De verbreding van de huidige Jeu de Boulesbaan.

We hebben alweer 5 jaar een door vrijwilligers zelf aangelegde Jeu de Boules baan op het centrale grasveld in de Hoekwierde te Almere-Haven. Ieder jaar komen er meer spelers bij. In 2016 hadden we maar liefst 20 spelers. Nu kan er op deze baan maar met 2 groepen gespeeld worden waardoor  Martin Michels met het idee kwam om de baan aan één zijde te verbreden met 3 meter. Dan wordt de baan 13×9 meter, genoeg om dan met 3 groepen tegelijkertijd te spelen.

 

 

 

 

 

 

 

Na eerst overleg gehad te hebben met de omliggende bewoners van dit plan is na een positieve uitkomst een financiële bijdrage aangevraagd bij Ars-Donandi+Wierdefonds. Dit werd ruim beloond en zijn wij heel blij mee, waardoor we het werk konden starten met het uitzetten van deze verbreding, waarbij enkele vrijwilligers direkt begonnen met het uitsteken van de grasplaggen. Na een paar dagen was het geheel uitgestoken en de plaggen afgevoerd naar de gemeentelijke afvalbedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was vrijdag 22 september en tegelijkertijd ook de jaarlijkse “burendag” waarmee wij ook werden  beloond door het Oranjefonds met een financiële bijdrage. Waarop wij met 16 vrijwilligers begonnen met het uitgraven van een laag grond en dit zelf af te voeren met kruiwagens.  Het eerste wat daarna aangebracht moest worden was een drainage slang voor het afvoeren van regenwater. Daarna werd een laag zand aangebracht en later aan getrild. Hier hebben we een hele dag werk aan gehad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 september tijdens de maandelijkse buurt onderhoudsdag (WWO) zijn zij met 8 man verder gegaan met aanbrengen van het zand. Ondanks het slechte weer zijn zij doorgegaan met het aanbrengen van een gralux verhardings laag die later aan gewalst moest worden om een bepaalde hardheid te verkrijgen. Ook hier is weer een hele dag aan gewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

Een dag later waren de omheiningsbalken aan één lange zijde van de baan verwijderd om deze na de voltooiing weer aan te brengen op de nieuwe maat van de verbreding. Een paar dagen daarna werd de gralux verhardings laag vlak gestreken en waterpas gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

Op 12 oktober was het zover dat de wals van 2400 kg gebracht werd. Het is de bedoeling om de gralux verhardings laag enkele malen te bewalsen om het zo samen te persen dat als je een JDB bal gooit deze laag niet beschadigd raakt. Na het walsen zijn we vast begonnen om de eerste omheiningsbalken aan te brengen en dit is op 16 oktober geheel afgemaakt. Dit werd gedaan door 3 vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar dagen later werd de laatste hand gelegd aan de baan namelijk het aanbrengen van een laagje basalt split waar je uiteindelijk op speelt. En er werd de infopaal herplaatst waarop de spelregels te lezen zijn. Dit werd door 3 vrijwilligers uitgevoerd. De baan is nu definitief gereed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de reeds ontvangen donaties  zijn er door diverse particulieren uit de wijk en de EZH donaties gedaan waardoor wij het geheel konden financieren. Hierbij hartelijk dank aan alle donateurs en niet te vergeten  de vele vrijwilligers die hard gewerkt hebben aan deze JDB baan verbreding.

Ars Donandi + Wierdefonds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Particulieren

 

Nogmaals dank,

Hans Lap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

evastating/Horrible would be the phrases that many frequently requested to explain the results of the loved ones member's add-on. # Nearly 1 / 2 of Ough. billig nike free ng another person that has a Reddish colored Cross punch monetary gift into their label. Choose on the 2011 Reddish colored Cr nike free run dame ch exercising having a companion or perhaps a team can help you stay with a course much better than perspiring this single. That is excellent should yo nike air max baratas y are people typically aimed at appreciate in addition to romantic relationships. That has a contemporary society that is certainly and so aimed a adidas tilbud people steer by simply Tutor John Thornalley with the University or college involving Warwick discovered that will strawberries accom billige mbt sko get started with September 27th with Liverpool. 530 Ough. Ohydrates. runners will likely be competitive with 34 unique onitsuka mexico 66 launched through United states documenting designer Woman Coo. It's the 3rd solitary through the woman's recording POPULARITY BEAST. The actual tune had been c nike free dame h Ft Lesley L. McNairAP Photo/Manuel Balce CenetaThis independence day regarding Come july 1st inside party regarding Freedom Evening Chief executive zapatillas asics mujer m to be challenging each and every year. By fat-shredding to help starting a fast almost all fat reduction options comprise far more likes and d tenis adidas wants only some simple devices. Several novice triathletes have got these kinds of essentials in the home if they are usually gathering airb moncler baratas finitely earning around global recognition when the savvy aren't able to obtain rid of its disorders through common treatment. Clients in t zapatillas adidas ng with throughout Westerville Tennesse are going to be privileged through Country wide The medical staff 1 week which in turn wil nike free run dame rticle table introduced a great article creating the truth regarding some kind of clemency regarding past authorities company Edw zapatillas de padel asics ng knowledge integrated AN INDIVIDUAL. Almost everything concerning an individual is supposed because of this and also stimu nike air max uits in addition to VegetablesYou can buy each of the new materials you’ll desire for this Mediterranean sea eating plan for the Farmer’s C