www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Rommelroute, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

EZH week journaal van week 25; 20-26 juni.

Maandag
Pluvius domineert de dag. Tussen de buien door is Joop bezig met het herstel van de boulevard en dus het bestrijden van de erosie. Lap zoekt binnen therapie door het gereedschap te inventariseren.

Dinsdag
Lap zucht;” had ik maar niet als een jonge hond het grasdak opgeklommen, dan zat ik nu niet aan de bank gekluisterd met een bijzonder vervelende heupblessure”. Volleyballers trotseren op de langste dag van het jaar de regen. De jdb’ers blijven vanwege de regen binnen trainen. Zij broeden op het idee om de jdb baan te overkappen. Greet, Joop en ik bereiden het kwelbeek overleg van morgen voor. Decia hangt de Rommelroute spandoeken op. Alfred bezoekt een informatie bijeenkomst over het actualiseren van de bestemmingsplannen voor drie wijken in Haven waaronder de Velden. Hij adviseert te reageren.

Woensdag
Bram, Rob en Thom zijn de HB watergevers van de dag.

CIMG2099

Lap leegt de afvalbakken.

Carmen, onderzoekster uit Wageningen, komt hier voor een bezoek. Haar specifieke interesse is het hoe, wat en waarom van onze inspanningen in het vergroten van de biodiversiteit.

De kubota heeft panne”,  constateert Bram als hij aan het maaien is. “Er komt rook uit plekken waar dat niet mag”.

Joop en ik maken een kwelbeek bank. Wij zijn tevreden over uitvoering en locatie maar horen graag de bevindingen van jullie.

Veel positieve gevoelens en constructieve meningen en suggesties  worden verwoord tijdens een bijzonder geslaagd kwelbeek voortgangsoverleg .

IMG_7902eilanders en vaste landers

Met 20 vrienden van de kwelbeek worden afspraken gemaakt over het vervolg van de inrichting, het onderhoud en de vereiste sponsor/fondsverwerving acties.

Donderdag
Bram en WW sleutelen aan de Kubota en WW bedenkt een list om toch te kunnen rijden. En dus kan er gemaaid worden. Het grote veld moet er als eerste aan geloven en wordt geprepareerd voor a.s. zaterdag

Braamsluipers Regien, Maryse, Nicolette, Anita en ik maken de haag van het Hoekwierdepad weer tip top.

CIMG2100

Johan sjouwt kruiwagens zand op het verbindings pad tussen de Hoekwierde en het Krachtveld/de Laren. Ik hoor hem zingen: ”een karretje dat op de zandweg reed…………..” Na afloop een wonderbaarlijke verdubbeling van de groep in de huiskamer van Martin. Gezelligheid is daar troef.

Vrijdag
J&J zijn actief bij de kwelbeek. Zand is ook nu hun favoriete speeltje.

In de huiskamer van Ton zijn er met Jeroen, Anke, Nico en Jaap van de dienst beheer van de gemeente twee gespreksonderwerpen. De nieuwe overeenkomst tussen de gemeente en de EZH en het maaien door geïnteresseerde bewoners buiten ons beheergebied. Met in het bijzondere het perspectief van de door Ton aangeschafte maaimachine. Wij streven er naar om in september de nieuwe overeenkomst te laten ondertekenen door een bestuurder en tevens de kwelbeek officieel te openen. De uitgangspunten voor het gebruik van een maaimachine door bewoners zijn geformuleerd. Nadere uitwerking is aan de gemeente.

Buiten maait Bram bijna de gehele wijk. Menno maait de randen van het kwelbeek areaal.

Rob en Bram komen puffend thuis na een middagje inkopen doen voor de BBQ van morgen.

Het woensdagavond geformeerde KBB- testcentrum komt met een eerste resultaat. Johan; ”het is er vanmiddag dan toch van gekomen om gebruik te maken van KBB nummer 3, oftewel kwelbeekbank en de 3 heeft natuurlijk betrekking op de chronologische volgorde van plaatsing.Ook deze bank bevalt prima met een mooi uitzicht op de brug en de beek. Ook aan gezelligheid ontbrak het niet want Joop kwam nog even bij me zitten.Verder complimenten voor de natuurlijke en degelijke uitvoering en de manier waarop deze bank in het talud is opgenomen. Van dit soort mogen er nog een paar worden geplaatst. Dat neemt niet weg dat mijn voorkeur blijft uitgaan naar KBB nummer 1 vanwege de majestueuze hoge zit aldaar. Het feit dat ik voor die bank wat minder ver met mijn pilsje hoef te sjokken mag zeker niet onvermeld blijven.”

Zaterdag
Het EZH midzomerfeest van 24 juni 2016 is een groot succes. In de gehele wijk zijn er tijdens de WWO activiteiten. Rond de steigerborder, het bos, het grote veld en de kwelbeek. Kleine Bram mag van grote Bram op de trekker en geniet met volle teugen.

IMG-20160625-WA0003bram op de trekker

Er is een top aantal deelnemers van 49 deelnemers tijdens de WWO en er zijn 57 mensen die genieten van de BBQ en de Bolero’s.

IMG_7920de bolero's

Het twisten is daar een van de hoogtepunten.

IMG_7931twisten

zelfs voor de 90 plussers.

IMG_7928henk en johanna

Marlies en Trees van de kwelbeek sponsor kraam verkopen 19 schalen en door deelnemers ingeleverde goederen voor een bedrag van € 240,- en er zijn nog een onbekend aantal sponsors.

IMG_7904kwelbeek kraam

Rob en Bram hebben geweldig werk verzet met de inkoop en het organiseren van het kampement.

Lap is tot laat buiten en controleert of de lantaarnpalen nog branden. Tot tevredenheid constateert hij dat op deze midzomeravond alles brandt. Een zalige nacht rust volgt. Moe maar voldaan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén