www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Vogels, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van zomerweek no 30. 25-30 juli.

 

 

Maandag

Rob zet 3 vorentjes over.Hans K. schoffelt de Kornbrug rozen border. Lap zeist bij de kwelbeek. Yvonne en Henk knippen en ruimen in hun border. Geknipt en geschoren. Dat ziet er weer pittig uit.

Frank heeft jaren de omgeving nabij de toenmalige kwelsloot gemaaid. Die maaier is stuk gegaan. Lang heeft Frank uitgekeken naar een nieuwe maaier. Op marktplaats vond hij een mooi maaiertje, aangeboden  in de kop van Nederland. Na twee uur rijden spreekt hij geen oud vrouwtje maar een oud mannetje die de maaier aanbiedt. Een halve eeuw jongere vrouw neemt deel aan het gesprek. Frank prijst de dochter van de man over het goede staat waarin de maaier zich bevindt. Vervolgens krijgt Frank vinnig te horen dat de vrouw de echtgenoot van de ruim 90 jarige is. Een vitale maaier bij een dito eigenaar. Over de prijs valt niet te onderhandelen!!

Gezien de staat van de machine is Frank toch hartstikke blij met de machine die de naam Maaike meekrijgt. De naam van de echtgenote van de oud eigenaar.

Dinsdag

Rob zet 4 vorentjes over Regien, Rob en ik boeken een retourtje naar Marina Muiderzand. Met een kar vol azobe komen wij terug. Wij zijn helemaal in de stemming voor het slepen met zwaar spul. Het azobe vormt een prima warming up voor twee granieten bielzen. Uit de tuin van Annelies halen wij twee zware granieten bielzen . Grens palen voor het blote voeten pad bij de kwelbeek.

CIMG2207

Met op de achtergrond de 9 jolende jdb’ers tref ik in de rozenborder  de enige echte rose budd lady van onze kleur rijke wijk. “Wat ben jij aan het doen”, vraag ik. “Ik verzamel rozen blaadjes” zegt de lady.  “wat ga je daar mee doen dan?”, vraag ik vervolgens. “Ik ga een bijzonder  verleidelijk,  parfum maken.” “Voor mij?”. “Neen natuurlijk niet ,gekkie”. “ voor wie dan?” “ Ik wil de aandacht terugwinnen van de man die alleen maar bezig is met de aanschaf van een nieuwe snelle auto met 4 ringen op de front en niet op die mooie kont”. Natuurlijk wens ik de lady alle succes van de wereld . Ik geef haar de tip om ook lavendel olie te gaan maken.” Je maakt net als klein duimpje een route van rozenblaadjes richting de echtelijke sponde en daar smeer je je dan helemaal in met de olie en een toefje rozenparfum achter de oren. Dat kan niet mis gaan.” “Ik blijf graag op de hoogte”, besluit ik.

Even verder staat Arjen te wateren en te genieten in de bosborder. Ook daar een  fraai zomer plaatje. Tot slot geniet ik op de tuin van het plukken van de laatste pruimen van dit seizoen. Niets lekkerder dan het eten van een rijpe vrucht , net geplukt. Wat een geluk.

Woensdag

Rob zet 3 vorentjes over . 4HB’ers staan om kwart voor 9 te trappelen voor de water ronde. Bram, Lap, Rob en Thom geven het smachtende groen de nodige hoeveelheid H2O. Thom heet voorlopig Robben. Hij ondergaat zeer pijnlijke blessure behandelingen aan zijn hamstring om weer zo snel mogelijk op de watergeef treeplank te kunnen terug komen.

CIMG2214

Na afloop knipt Lap de haag aan het Hoekwierdepad.

Het is een warme dag. Arjen maakt net niet de foto van de week. Hij hoort een plof in de dakgoot en mist een van zijn mussen.

DSCN5778

Donderdag

Rob zet 5 vorentjes over . Bram deelt oorkondes uit aan de geslaagde cursisten.  Lap knipt nog een paar hagen . Ik maai grote delen van de  open plekken. Braamsluipers zijn er in grote getale.

CIMG2215

Anita, Regien en  Lap ruimen en schoffelen bij een  aantal hagen. Henk is druk in de Y&H border, Greet en Yvonne verzamelen zaadjes van de ratelaar en strooien die uit op de oevers van de kwelbeek . Ineke Johan , Mike en ik maaien , knippen en ruimen kwelbeek riet. Johan ontdekt een nieuwe generatie reuze berenklauwen en verheugt zich op het definitief opruimen van die planten. De bladeren gaat hij deze keer drogen. Een nieuw experiment heeft hij bedacht. De gedroogde bladeren worden vloetjes voor zijn pafje. De fik in die berenklauw! Na afloop belanden wij bij Maudy en Mike voor de nazit. Verrukking over de daar aanwezige  sprookjestuin . Deze schone zomeravond beëindigen wij  met een discussie over grenspalen en  infopanelen .

Vrijdag

Rob zet 4 vorentjes over

Het leek wel een rodeo’, glundert Lap van oor tot oor. Bram en hij bedachten dat het ter verlichting van de zeisers en bosmaaiers goed was na te gaan of de Kubota riet kan maaien bij de kwelbeek. En na enkele uren hotsen knotsen op het ongelijke terrein zijn de mannen tevreden. “Dit is te doen”. Experiment geslaagd. In de middag knipt Lap nog een haag, maait Jan met de Kubota en ik met de bosmaaier in de wijk.

Vandaag start de vakantie van Frank. Het eerst dat hij doet is een rondje maken met zijn nieuwe maaike. Een gedroomde start van je vakantie. Maaike snort van genoegen.

Zaterdag

Laps nieuwe afvalbakken plan bijna gerealiseerd.

IMG_8023bakkie er in

Greets vogelvoederplek onder handen.

IMG_8031werken bij greets kijkhut

Open plekken gemaaid. Borders en hagen geknipt en geschoond. Riet geknipt en afgevoerd bij de kwelbeek. 29 deelnemers aan de wijkwerkochtend van juli  leveren een zichtbaar resultaat.

Zondag

Vanochtend is  de vos gezien die gebruik maakte van de bb.De bb als ecoduct!

Lap maakt een zwerfvuil ronde . Hester, Greet en Nicolette spelen op de dijk en in het bos.  Greet;” Hester en ik hebben eindelijk de dijk vrij van riet. Dat zal anderhalve dag duren ben ik bang. Maar nu wordt het een kwestie…..

Als we na 3 seizoenen nog steeds omkomen in het riet …..ben ik niet meer van de partij hi hi

holenduif 2

Vanmiddag samen met Nicolette een nestkast opgehangen bij de vogel hut en wat voedersilo’s. Ook wat zaad rondgestrooid op schaduwrijke plekken die goed te zien zijn vanuit de hut.”

Arjen maakt nog enkele mooie plaatjes.

DSCN6436

DSCN6461

DSCN6108

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén