www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Materiaal en materieel, Natuur, Vogelbos, Vogels, Wandelroute, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 32, 8-14 augustus 2016.

 

 

Maandag

Lap is met electra bezig. Maryse heeft toestemming gegeven om stroom van haar huis naar het grote veld te leiden opdat wij daar bij feesten en partijen gebruik van kunnen maken. Als cadeau voor dit gebaar maakt Lap een aansluiting in de tuin. Johan zoekt in het riet naar bere materiaal om vloeitjes te kunnen maken.

CIMG2232

Regien en ik voeren groenafval af dat nog in de wijk lag. Lap past de route van de rode wandeling aan. Er gaan paaltjes weg en bij de kwelbeek komen nieuwe te staan.  Zie ook de QR-code “Algemene beschrijving rode wandelroute”.

CIMG2241

En Sint Simon schenkt diverse houten palen, gereedschap en een nieuwe schepsteel.

CIMG2230

 

Dinsdag

Johan verbreedt weer een stuk van het zandpad vanwege oprukkend riet. En Rob is nog steeds bezig met de grote rietvoornverhuizing. En dat doet hij niet voor niets. Arjen stuit tijdens zijn fotosafari op een ijsvogel in het riet tegenover de wand. De vogel duikt , vangt een vis en vliegt weg voordat de camera van Arjen ingesteld is. Het beestje doet zijn naam eer aan. De blauwe flits. En steekt zijn tong uit naar Arjen. Of is het een visje. Tja, het gaat allemaal zo snel.

CIMG2234

Deze week zijn er 8 jdb spelers . Zij spelen drie spelletjes .

Woensdag

De HB ploeg van de week bestaat uit Thom, Bram en Rob. Bram laat in Zeewolde een lekke band plakken. Lap borstelt een deel van de wijk.

 

Donderdag

Regien maait het begin van de wijk. Na twee uur is het te nat om door te gaan. De rest van de dag blijft het motteren en regenen. Wat een sombere , kille dag. Bah. Is  ook de reiger van mening.

DSCN7345

Toch zijn er braamsluipers actief. Lap schoffelt de Nicolette allee en Ruud, Johan , Regien en ik halen de laatst jutvracht bij Marina Muiderzand op. “Zo, daar kunnen wij morgen mee aan de gang”.

Vrijdag

In het kader van de nieuwe overeenkomst met de gemeente en enkele knelpunten in de verharding van onze buurt hebben wij , Lap, Ton en ik , een gesprek met Nico Loopstra van de afdeling beheer.

IMG_8061overleg met nico

Ook hebben wij het over een permanente stroom en watervoorziening op het grote veld. Tjeetje ,dat gaat gepaard met een heeeele hoge berg bureaucratische toeters en bellen. Een uitdaging om te onderzoeken of dat in harmonie ook eenvoudiger kan. Over een aantal zaken maken wij afspraken.

Thom borstelt het begin van onze buurt.  Lap is blij na het uitvoeren van een aantal kleine klusjes. Overleg met Decia over aanpassing van de kaart, schonen boom speelplek, verwijderen KWAM roestvlekken. Mike speelt vandaag de lelijke lange rietstengel trekker.

IMG_8066de grote gekke rietstengel trekker

Schonen juthout door Thom, Mike , Lap,  Ruud , Joop en mij. Wij maken stapels van geschoond hout.

IMG_8064op de jut hout werkplaats

Mini serveert een drankje tot besluit. Voor het schonen hebben wij nog enkele uren te gaan. Volgende week vrijdag middag. Daarna gaan wij bouwen.

IMG_8065een drankje na afloop

 

Zaterdag

Twee vogelbossers vandaag. Dick en Lap. “We hebben weer jacht gemaakt naar de Japanse duizendknoop. Wordt wel steeds minder. Nu maar één zak afval. Dick heeft daarna nog enkele foto’s gemaakt en Lap heeft nog wat overhangende braamtakken weggeknipt.” koppelt lap terug.

Lap gaat door met het schonen van de boomspeelplek. Harken, bast verwijderen en  scherpe punten  afvijlen

Tot slot leegt Lap alle afvalbakken in de wijk.

Zondag

Het is druk op de ijsvogel spotplek.

IMG_8068op de ijsvogel spot plek.

Maar tijd voor rust heeft de vogel vandaag niet. Hij/zij flitst, sneller als Daphne, voorbij. En de vogel is gevlogen, geen foto vandaag. Maar niet getreurd, Arjen heeft wel andere fraaie plaatjes geschoten deze week.

DSCN7333

DSCN7365

DSCN7388

DSCN7416

DSCN7439

DSCN7517

DSCN7556

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén