Maandag
In de middag verwijdert Lap al het zwerfvuil in de wijk. Een stevige klus want de storm van vorige week heeft zijn sporen achtergelaten. Daarom heeft hij aan het eind van de rit een overvolle kar.

In de ochtend hebben Johan en Lap de gevallen beuk geruimd.

Dinsdag
Johan raapt in het windbos het zwerfvuil dat maatje Lap over het hoofd heeft gezien.

Woensdag
Ik heb een gesprek met Anke Toonder over onze leerbedrijf ervaringen. Na afloop verlengt zij de erkenning met 4 jaar .

De wijkwerkhond heeft de nodige stormstokken van het grote grasveld verwijderd.

Donderdag zaagdag
Om 09.30 uur staan Regien, dan nog met oorbellen, Susan, Johan, Jos, Jos, Cees, Lap, Rob en ik bij een wilg. Wij gaan die wilg knotten omdat de wadi vlak langs de voet van die wilg is bedacht. Snel hebben wij de slag te pakken. Touw om stam, kepen en zagen, trekken

en vervolgens strippen. Na 4 forse stammen is het al tijd voor een versnapering. De formule van de zaagpicnic gaat ons goed af. Een lekker warm drankje en een bonus aanbieding. Vandaag is er ook nog een chocolade brok voor de broodnodige energie.

Gesterkt gaan wij de laatste twee stammen te lijf. Vervolgens ruimen wij nog enkele zieke iepen en maken het tracé van de wadi volledig vrij. “Zo, Jan kan morgen ongestoord zijn gang gaan. Oh, wat zijn wij benieuwd hoe ver hij gaat komen.”
Na de lunch staat Greets vogelweide op het program. De groep wordt verstrekt met Rudi, Greet en Marlies.Na ampel beraad wordt een ril opengebroken. Plots is het stil in het bos.

Alleen gesnotter van de rilbaas klinkt. “Stil maar johan”, zegt Greet. “Als alles achter de rug is zal ik persoonlijk de ril weer sluiten.” Na deze toezegging gaan de zagen weer aan en is het verdriet van Johan verdwenen.

Met 12 man sterk verdwijnt de gevallen wilg als sneeuw voor de zon. Jos ontmoet weer spijkers en ervaart dat zaagkettingen daar niet zo goed tegen kunnen. Als Jos aan het slijpen is is er tijd voor een evaluatie debat. “Hoe komt het toch dat die wilg gevallen is zoals ie gevallen is?“. Vele hypothesen passeren de revue. De meest aannemelijke is de theorie dat er te veel gevoederd wordt door Greet. Hoe dat zo? Nou, uit de foto’s van Arjen blijkt dat er een grote schare van vogels is die zich mateloos te goed doen aan Greets zaad. En al die vogels zitten uit te buiken in de wilg met uitzicht op het aangeboden voedsel. Hojan heeft zelfs, sommigen durven dat te betwijfelen, een hele rij zwaar beladen pestvogels gezien. De boom is dus eenzijdig en topzwaar belast. Geen wonder dat ie gevallen is. Wij kijken om ons heen om in te schatten welke boom de volgende zal kunnen zijn. Weddenschappen worden aangegaan. Wij kunnen niet wachten op de volgende storm.
Om 15.00 uur klinkt de trompet. Greets plek is weer open voor gevleugelde veelvraten. Eindelijk is er een verdiende rust voor het brandhout ontvangst comité.

Die twee waren vandaag niet te stuiten. Hun energie spoot de oren uit! Trekker is niet nodig. Die twee duwen een volle kar zo het bos uit.

In de avond is er een bijeenkomst over veilig wijkverkeer. Kees, Rob, Bram en ik komen voor een laatste voorbereiding bij elkaar. Er komt een concreet voorstel naar het wijkoverleg van 13 februari. Staat toch wel in je agenda?

Vrijdag
Maaibaas Bram en Ton rijden naar Duisland voor een bezoek aan een KUBOTA dealer. Dolgelukking komt het tweetal na totaal 6 uur rijden aan het eind van de dag thuis. Voor buurman Henk is een nieuwe Kubota aangeschaft. En zij hebben ook nog een koepeldak gekocht. Daarmee wordt  het maaien van hoog gras machinaal twee vingers in de neus.

In het vogelbos staat plots een hoogwerker. En er zijn twee zagers die professioneel de geknakte en gevaarlijke bomen tegen de vlakte zagen. Koffie van Elise is een welkome versnapering.

Jan heeft zijn derde kraandag aan de wadi. De eerste dit jaar. GJB brengt de kraan om 6 uur. Om 08.00 uur gaat Jan aan de slag om met een enkele rustpauze om 17.00 uur te stoppen. In die tijd gaat Jan met de kraan het bos in

en het bos weer uit.

Dat wil zeggen dat hij het hele stuk door het bos in profiel heeft gezet. Voorwaar een mirakel. In de ochtend werken Mike, Lars en Bram om zand afkomstig uit PPP naar de natte plekken in het bos te kruien.

Zo moet het Mike”, zegt Bram.

Volgens Mike is het pad nu begaanbaar maar hij adviseert nog wat zand toe te voegen. In de middag wordt Jan geholpen door Bram. Bram is in de zevende hemel met een geweldig nieuw speelparadijs.

Het is zo simpel. Geef mannen een schep, zand en water en zij zijn gelukkig.

Zaterdag
Verfraaiing borders van de  hoekbrug,

opruimen kerstboom, planten magnolia

en werken aan de wadi

en vogelknuffelparadijs zijn de thema’s van de WWO van januari 2018.

Bezoekers die willen gaan werken in het vliegerpark doen veel inspiratie op.

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C