www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Maaierij, Volkstuinencomplex

EZH journaal van de eerste vakantie week van augustus; week 31. 31 juli tot 6 augustus 2017.

Arjen heeft een liefdevolle relatie met de klaproos. Vraag hem maar eens waarom. Hij maakt van het broze plantje kunst.

Maar ook van andere levensvormen maakt hij kunst.

Als het waait oogt het herfstig.

Dan vallen mn de herfstkenmerken je op.

Maandag

De dag begint met een poging tot inbraak.

Henny schrijft ,”Beste allen,

Ik  informeer U over het  onderstaande  mede om te proberen te voorkomen dat het u ook gebeurt. Gisteravond rond 23.30 uur is er mogelijk een poging tot inbraak gedaan in onze woning aan de Hoekwierde. De inbrekers werden verstoord door onze dochter, die gelijk politie ingeschakeld heeft. De politie was er snel. Een groepje jongens( twee)  is staande gehouden. Helaas geen bewijs, omdat onze dochter hen verstoord had voordat ze konden inbreken. Daarom konden de jongens niet worden vast gehouden.

Aan u de vraag alert te zijn en te melden bij politie als u verdachte situaties ziet.

Met vriendelijke groet,

Henny van den Berg”

Als het weer licht is geworden denkt Lap . “Oeps , toch nog een haag vergeten”. Dus hij voegt dat toe aan zijn “to do list” voor vandaag. Eerst gaat hij de  poëzie route afmaken.

Lap is bijna de gehele dag met boor en schroeven in de weer voor de afronding van de kwelbeek poëzie route .

Wat een werk”, zucht hij. Joop en Johan geven steun .

Zij knippen en harken de paden en de plekken rond de bankjes.

Door dit alles is de aantrekkingskracht van de kwelbeek nog groter. Een kind is zo enthousiast en vernielt een  zonnebloem en trekt jonge  aanplant uit de grond. Joop weet de dader te achterhalen en heeft een gesprek met vader en zoon.

Ruud knipt aan de volkstuinhaag.

Hans K neemt  de rozenpyramides voor zijn rekening.

Dinsdag

Lap maakt de jdb baan onkruid vrij. Zo een sprietje zal eens een ketser veroorzaken!. Dat kan niet natuurlijk. Het is een prachtige avond. 10 jdb’ers vermaken zich opperbest en gaan door tot je geen bal meer kunt zien.

woensdag

De HB ploeg is vroeg op pad. Om 8 uur vertrekt het trekkertje met Thom, Rob en Bram. Na het wateren ( “gaat steeds beter”, zegt Bram) krijgt Thom onder het motto “nooit te oud om te leren” maailes van de maaibaas. Een ieder maakt opmerkingen over die fraai geschoren mat nabij de entree van het volkstuincomplex. De KUBOTA krijgt weer een olie kuurtje. Rob en Bram zijn in de weer met een katheder.

Marion en Lap snoeien de rand van Marions vogelbossie. Na deze actie pakt Lap , de onbetwiste borstelkoning van de buurt, de borstelmachine en hij borstelt gestaag  vele uren vele m2 onkruidvrij. ”Het gras groeit snel momenteel. Het gras tussen de stenen staat ook niet stil!”

In het weekend is er een speurtocht over een deel van de rode wandelroute . In de Velden is de route dicht gegroeid. Ik pak de bosmaaier en maai het pad weer begaanbaar open.

In Rome heb je de Spaanse trappen. In de Wieren heb je de KWAM kikker.

Donderdag

Ik hoorde vandaag van nog een inbraak. Buren hadden via marktplaats een tuinbank aangeboden. Daar werd positief  op gereageerd. Mensen komen een kijkje nemen en zeggen toch af te zien van aankoop. Echter in de nacht wordt de bank uit de tuin gehaald. Hier wel een succesvolle aanhouding door de politie. Maar je bent gewaarschuwd , via marktplaats kan het gilde de boel komen verkennen.

In de wijk liggen vier gevulde gele zakken om af te voeren naar de stort. Rob en ik rijden naar Poort om daar voor zorg te dragen. Er was een zak bij waarvan wij zeiden; “degene die deze zak gevuld heeft moet voor straf die zak een ronde rond het grote veld slepen”. Dan weet die figuur hoe het is om zulk een zak te moeten afvoeren.

Braamsluipers gaan de concurrentie aan met het NL vrouwen voetbal team. Iris en Regien schonen het Brul perkje. Ik schoon een deel van het beheerpad tussen windbos en volkstuin hek. Joop op de boulevard, Ineke bij haar wand en  Hester en Greet schonen hun geliefde dijk . Het is 3-0 voor de damus.  Johan is de opper voor het kwartet. Hij mag een avondje kruien hetgeen hij met zichtbaar genoegen uitvoert. Het aller liefst zou hij gaan berenklauwen. Het nieuwe Laren veldje is een eldorado. Maar je kunt niet alles hebben in het leven. Op de  kwelbeek hang plek heeft Greet zwanennieuws. Greet licht de doopceel van de zwaan. De ring leert dat het  een mannetje is die  de zorg over de twee jongen heeft. Lot van het vrouwtje is niet bekend. Greet blijft zoeken.  IJsland en IJmuiden leveren anekdotes die met elkaar de nazit gezellig maken. Kokkie Joop experimenteert met brood bakken.

Vrijdag

Opbouw kampement nabij het clubhuis van de najaden. Voor twee dagen huizen hier een kleine 20 kinderen van ouders die niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan. Lap zet met touwtjes de contouren uit van de uitbreiding jdb baan. Hij piekert zich suf. Is dit werk voor de kraan of is het te doen met het handje. Als test spit hij een uurtje om te zien wat het resultaat is.

Zaterdag

Ook vandaag werkt Lap aan de jdb baan uitbreiding. Jan komt meehelpen.

Dit journaal begon met de herfst. het eindigt met de pracht van de hoogzomer. Zeker bij de kwelbeek. De vraag van de week is ; welke vlinder trof Arjen daar?

En dan nu tot slot de het kwelbeek toetje.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

  1. Regien Loggen

    bruin zangoogje

  2. Regien Loggen

    bruin zandoogje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén