend bezig geweest met takken en stammen zagen en rillen.

pas de deux van twee broers.

ook Ruud heeft er duidelijk zin in.

Arjan hielp ons ook nog gelukkig met zijn motorketting zaag om de dikke stammen te zagen zodat we deze uit het bos konden verwijderen. We hebben veel gedaan maar nog genoeg werk voor de volgende keer. Marion heeft een inventarisatie ronde gedaan naar de vogel soorten die in deze ochtend voorkwamen in het bos. Rob en Elise hebben voor de koffie gezorgd met heerlijke kleine broodjes worst.”

 

Vogelbossers in het vogelbos, ik werk in het windbos . Ook in het windbos is er nog stormschade te ruimen. Die is niet zo omvattend als in het vogelbos. Maar toch, je kunt er dagen zoet mee zijn. De lente steekt hier al zijn kop op.

 

Op dinsdag 13 februari start om 20.00 uur in de huiskamer van de woongroep ons jaarlijkse buurtoverleg. Deze editie van 2018 is anders dan anders. Buurtbijeenkomst en nieuw jaarbijeenkomst zijn voor het eerst gefuseerd.

Wij beginnen met een terugblik. Nog een keer kunnen wij ons verlekkeren aan de plaatjes van 2017. Blader nog een keer door het jaarverslag van 2017.  //www.hoekwierde.nl/wp-content/uploads/Jaarverslag-EZH-2017-klein.pdf

Martin heeft voor ons een aantal thematische filmpjes gemaakt van het een en ander.

Hierna is het tijd voor een vooruitblik;

  • Gaan wij de verkeersveiligheid in de buurt verbeteren?
  • Heb je tips voor verbetering?
  • Komt er in 2018 een rommelroute tijdens het midzomerfeest van 30 juni 2018
  • Heb je nog een idee voor verfraaiing.

Graag tot dinsdag 13 februari as .Start om 2000 uur in de huiskamer van de woongroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén