www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Media, Natuur, Paddenstoelen, Planten, Vogels

EZH journaal van week 15; 10-16 april 2017.


♦ NIEUW: klik op de foto voor een grotere versie! ♦


Maandag

Ineke heeft turf gestoken en is bezig de turven in de aanstaande zure oever van de kwelbeek te plaatsen. Bij Ineke en Chris is in hun tuin ook een zure hoek en de daar aanwezige plantjes die over zijn gaan nu pronken bij de kwelbeek.

Lap verstuurt  een aanvraag naar het Wierdenfonds voor verbetering van de jdb baan.

De kabouter heeft enkele tulpen geplant en geniet er nu van.

Dinsdag

Ton gaat naar Lelystad om met  de NMFF voor de radio een toelichting te geven op de EZH drone film van vorig jaar.

Langs de kwelbeek is het klein hoefblad in de uitzaaifase.

Ik denk niet dat de twee J’s het daar over hebben.

Woensdag

De maaibaas pakt de KUBOTA en maait het buitengebied rond de flats.

Lap is als kwartiermaker bezig ,bij het Hoekwierdepad ,voor de komst van de braamsluipers.

Trees is in haar nopjes na afloop van haar PaasTrees. “Wij hadden een goede opkomst en het was reuze gezellig. Violen ipv bollen.

Het kon de pret niet drukken. En de stukjes voor de “special ones” zijn in goede aarde gevallen”.

Alfred ziet bij AH een grote groep bewoners van het appartement die bezig zijn met de aanleg van een nieuw plantsoen. Meerveldplein heet het hier.

Hij spreekt Peter van Kersen, de initiatief nemer. “Met steun van AH, Boogaard en de gemeente hebben wij deze plantactie kunnen organiseren. Het is geweldig hoeveel bewoners enthousiast hebben meegedaan. Op deze wijze hebben wij meer band met elkaar en een mooiere woonomgeving. Er zijn genoeg liefhebbers voor het onderhoud.

Er blijken plantjes over. Diervilla splendens, nooit van gehoord . Maar Alfred cs gaan daar een hoekje mee beplanten. Een leuk experiment. Dus Alfred en ik halen de plantjes “over” op.

Donderdag

Een goede Witte donderdag gewenst door Arjen. Hij ziet eerst een Paaskuiken op zijn dak.

En een witte kievit .

Het  Paaskuiken op zijn dak blijkt bij nader beschouwing een witte kwik.

Regien,  Thom en de maaibaas, zorgen voor een  maaironde in het begin deel van de wijk.

Ook vandaag is Lap her en der aan het kwartiermaken. Je moet het die braamsluipers niet  meteen moeilijk maken is zijn parool.

Het is de eerste avond van de braamsluipers in 2017.

7 vrouwen ! ( Greet, Hester, Nicolette, Corrine, Regien, Anita en Yvonne) en drie mannen ( Johan, Lap en Ik) worden hartelijk welkom geheten door Greet. Daarmee opent ze het braamsluip seizoen van 2017. Op het dijkvrouwtje

en de bladharker na stort de gehele groep zich op het schonen van het Hoekwierdepad. Als een tornado raast de groep over het pad om zich vervolgens op het Dunlop pad te storten.

Yvonne heeft alleen maar zakken met een gat te pakken. Telkens is er een spoor van verwoesting als er aan die zak getrokken wordt. Over een gat gesproken. “Ken je die mop van die waterval”, vraagt Johan. Die mop blijkt ook over een gat te gaan. Moeilijke mop. Ik zie er geen gat meer in. Hop, naar de volgende pagina!

Vrijdag

Grote inzet door Diana, Alfred en Bram. Diana en Alfred reorganiseren een deel van “hun” border en planten de Diervilla. Bram maait met de KUBOTA het laatste deel van de wijk. Thom borstelt een deel in de Kimwierde. Drie weken maaidienst zit er op voor de maaiploeg van dienst. Op deze wijze dragen zij de maaitaak over aan de volgende maaiploeg. Lap ontdekt dat een lantaarnpaal niet brandt. Hij geeft dat door aan de gemeente.

Wat plopt daar uit de grond?

Even later blijkt.

Zaterdag

Joop graaft een stuk drain in. Volgens Joop is de kwelbeek nu strortbui proof. Johan, het laatste  graszaad kan gezaaid worden.

Bij ons thuis is ingebroken. Aanvankelijk dachten wij dat enkel het eigeldbusje op de kraam gekraakt was.

Maar later blijkt dat dat de bijvangst was. Al het gereedschap dat naast ons huis was opgeslagen is door het dievengilde meegenomen. Ook is geprobeerd de klusbus te kraken. Maar dat is niet gelukt. Een goede vrijdag voor het gilde, een baal zaterdag voor ons en een waarschuwing voor jullie. Heb je mensen met gereedschap zien lopen, laat het mij dan horen.

Pasen is voor hazen eieren zoeken.

Pasen is ook het feest van het leven. Arjen presenteert het ons op een pracht van een dienblaadje. Al het leven is in deze tijd van het jaar enkel en alleen bezig met reproductie.

 

Het bloeit langs de kwelbeek.Ga maar kijken.

En de reiger staat klaar om te spiesen.

Hommels worden verleid en nestbouwers in de gracht .

En vogeltjes uit het zuiden zijn gearriveerd. Zeg het maar Greet, welke zijn dit?

 

  1. Johan

    Bedankt Paul, dat je me gespaard hebt wat die mop betreft. Maar volgens mij konden de dames de clou wel volgen. Wat een blamage, ik schaam me diep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén