Maandag

Vorige week kaartte ik de opwarming van de aarde aan. Moet je nu eens zien wat er in de tuin van Rob, Hoekwierde 48, kwam aangevlogen.

Ook Arjen ziet ze weer vliegen. Hij ziet groenlingen, vinken, heggenmussen en merels. Er zit een koolmees

en ook een pimpelmees

zich te verlekkeren aan Greets zaad. En plots gebeurd het. “Poef.” Van het ene op het andere moment is een mees verandert in zo een staartgeval.

Arjen bekijkt zijn lens of daar iets in zit en dan is het weer “poef”. Nu ziet hij er twee van die beesten.

Even later hoort Arjen weer “poef”. En ja hoor, er is er weer een bijgekomen.

Nou denkt Arjen, ik blijf nog even zitten. En het wachten wordt beloond. Na een laatste “poef” heeft hij een kwartet.

Wat zit er in dat zaad, vraagt de fotograaf zich af. Later loopt Arjen over het grote veld en ziet honderden kauwtjes pikken op het grote veld. Zou Greet ook hier aan het strooien zijn geweest? vraagt Arjen zich af.

Van het Oranjefonds ontvangen wij € 400,00 voor het werken aan de wadi op zaterdag 10 maart. Dat is in het kader van NLDOET.

Johan en Lap ruimen een gevallen boom op.

“Is dit exemplaar een gevallen vrouwtje?” ,vraagt Lap aan Johan. “Gevallen is ze zeker, of het een vrouwtje is weet ik niet, overigens prima rilhout Lap”, zegt Johan. “En die stam, die slepen wij naar het vogelbossie”.

Dinsdag

Regien en ik brengen 4 gele zakken naar de stort. Drie groene kaarten voor Levien. Ze zijn goed te tillen. Een diep rode voor de zak die staat tegenover no 34. Wie die zak heeft gevuld mag de volgende keer zelf de zak in de kar tillen. Het kreng is niet te tillen. Krijgen wij op de stort ook nog eens te horen dat ik niet meer mag storten. Ik rijdt in een bedrijfsbusje rond en die mogen geen afval brengen. Tussen de middag besteden Regien en ik een uurtje in het windbos. Jonge aanplant vrijmaken van braam. Om af te reageren.

Wij ontvangen een bericht over de ontwikkeling van park Uithof.

“De gemeente Almere ontwikkelt samen met een aantal andere partijen de nieuwe woonwijk De Laren in Almere Haven. Als onderdeel van dit project wordt park Uithof opgeknapt, waarbij ook een aantal nieuwe functies aan het park worden toegevoegd. Inzet van de opknapbeurt is om het park aantrekkelijker te maken voor u en de overige bewoners van de omringende buurten. Het park behoudt zijn groene karakter met bosvakken en parkweides en krijgt met een nieuwe waterpartij, een eiland in het midden. Op dit eiland komt Jeugdland, dat nu nog elders in het plangebied van De Laren ligt. Verder komt er in park Uithof een parkgebouw met appartementen en het voedselbos.

Om jullie te informeren over het hele park, zijn jullie van harte uitgenodigd voor een inloopavond op maandag 15  januari a.s. in basisschool De Ark (Middenhof 210, 1354 EV). Jullie kunnen binnenlopen tussen 17.30 en 20.00 uur

Bij informatiekramen kunt u in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Jeugdland, het voedselbos, het kleinschalig natuurbeheer en de gemeente, die u graag alles over de plannen vertellen. Ook zullen we tijdens de inloopavond nader ingaan op de planning van de verdere ontwikkeling van het park. De eerste activiteiten staan gepland voor februari 2018. Dan zullen een aantal bosvakken worden verwijderd om ruimte te maken voor het nieuwe eiland, een nieuwe padenstructuur en het parkgebouw. Wij hopen jullie te zien op 15 januari a.s.

Met vriendelijke groet,

Het voedselbos team. (Ingrid, Bep en Alice)”

Woensdag

Hojan loopt rond met een antieke afvalraper. “Gekregen in de tijd dat mijn zoon op de lagere school zat“. Hojan ziet Tim; “kun jij dat ook prikken”. En voordat Hojan zich omdraait heeft Tim al een stuk plastic te pakken. Wij besluiten een rondje te lopen met zo een jonge fanatieke afvalraper in ons midden. “Ik meen dat Lap hier al is geweest. Kennelijk had ie poep in zijn ogen of zijn ogen gaan wel heel erg achteruit”, stelt Hojan nadat wij een emmer vol met zwerfvuil gevuld hebben. In de vogelkijkhut fraaie waarnemingen.

Donderdag

Ik zaag wat struiken weg uit het tracé van de wadi en kom Lap tegen tijdens zijn zwerfafval ronde.

Lap zegt dat hij verstelt staat over de hoeveelheid zwerfvuil die hij oogst. “Johan zegt dat hij hier is geweest. Maar moet je zien een kar vol. Kennelijk had ie poep in zijn ogen of hij had rook voor zijn ogen”,  stelt Lap, lurkend aan zo een elektrische vervanger. “Moet je toch eens zien hoeveel en vorige week had ik ook al zo veel. Zou er iemand aan het strooien zijn om ons bezig te houden”.En zou dat figuur het leuk vinden om aan paaltjes te knabbelen?”

Wat jammer, wij zijn niet genomineerd voor de juryprijs van de meer dan handen trofee. “Uit de ruim 230 inschrijvingen zijn de 18 genomineerden voor de juryprijs van de  Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018 geselecteerd in 3 categorieën. Helaas is uw project (in de categorie lokale projecten) niet genomineerd voor de juryprijs. Wilt u de genomineerden bekijken, dan kan dat hier. Uw project maakt natuurlijk nog wel kans op de publieksprijs. Er kan nog t/m 30 januari worden gestemd! Dus vraag uw achterban om hun stem uit te brengen.”

Bij deze, vergeet niet te stemmen. Je kunt stemmen via vrijwilligersprijzen.nl. Je vindt de EZH gemakkelijk terug via de gemeentekaart.

Vrijdag

Hojan rilt en ziet dat het water in de wadi al weer gezakt is.

Hij staat stil bij een clematis en denkt; wat mooi. Als Arjen daar nu eens een foto van zou maken.

Mike ruimt de panelen op die beoogd waren voor de kwelbeek gereedschap berging. Die berging gaat niet door. Vandaar.

Zaterdag

Ouwe komt de pipo halen voor de vrijwilligers in het park Uithof.

De vogelbossers zijn actief vandaag. Lap maakt een verslag.

“Eerst even een overleg vooraf gehad over de twee nog overgebleven stammen in de rand van het bos tegenover Adrie.

We hebben afgesproken bij de volgende werkochtend met Adrie erbij om hierover te praten over een oplossing. Verder hebben we vandaag de twee meidoorns die we al eerder gezaagd hebben aan de achter tuinen van de woongroep opgeruimd en gerild. Ook is er aan de buitenrand van het bos aan de kant van Anita gesnoeid van iepen, brandnetels en braam. En in het bos zelf veel wegknippen van jonge iepen.

Enkele bomen werden vrij geknipt van struiken die er omheen groeiden. De rand van vlinderstrook waar de nieuwe stammen komen vlak gemaakt. Er wordt door de gemeente nog extra zand gebracht voor op de vlinderstrook want er ligt nu te weinig op. Greet deed nog een inventarisatie van vogels, planten en paddenstoelen. En dit alles bij een heerlijk rustig weertje. De vrolijke werkers(sters) waren: Dick, Ruud, Nicolette, Greet, Marrie, Johan, Anita, Hans, Anneke. En Rob die voor de koffie ronde zorgde.” 

In de middag is er een toelichting voor drie mensen uit Almeerderhout. Na afloop krijgen wij het volgende dankbericht.” Bram, Rob en Paul,Heel hartelijk bedankt voor alle informatie over zelfbeheer en jullie ervaringen met het mooier maken van de wijk! Het is, ook in de winter, heel zichtbaar dat de wijk er prachtig bij ligt.Marco, Alex en ik vonden het bezoek en ons gesprek met jullie heel inspirerend. Het helpt ons om voor onze wijk Vogelhorst ook een formule te vinden om het beheer op een hoger plan te brengen. Hieronder de link naar onze website. Alex houdt deze bij en dat wordt door onze bewoners reuze gewaardeerd. Nogmaals onze dank. Met vriendelijke groet,Anny de Gier, coördinatie werkgroep Groen

Belangenvereniging Almere Hout

Kijk ook eens op onze website //bah-almerehout.nl/

Volgende week donderdag is het weer een zaagdag met werk in het wadi tracé en in het windbos achter hoekwierde 42

Volgende week zaterdag geef ik een korte scholing fruitbomen snoeien voor de vrijwilligers van de VLA. Als je geïnteresseerd bent kun je daar aan deelnemen. Om 1500 uur op het moestuin complex.

Arjen ziet dat het al een klein beetje lente is in de wijk.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C