www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 19. 9-15 mei

Maandag
Thom met de bosmaaier, Rob met de handmaaier en Martin op een rammelende Kubota starten met een maaironde.

CIMG1973

CIMG1974

Na een paar uur bereikt het geluid van het toenemende gerammel het op gerammel gevoelige gehoororgaan van de maaibaas. Gealarmeerd door dit onkiese en ongewenste rammel geluid legt hij de maaier stil. “Dit kan zo niet verder”, orakelt de maaibaas na demontage. De entree van de wijk ziet er weer prachtig uit. De rest had ook zo kunnen zijn ware het niet dat…..De defecte onderdelen voor het maaidek zijn direct door de maaibaas besteld.

Yvonne en Henk schoffelen in de Y&H border. Lap schoont het KWAM en slijpt enkele messen van een maaier. Dan gaat Lap enkele camouflerende berenklauwen verwijderen op de “oude” ijsvogelwand. Later op de dag gaat hij met Johan berenklauwen steken in het windbos.

CIMG1978

Dinsdag
Yvonne en Henk zijn weer aan het schoffelen in hun border. Joop gaat verder met de aanleg/verzanden van een kwelbeek wandelpad. Anneke Smit schoffelt in de boomgaard.

Jeu de Boules wordt gespeeld door Martin, Henk, Camelia, Rob, Ronald, Christel, Regien en Lap.

CIMG1986

Even verderop is bij Ton een EZH bestuur overleg. Het verslag vind je op zijn plek op de site.

Woensdag
Lap knipt wandelpadpaaltjes vrij van gras in de Velden en achter de container. Hij kleurt opnieuw de pijltjes op deze paaltjes. Ik loop een ronde kwelbeek, plek waar niet gebouwd mag worden en windbos met de bosmaaier.


Donderdag
Menno loopt enkele keren rond het grote veld met een handmaaier. “Het is niet om aan te zien, dat hoge gras”, zegt hij. “ Ik loop mij suf met mijn handmaaiertje ”.

Lap behandelt de rest van de wandelpad paaltjes. Ook staan er weer nieuwe planten langs de kwelbeek.

Vrijdag
Lap leegt alle bakken in de wijk. Een grote oogst. Je moet er niet aan denken dat al die troep niet in de bakken had gezeten maar in bos of wijk zou liggen. Berenklauw jacht in windbos en kwelbeek door Johan en Lap.

CIMG1996

Bij de kwelbeek sluit ik aan.

Na dagelijkse voortgang berichten ontvangen wij een somber bericht van de maaibaas. “Helaas, Het is de leverancier van Wiedemann onderdelen niet gelukt de bestelling compleet te krijgen. Via track & trace is bekend waar e.e.a. is. Helaas pas dinsdag in Achterveld dan ook gelijk in Amere. Als alles meezit maaien op woensdag.” Wie weet gaan wij de volgende WWO wel zeisen met z’n allen.

 

Zaterdag
Lap; ”Klein groepje deze keer tijdens de vogelbos werkochtend met Anneke, Johan, Dick en Lap. Het inventariseren van de beplanting werd gedaan door Anneke en Dick en hebben 20 nieuwe soorten ontdekt. Johan en Lap hebben langs de woongroep tuinen in het bos een flink aantal Japanse duizendknoop weggeknipt en afgevoerd. Sommigen waren wel  2 meter hoog. De koffiepauze hebben we deze keer bij Rob en Elise gedaan. “

Lap doet een lantaarnpalen ronde en ziet dat met Pinksteren alle lichtjes branden.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén