www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, De Uithoek, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur

EZH journaal van week 28; 10-16 juli 2017.

Maandag
Elly en Thom spelen in hun steigerborder. Regien en ik spelen bij de kwelbeek. Regien plant iets “groots”  met blauwe bloemen. Ik iets “kleins” met heeeel kleine roze bloemetjes. Samen planten wij een plantje met gele blommetjes. Drie planten met een eigen verhaal. Ga maar zoeken en als je het verhaal wilt weten dan vraag je het ons. Arjen ziet blommetjes maar niet die van ons.

Dinsdag
Triple A Simon is met de nodige hulp bezig met vakkundig snoeien en knippen.  Thom brengt op een van de bruggenhoofden van de weg over de kwelbeek een hoekprofiel aan. Als de KUBOTA straks over de weg gaat dan is de kans op beschadiging door deze bescherming het minst. Ook maakt Thom enkele losse planken vast. Arjen gaat weer op zoek langs de kwelbeek. Maar neen hoor, de nieuwe planten ziet hij niet.

Na een klein uurtje jdb’en en volley’en is het over met de pret. Het begint te regenen.

Kom op Kees, tempo!”

Woensdag
Komt ook niet vaak voor, een halve dag continu regen. Timmetje en ik brengen het groenafval weg afkomstig van het vogelbos en de steigerborder.

Donderdag
Normaal is het woensdag HB dag. Nu is het vandaag t.g.v. het natte weer van gisteren. Rob en Bram verzorgen het watergeven. “Bij een aantal bakken was de water behoefte beduidend minder dan normaal”, constateert het duo.

Joop oefent met zijn bosmaaier. Heeft die maaier wel of geen scherp mes? That is the question. Maar of de scherpte van het mes de orgie van geluid alleen verklaard. Dat is ook een vraag. De rest van de dag is Joop bezig met het bijeen harken van zijn maaisel en het afvoeren ervan.

Ad en ik fietsen rond met de centimeter in handen. Wij leggen vast waar het gras hoger is dan 5 centimeter. Die plekken gaat Ad vervolgens maaien. Ruben en ik bosmaaien vervolgens het te hoge gras rond de obstakels in een deel van het buitengebied en de kwelbeek. Voor dat bosmaai  werk is het criterium 10 centimeter.

Braamsluipers hebben een jutfeestje bij Marina Muiderzand.

Regien, Mike, Ruud, Arjen, Jan, Bert, Johan Lap, en ik verzamelen hout dat wij gaan gebruiken voor het kwelbeek poëzie project.

Jan, gaat het niet goed?”

Lap, hebben wij nu genoeg?”

Weg met die rommel.

Hèhè , de laatste loodjes.

Oh neen, er moet nog gelost worden.

Een leuke bijvangst wordt een cadeau voor Joop. Tijdens de kwelbeek nazit passeren een aantal gespreksonderwerpen de revue; de kwaliteit van de reanimatie bij voetbaltalenten,  de katten- maar ook de maai terreur bij de kwelbeek, proletarisch eten bij restaurants en niet te vergeten is daar het weg over de kwelbeek locatie theater van Johan. Hij laat zien op welke hoogte de poëzie genuttigd dient te worden. Ruud veronderstelt op je knieën. “Liggend kan ook”,  volgens ervaring deskundige Lap. “Staande natuurlijk”,  zegt Johan. Johan gaat staan en doet het voor. Als de poëzie consument zo geemotieerd is dan wordt tollend  aan de amechtige behoeft op een zitplek, om bij te komen, voldaan als de consument van die grens verleggende poëzie door zijn hoeven gaat. En dat proces laat Johan  11x en in allerlei varianten zien. Een fraai staaltje kwelbeek Parade als wij in processie achter Johan aan alle  locaties afgaan.

Kwelbeek  muggen verjagen het gezelschap. “Joop, heb je geen middel om die beesten te weren?” ,vraagt een onverlaat. “Wij kunnen borden plaatsen aan het begin en eind van de beek. Muggen aangelijnd! ”zegt Joop.

Vrijdag
Hoera, de gemeente maait de strook tussen de Laren en de gracht. Wat een verademing!

Zaterdag
De uithoekers vieren hun jaarfeest met een bbq en een eigen koor. Zie de foto’s op www.hoekinzicht.nl

“Het is uit het leven een greep’ klinkt er uit een andere hoek.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén