Maandag
Bram en Ton plaatsen een waarschuwingsbord bij de kruising fietspad/weg ter hoogte van 50/51.

Anton koppelt een graafmachine aan de Lapkar. Wat een gelukkig koppel! Zo zijn Lap, Anton, Henk en Johan bezig met het verplaatsen van snippers van het Aquamarijn naar de Y&H border. Henk verspreidt de snippers in de Y&H border.
Johan en Lap halen ook nog vier vrachten wadi zand op voor de vlinderweide van het vogelbos. ”Een karretje dat op de zandweg reed”, hoor je boven het gepruttel van het motortje uit.

Ik heb een gesprek in Corrosia met Anke, Nico en Henk. Doel is het verkennen van een verbetering van onze samenwerking. Knelpunten zijn de gemeentelijke bezuinigingen in het onderhoud van het groen en de dienstverlening waar de reiniging verantwoordelijk voor is. Die hebben moeite met het leveren van maatwerk. Een volgende keer, volgend jaar, praten wij door.

In de Aquamarijn zit een groep bijeen in de zelfde samenstelling als enige tijd terug toen Tjeerd Herrema in de huiskamer van Linda te gast was en later in het bedje van Linda een dutje ging doen. Tjeerd informeerde, gesteund door Saskia en Olaf, ons over de nieuwbouwplannen en over de houding van de woningcorporaties t.a.v. huurders en communicatie. Vooral de non communicatie van de corporaties t.a.v. de nieuwbouw leverde prikkels over en weer. Het gevoel dat wij als bewoners weer een oor zijn aangenaaid is moeilijk opzij te zetten.

Tjeerd verwacht dat, na goedkeuring door het college van het voorstel kustzone, dat de volgende stap een informatieavond over het Plan Kustzone is. Tjeerd verwacht dat de politieke markt voor de kustzone in Almere Haven zal plaatsvinden. Ergens in januari. Dat is voor ons belangrijk omdat bij het doorgaan van de kustzone er geen appartementen komen op de plek waar niet gebouwd mag worden.

Er wordt heel wat gezegd over de PVDA en over hun bestuurders. In de discussie over de ontwikkeling in de Wierden onderscheid Tjeerd zich in positieve zin t.o.v. al zijn voorgangers. Hij is aanwezig en aanspreekbaar en neemt de tijd om naar ons te luisteren. Naar zijn mogelijkheden tracht hij iets te doen om de situatie in de Wierden te verbeteren. Als dat eerder was gebeurd dan had de Wierden zeker en vast niet zo in het putje gezeten als dat nu het geval is.

Dinsdag
De ene groep studenten is de andere niet. Vorige week was er een enthousiaste groep biologie studenten die met plezier kennis maakten met onze buurt. Vandaag zijn er weer biologie studenten op bezoek. Toch, zo nemen Susan en Bram waar, is het enthousiasme minder als vorige week. Kan verkeren. Aan onze inzet ligt het niet.

Woensdag
In opdracht van de gemeente levert de Tomin (dank aan Jaap, Theo en Bea) inboet voor het vogelbos (Lap en ik kuilen het plantgoed in) en een moeraseik voor het windbos. De Tominners helpen Tim en mij bij het planten van de eik. Waarvoor hartelijke dank.
Lap, Tim en ik vermaken zich bij het begin van de wadi. Wonderlijk bordje hier! ”Pauls Paddenpoel”.  Twee Lapkarren vol verplaatsen wij van de PPP naar een ondergelopen pad. Een derde vracht gaat in depot bij de container. Dat zand gebruiken wij t.z.t. voor klein straatwerk. Lap ruimt daar op en haalt de heggenschaar voor het knippen van de hedera afscheiding.

Donderdag
WW, Rob en Bram vormen samen de sleutelclub. Vandaag is het de eerste dag van het jaarlijkse onderhoud van de gereedschappen. De cilinder kop is er af.

Met woorden van waardering van de burgemeester en wethouder Peters ontvangen Regien, Ine, Leida en Bram, onze vertegenwoordigers van de EZH, bij de uitreiking van de ‘Meer Dan Handen Vrijwilligersprijs’, een cheque van € 500,- . Complimenten alom voor alle EZH-deelnemers dat wij al ruim 6 jaar vrijwillig onze buurt onderhouden en elkaar helpen waar nodig en mogelijk.

Leida;”De ontvangst bij de gemeente was echt geweldig! Warm en betrokken.
De Burgemeester, wethouder Peeters en de VMCA hebben echt veel “ uit de kast getrokken “ om ons te eren.”

Vrijdag
Bericht van de gemeente:
“Op maandag 18 december 2017, van 19.00 tot 20.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in Kerkcentrum Goede Rede (Kerkgracht 1, 1354 Almere) op de informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van de Kustzone Almere Haven.
De gemeente wil de Kustzone van Almere Haven versterken en aantrekkelijker maken.
In een serie informatie- en participatiebijeenkomsten hebben inwoners van Almere Haven hun standpunten en ideeën ingebracht.
Samen met de uitgangspunten en ambities van de gemeente heeft dit de basis gevormd voor het ontwikkelingsplan. Dit plan kunt u inzien.
Wethouder Tjeerd Herrema is aanwezig en hij gaat graag met aanwezigen in gesprek over het ontwikkelingsplan.”

Zaterdag
De vogelbossers hebben een paar regen- en hagelbuien te verwerken. Maar dat deert niet; er worden 60 eiken, beuken, elzen en nog wat geplant. Lap;” Vanochtend gelukkig bij “droog” weer met 7 vogelbossers, 5 soorten bomen geplant verspreid door het bos (totaal 60 stuks). Daarna in Marrie haar achtertuin een meidoorn boom weggezaagd die vervaarlijk schuin tegen haar ramen helde”.

De KerstTrees is druk, warm en gezellig. Buiten is het guur, grote sneeuwvlokken dalen neder rond de KerstTrees stal. Anita loopt af en aan om KerstTrees stukjes, gemaakt door o.a. Elise en Trees, rond te brengen aan mensen die niet kunnen komen. Trees;” Kerststukjes maken voor en door de buurt. Het is een jaarlijks festijn waar groot en klein met veel plezier creatief is. Dit jaar weer nieuwe gezichten erbij en ook een paar jeugdigen die na 5 jaar zelfstandig een groot kerststuk maakten. Apetrots ging ieder na een leuke lekkere creatieve middag, met een kerstkrans of -stuk voor buiten op de tafel of voor in ‘t tuinhuis of voor op de tafel in huis, tevreden en met een kerstgroet naar huis. Velen hebben een kerststuk voor een ander in de wijk gemaakt en die werden weer door diverse buren bezorgd. Wat een mooi wijk gebeuren!!”

En Arjen ziet dat de donkere dagen voor kerst op steeds meer plekken opgelicht worden.

 

BewarenBewaren

 

2 Responses to EZH journaal van 4-10 december; week 49.

  1. Anneke Smit schreef:

    Heel leuk al die verlichting in onze wijk. ‘s avonds wandelen en genieten van de vele lichtjes! Bedankt voor al dat licht in deze donkere dagen.

    groetjes, Anneke Smit

  2. Rie Laagwater schreef:

    HArtelijk bedankt voor het mooie kerststukje, we zullen er van genieten, heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C